Reklama

Reklama

H.H. Holmes: America's First Serial Killer

  • Kanada H.H. Holmes: America's First Serial Killer (více)
USA, 2004, 64 min

Režie:

John Borowski

Hrají:

Tony Jay (vypravěč)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film o Hermanu Websteru Mudgettovi, který byl později znám jako dr. Henry Howard Holmes, člověk který postavil vlastní hotel, ve kterém zabíjel své oběti. Film vypovídá příběh o prvním sériovém vrahovi v Americe, od jeho narození až po jeho smrt a o tom kolik zabil obětí a jakým způsobem. (anyonecek)

Recenze (3)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

O H. H. Holmsovi je toho ve srovnání s jinými sériovými vrahy – či s tím s Holmesem nejsrovnatelnějším, Jackem Rozparovačem – natočeno překvapivě málo. Borowski (také autor vydařeného dokumentárního filmu o Albertu Fishovi) dobře ví, jak diváka dostat. Dokumenty o nežijících osobách obvykle skýtají jen málo manévrovacího prostoru, proto je dobře, že se režisér nespokojil pouze s klasickými prostředky, tj. vypravěčem, několika odborníky a archivními fotografiemi (v tomhle případě jich je opravdu jen poskrovnu), a vedle nich nabízí také krátké černobílé hrané pasáže, které dokumentu dodávají na plastičnosti a umožňují lépe se do něj vžít. Teď můžeme jen doufat, že se příprava filmové podoby velmi výživného a zajímavého příběhu o prvním sériovém vrahovi Ameriky a jeho Murder castle konečně hne z místa. ()

Reklama

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument, který není možné sehnat v češtině a asi ani s anglickými titulky (alespoň já jsem nikde nenašel), takže pokud někdo neumí anglicky tak si asi tento film moc neužije. Ve filmu bylo vše podstatné od toho kdo vlastně H.H. Holmes byl až po to jak skončil. Vesměs zde bylo ale dost spekulací a příběh byl rozebrán poměrně stručně. Za dostupnost a pár drobností musím trochu snížit hodnocení. ()

Zajímavosti (2)

  • Existuje teória, že H.H. Holmes bol Jack Rozparovač. (Carol Pifková)
  • H.H. Holmes sa priznal k 27 vraždám, v skutočnosti ich však mohlo byť viac ako 250. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama