Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel Viktor Banev je vyslán na misi OSN do Tashlinku, ohraničeného města zahaleného do věčného deště a mlhy. Ve skutečnosti tam však přišel hledat svou dceru Iru, která žije v internátní škole pro nadané děti provozované tajemnými mutanty zvanými „mokretsy“. Když vláda začne plánovat zničení města i s jeho obyvateli, rozhodne se Viktor zachránit Iru. (Raztubyl)

(více)

Recenze (18)

classic 

všechny recenze uživatele

Z mojich obľúbených užívateľov, videl film iba jeden, ale ani sa nie je, čo čudovať, pretože hodnotení, je niečo nad sto + samotných komentárov ( ja to volám radšej recenzii ), je aj s mojou - iba 11. Pes zakopaný môže byť aj v tom, že snímok je pomerne málo známy, pretože i ja som sa k nemu dostal, viac - menej, čírou náhodou, keďže odoberám pravidelne jeden nemenovaný filmový časopis, v ktorom bývajú zaujímavé články, a tak sa musím samozrejme poďakovať ich tvorcom, čo ich píšu ( progresívni autori ), a tak som mohol tým pádom naďabiť na vskutku atypický, apokalyptický film, ktorý má veľmi depresívnu atmosféru, lebo tu leje, ako z krhly, k tomu je veľmi čudesná tma, a nie je z toho absolútne žiadneho úniku... ! Otvárací záber, horiaceho lesa, ktorý vidí hlavná postava z vlaku, hovorí sám za seba, a takých scén, je tu viacero ! To radšej treba vidieť, ako napríklad o tom dva krát počuť ! Možno som mohol udeliť aj zaslúženejších 80 %, ale z môjho pohľadu ide o mimoriadne zvláštny film, s obdivuhodným p-o-s-o-l-s-t-v-o-m... , ktorý som pravdepodobne až tak dobre nepochopil. Skúste ho, čo naň poviete ? Upozorňujem, že to nie je pre každého bežného jedinca, čo ľúbi sociálne siete, ktorý by sa v tom geniálne strácal, nadmieru utopil, skrátka perfektne by UTONUL ! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Námět se mi líbil hodně, což mě samotného dost překvapuje, jelikož fakt nemusím ten typ sci-fi, ve kterém nějaká děcka získají/mají nadpřirozené schopnosti, ale zde mi to překvapivě sedlo. Dále se mi ještě hodně líbil ten ponurý vizuál a vzhled Tashlinku, který byl podobně nepříjemný, jako bunkr v O-bi, O-ba, pak se mi líbila kamera, výběr hudby a celkem i herecké výkony. Bohužel to celé padá s nepropracovaným scénářem. Gadkie lebedi toho vysvětluje hodně málo a svůj svět ani pořádné nepředstaví (Co teda všechno mají za schopnosti? Co se učí?). Ano, je tam pár drobných náznaků, ale těch je moc málo na to, aby se z toho dal vytvořit celkový obraz. Proto ten film od určité chvíle bohužel působí tak rozplizle a od druhé půlky i utahaně. A z toho jsem byl tak zklamaný, jelikož minimálně prvních 20 minut bylo na 5*. Škoda, potenciál to mělo obrovský, navíc Rusové mají pro tyhle atmosférická sci-fi dramata cit, akorát tady se to úplně nepovedlo. 3* ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Spočiatku som sa nevedela zapozerať, myšlienky mi lietali na všetky smery a nedarilo sa mi ich skrotiť, ale nakoniec sa všetko na dobré obrátilo a ja som sa dokázala sústrediť na film, ktorý má určite čo povedať. Klobúk aj s hlavou dole pred detskými hercami, behal mi z nich mrázik po chrbte. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Dvakrát zemřelí, žijící po smrti boha, hledáme svůj stín v toku iluzí spícího světa. Žijeme ve světě totálních podvrhů, ve světě čísel a přízraků, ve světě, kde všechna slova se vymazala a ztratila smysl. Epocha ignorantů. Epocha nesnesitelné nízkosti existence. Carství banalit, které opěvuje svou vlastní prázdnotu Duch definitivně opustil náš svět. čas se smršťuje. Už není čas. Není prostor. Agónie nebytí. Duch neplodnosti létá nad osiřelou Zemí, odsouzené prožít naprosté osamění. Strach naplňuje duši. Všechno se završilo. Odkryla se poslední tajemství. Vítr z propasti ožehuje náš obličej. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Autori predlohy tu sú cítiť v každom zábere, minimálne v tom zmysle, ak si Škaredé labute porovnáme so Stalkerom a jeho filmovou rečou a samozrejme aj s témami a nadprirodzenými schopnosťami deciek. Taktiež je inštinktívne cítiť, že sa do filmu nepodarilo dostať asi všetko, čo bolo potrebné, ale snaha bola asi vysoká a to sa cení. Lopušanskij dokazuje, že aj temné sci-fi z budúcnosti sa dá nakrútiť bez vizuálnych efektov a dosiahnuť rovnaký depresívny efekt ako s trikmi a monumentálnou výpravou. Na navodenie celkovej atmosféry stačí úvodná jazda vlakom, možno odkazujúca na Bergmanove Mlčanie, možno nie. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama