Reklama

Reklama

Ferda Mravenec

(seriál)
  • Česko Ferda a jeho příběhy (více)
TV spot
Animovaný / Dobrodružný / Pohádka / Rodinný
Československo / Velká Británie, 1984, 26x25 min

Ferda mravenec, veselý chlapík s červenou puntíkovanou mašlí kolem krku, který se ničeho nezalekne, už potěšil několik generací malých čtenářů knížek Ondřeje Sekory. Tentokrát se Ferda, brouk Pytlík, Beruška a další staří známí objeví v německém animovaném seriálu. Ferda je kamarád jaksepatří, je chytrý a šikovný, se vším si ví rady a vždycky je ochoten pomoci přátelům i těm, s nimiž se setká poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z atmosféry literární předlohy zbylo jen žalostně málo, chybí tomu hravá poetika české animované školy, zůstala jenom kostra příběhů a jakás takás kresba napodobující Sekorův styl. Je to jako když vypráví něčí vtipy člověk bez špetky smyslu pro humor, který nechápe jejich pointy. Celkový dojem: 25 %. ()

Fajt odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že se musí Ondřej Sekora obracet v hrobě, když skopčáci, takto zmrvili příběhy tohoto našeho dětského hrdiny !! Nevím, která skopová hlava vytvořila Ferdu, jak lyžuje na rozkvetlé louce s květy a slunící se Beruškou, kterou Ferda zasype sněhem při elegantním zabrzdění. Jen blbnou malé děti, přesně v tom stylu jako Milka, když vyrukovala s modrou krávou !!! ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Prvá vec o ktorej viem, že je z časti aj Lichtenštajnská. Rozprávka o nebojácnom mravcovi s dobrodružným duchom a zaujímavým červeno-čiernym šálom a bielo-červenými teniskami, či bielymi rukavicami. Ako rozprávka to bolo dosť podivné, ale tak ako pri väčšine týchto, ktoré mali jednoduché animácie som aj tohto Ferda bral v pohode. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psala tenhle Český večerníček o hmyzí havěti  jsem si narozdíl od Českého večerníčku Broučci oblíbila, zatímco oni malovali Broučci tak u mně tomu bylo naopak. Zatímco Broučci byli morbidní a deprimující tak Ferda mravenec byl roztomilý a humorný, a tahle třetí verze Ferdy mravence nejvíc, a když se k tomu připočte chytlavá znělka tak mi vychází jako nejoblíbenější ze všech tří verzí. ()

Manarit 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že negativní komentáře vychází jen ze zášti vůči německému zpracování. Seriál je moc povedený, hravý a krásně animovaný. Epizody jsou vtipné, některé se drží předlohy téměř do puntíku (například zapřahnutí šneka). Jeden z mých nejmilejších dětských seriálů, právě díky líbivé kresbě, co českým dílům chybí prakticky všude. Díly se od sebe různě liší, některé jsou dobrodružné, jiné záhadné nebo romantické. Vysoké hodnocení si právem zaslouží. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Ferda mravenec se poprvé objevil 1. ledna 1933 na stránkách Lidových novin. (M.B)

Reklama

Reklama