Reklama

Reklama

Ferda Mravenec

(seriál)
  • Česko Ferda a jeho příběhy (více)
TV spot
Animovaný / Dobrodružný / Pohádka / Rodinný
Československo / Velká Británie, 1984, 26x25 min

Ferda mravenec, veselý chlapík s červenou puntíkovanou mašlí kolem krku, který se ničeho nezalekne, už potěšil několik generací malých čtenářů knížek Ondřeje Sekory. Tentokrát se Ferda, brouk Pytlík, Beruška a další staří známí objeví v německém animovaném seriálu. Ferda je kamarád jaksepatří, je chytrý a šikovný, se vším si ví rady a vždycky je ochoten pomoci přátelům i těm, s nimiž se setká poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psala tenhle Český večerníček o hmyzí havěti  jsem si narozdíl od Českého večerníčku Broučci oblíbila, zatímco oni malovali Broučci tak u mně tomu bylo naopak. Zatímco Broučci byli morbidní a deprimující tak Ferda mravenec byl roztomilý a humorný, a tahle třetí verze Ferdy mravence nejvíc, a když se k tomu připočte chytlavá znělka tak mi vychází jako nejoblíbenější ze všech tří verzí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z atmosféry literární předlohy zbylo jen žalostně málo, chybí tomu hravá poetika české animované školy, zůstala jenom kostra příběhů a jakás takás kresba napodobující Sekorův styl. Je to jako když vypráví něčí vtipy člověk bez špetky smyslu pro humor, který nechápe jejich pointy. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Prvá vec o ktorej viem, že je z časti aj Lichtenštajnská. Rozprávka o nebojácnom mravcovi s dobrodružným duchom a zaujímavým červeno-čiernym šálom a bielo-červenými teniskami, či bielymi rukavicami. Ako rozprávka to bolo dosť podivné, ale tak ako pri väčšine týchto, ktoré mali jednoduché animácie som aj tohto Ferda bral v pohode. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Německá série tohoto seriálu se mi moc líbila, jelikož je to taková komedie a groteska. Ta animace je pracná a nadýchaná, jsou tam furt nějaké hádky. Už tam chybí jenom zvuky z Psa Filipsa, protože tohle je groteska. Což ty zvuky se opravdu v pozdějších dílech objevovaly. Až na to, že ty zvuky byly dle mně špatně nakombinované a dějově zrovna ty pozdější díly byly už spíš pohodové než ztřeštěné. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

V hodnocení tohoto seriálu plně souhlasím s gudaulinem. Co se nám předkládá pod rouškou Sekorovy předlohy, je opravdu hrůza. Poprvé jsem u tohoto seriálu přemýšlela i o hodnocení "odpad". Z dětství samozřejmě mám na tento seriál až nostalgické vzpomínky, ale to pro mě není vše, svým dětem ho rozhodně pouštět nebudu. Zajímavé komentáře: gudaulin, NinadeL. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Ferda mravenec se poprvé objevil 1. ledna 1933 na stránkách Lidových novin. (M.B)

Reklama

Reklama