Reklama

Reklama

Ferda Mravenec

(seriál)
  • Česko Ferda a jeho příběhy (více)
TV spot
Animovaný / Dobrodružný / Pohádka / Rodinný
Československo / Velká Británie, 1984, 26x25 min

Ferda mravenec, veselý chlapík s červenou puntíkovanou mašlí kolem krku, který se ničeho nezalekne, už potěšil několik generací malých čtenářů knížek Ondřeje Sekory. Tentokrát se Ferda, brouk Pytlík, Beruška a další staří známí objeví v německém animovaném seriálu. Ferda je kamarád jaksepatří, je chytrý a šikovný, se vším si ví rady a vždycky je ochoten pomoci přátelům i těm, s nimiž se setká poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Není třeba hodnotit. Pro děti je to pětihvězdičková záležitost. Úžasný zpěvák Kája Gott, který dosahuje v tomto seriálu vrcholu. Snad všichni znají znělku, včetně Japonska a Německa. Pro mě obsahuje hluboké poselství. Snažit se pochopit všechno a všechno postavit. Dneska to ale nejde a proto je to pro mě pohádka. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Německá série tohoto seriálu se mi moc líbila, jelikož je to taková komedie a groteska. Ta animace je pracná a nadýchaná, jsou tam furt nějaké hádky. Už tam chybí jenom zvuky z Psa Filipsa, protože tohle je groteska. Což ty zvuky se opravdu v pozdějších dílech objevovaly. Až na to, že ty zvuky byly dle mně špatně nakombinované a dějově zrovna ty pozdější díly byly už spíš pohodové než ztřeštěné. ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

V hodnocení tohoto seriálu plně souhlasím s gudaulinem. Co se nám předkládá pod rouškou Sekorovy předlohy, je opravdu hrůza. Poprvé jsem u tohoto seriálu přemýšlela i o hodnocení "odpad". Z dětství samozřejmě mám na tento seriál až nostalgické vzpomínky, ale to pro mě není vše, svým dětem ho rozhodně pouštět nebudu. Zajímavé komentáře: gudaulin, NinadeL. ()

drozd 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která z Ferdy zůstala je jeho jméno a šátek. Možná je to zábavné, ale už ne jako Včelka Mája. Ondřej Sekora napsal něco úplně jiného. Kdo nevěří, zkuste si to přečíst. Přihlouplé díly (např. s Beruškou letící na soutěž krásy někam na Havajské ostrovy) jsou pro mě totální vrcholy nevkusu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ferdo mravec", veselý chlapík s červenou bodkovanou šatkou okolo krku, ktorý sa ničoho nezľakne a so všetkým si poradí ma vždy niečím podvedome odpudzoval. Ani ako malé decko som nemal túto rozprávkovú postavičku v obľube. On a všetci jeho hmyzácki kamaráti sa mi zdali akýsi bizarne úchylní. Celú túto otravnú háveď by som najradšej postriekal biolitom alebo pokropil DDT. Dvadsať šesť dielny animovaný seriál "Ferdy, die Ameise" z produckie Západného Nemecka a Lichtenštajska stál za hovno. * ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Ferda mravenec se poprvé objevil 1. ledna 1933 na stránkách Lidových novin. (M.B)

Reklama

Reklama