Reklama

Reklama

Kanibalové

  • Česko Kanibal Holokaust (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh, který vám bude vyprávět tento film, se skutečně stal. Do pralesů Jižní Ameriky odjíždí čtyřčlenná skupina mladých reportérů, aby natočili unikátní záběry s domorodci, kteří se ještě nesetkali s bílým člověkem. Podaří se jim nalézt kmen údajných lidojedů, kteří však o bílé návštěvníky nejeví přílišný zájem. Mladí reportéři se je proto pokusí vyrušit z jejich poklidného života. Tento film je nevhodný pro osoby mladší 18 let, protože obsahuje autentické záběry kanibalských orgií, které se tehdy opravdu odehrály. (Vapet Production)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (627)

HAL 

všechny recenze uživatele

Zařazení Cannibal Holocaustu do žánru "horor" je jeden z největších nesmyslů jaké jsem tady na csfd viděl - to že jsou v nějakém filmu gore scény ještě neznaméná že se u toho má někdo bát. Tím méně zde kde jsou jakékoli prvky napětí a strachu potlačeny faktem že osud inkriminovaných osob zná divák předem. Nejde ani o klasické exploation kydlení či dokonce béčkově směšnou zábavu. Násilí ve filmu je docela hodně a jeho zdání autenticity podpořené dokumentárním podáním filmu (děj filmu je o tom jak skupina producentů a jeden antropolog retrospektivně sledují záznam "dokumentaristů" z jihoamerické džungle, trochu ve stylu Blair Witch Project), nemám ale pocit že by gore scény byly přehnaně samoúčelné - ba právě naopak jsou nutné v kontrastu s popisem zkaženosti lidských charakterů a zlem které v zájmu svých pošahaných povrchních cílů páchají... a na které se dál nabaluje i jemné nakousnutí společensko-kritických otázek o zneužívání senzacechtivosti a laciného působení na city v médiích pomocí "podprahových" sdělení ve formě hudby či záměrně skutečnost zkreslujícímu střihu. Dost mě překvapuje s jakou vehemencí je ve většině okolních komentářů tento hlavní význam filmu ignorován... nebudu popírat že režisér se nesnažil krví ve filmu exhibicionisticky šokovat aby zaujal pozornost, ale je projevem hlouposti se při vnímání filmu na těchto povrchních prvcích intelektuálně zastavit. A co se týče mrtvých zvířat - není to vůbec hezký pohled, ale tak to v přírodě chodí a v rámci filmu to opět není samoúčelné, takže netuším proč bych se kvůli tomu měl cítit nějak extrémně dotčeně - taky jsem při sledování filmu jedl kuře. 8/10 ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Je pravda,že triky jsou dost reálné,dobře zahrané,zvířata se fakt zabíjeli,páchání brutality a znáslňovaní žen se mi sice hodně líbilo,ale to kecání okolo mě fakt nudilo. Co se týče brutalit chápu,proč to vyvolalo rozhruch,ale jinak nuda. Škoda,že Francesca Ciardi nikdy nehrála v pornu nebo aspoň nějakém erotickém filmu,měla by rozhodně talent a možná,že by si mi to líbilo více než Kanibalové. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem naivka a věřím, že ta myšlenka stojí na značně nadsazených základech, ale když mě ve filmu víc než pohled na detailní záběry rozřezávané želvy znechucuje pouhé pomyšlení na existenci podobných primitivních hovad, která se opovažují považovat se za ty civilizované, tak už to přece jen o něčem vypovídá. Přejměte tento můj přístup a zaručuju vám, že závěrečný kanibalský masakr si vychutnáte přímo labužnicky. 90% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Co s tím? Podívat se, zasmát se (případně vyzvracet) a vyhodit oknem. Nebo přejít hned po otazníku k bodu číslo tři, respektive čtyři. Ač minimálně fáze podívat se a vyhodit z okna mám za sebou, příliš toho ve mně nezůstalo (myslím myšlenek, ne nějaký natráveniny, aby nedošlo k omylu, ty [bohužel?] ani nenaznačily, že by chtěly odejít). Hra na pravdu mě nebere a tenhle film pěkně ukazuje proč. Od toho je umění umění, že je umělý. A když už je umělý, tak se má řídit osobností tvůrce. A tvůrce s tím má dělat něco jinýho než jen dělat, že je to pravda. - Jo, film nese i něco jiného, nastavuje zrcadlo, řeklo by se, a jelikož nevím, jak bych ho měla adekvátně ohodnotit, sahám po odpadu, protože radši podhodnotím, než opačně. ()

igi B.

všechny recenze uživatele

No ale... Odpad? Nebo tři? Nebo pět?! - - - No právě... Tenhle film... UPŘÍMNĚ BEZ HODNOCENÍ... - - - P.S. Nechápu, proč se vám chce pánové a dámy nad touto kontroverzní provokací mrhat časem nějakými hlubokomyslnými rozbory a mudrlantskými diskusemi. Je fakt, že i čistě filmařsky je tento film o ničem, takže zbývá už jen ta provokativní snaha šokovat. Jasně, proč ne! Každému, co jeho jest... . . . Já osobně jsem tuhle materii měl možnost vidět poprvé někdy v půlce osmdesátých let u kohosi na videu - a víc než film mě šokovalo, že se našli debilové, co věřili tomu, že se dívali na autentický záznam reálných scén. K tomu měli ještě energii o tom diskutovat. Takže - zdá se, že tato provokace i po čtvrtstoletí od natočení naráží na úrodnou půdu... Nedávno za stopade kaček koupil jsem si na dvd a podíval se znovu. Na dalších dvacet let mám zase klid. To je asi tak všechno, k čemu je tohle dílko dobré. Podívat se (říká se tomu >ze studijních důvodů< že...) a odložit ad >fuckta< kamsi do regálů... Howgh. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (46)

  • Deodatovi vnukl nápad k natočení filmu jeho syn, který sledoval televizní noviny. Tehdy si uvědomil, že lidé se přehnaně soustředí na násilí. (HellFire)
  • Deodato měl padělek hlavy opice s falešným mozkem a chtěl, aby místo zabíjení opice snědli domorodci toto, nacož mu odvětili, že mozek opice je velká delikatesa. (Kulmon)
  • Domorodá dívka trestaná za cizoložství je ve skutečnosti kostymérka Lucia Costantini. Žádná z domorodých dívek nechtěla v této roli hrát, Italka proto byla natřena blátem, aby vypadala jako Indiánka. (gjjm)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama