Reklama

Reklama

Boo

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Horor / Dokumentární
USA, 1932, 10 min

Režie:

Albert DeMond

Scénář:

Albert DeMond

Hrají:

Morton Lowry, Mae Clarke (a.z.), Lawrence Grant (a.z.), Boris Karloff (a.z.), Elizabeth Patterson (a.z.), Max Schreck (a.z.), Helen Twelvetrees (a.z.), Edward Van Sloan (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Krátky film, ktorý sa nachádza na DVD Frankenstein (1931). Tento snímok, kombinuje ukážky z filmov Nosferatu, Draculov dom a Frankenstein a popritom nám sprievodný hlas vtipným prejavom odporúča ako si užiť nočnú moru. (ScarPoul)

Recenze (11)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"A jaké z toho příběhu plyne poučení?" Kraťas, kterému by podstatně více slušela poloviční délka. Kraťas, který datem svého vzniku výrazně předběhl dobu. Asi tak o sedmdesát let. Kraťas z rodu těch, které dnes zaplavují síť v počtu několika tuctů za hodinu. Boo však bylo na úplném počátku. Mělo nápad, příjemný nadhled a především i nějaké ty dobré gagy a prupovídky, byť dnes jich funguje již jen málo. Jednohubka, o kterou by dnes ztěží někdo pohledem zavadil, ale díky datu svého vzniku se stává, když nic jiného, tak alespoň zajímavou exkurzí do žánru parodie třicátých let. A odpověď na úvodní dotaz? "Můžete podojit krávu, ale humr je velmi lechtivý." To dá přeci rozum, ne? ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Jsem fanynka, takže chválím všechny hororové komedie, ale tahle si to fakt zaslouží. Dost možná to je první parodie vůbec. Nejde vlastně o nic extra, jsou to sestříhané záběry z Frankensteina (31) a Upíra Nosferatu (22), poskládaných do úplně jiného pořádku a vytvářející docela vtipný příběh. Našla jsem tu hlody který mě opravdu rozesmějou: "Drákula hodí stín na zeď, a zeď se tak lekne, že rázem zdřevění.", nebo "Můžete podojit krávu, ale humr je velmi lechtivý." Tomuhle porozumí jen ten kdo to viděl, a kdo neviděl, ať si to sežene :) stojí to za to. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celkově je tento snímek dost netradičně natočený a mnozí jej označují za nadčasovou záležitost. Především pak díky svému humornému pojetí a několika srandovních monologů si získal docela solidní základnu přívrženců. Na druhou stránku je však jasné, že jsou to právě ony vypůjčené scény ze slavných filmů, které jsou bezesporu největším lákadlem a vábičkou. 7/10 ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tento krátký film najdete jako bonus na DVD Frankenstein. Autoři použili několik efektních scén z horrorových filmů jako Frankenstein a Nosferatu, několik záběrů dotočili a pak všechny tyto záběry spojili do jednoho kraťasu, který tak trochu vybraná díla paroduje. Ve své době to byl určitě zajímavý pokus a možná se i diváci bavili, dnešní divák se tak možná pousměje nad naivitou a nad takovým skrytým optimismem, který snímek vyzařuje. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Humor, který použili autoři tohoto komediálního kraťasu mi místy připomínal Monty Pythony. Nemůžu říct, že jsem se bavil celých deset minut, ale druhá půlka opravdu stála za to: "Toto je Mae Clarková, za chvíli se bude vdávat, takže vidíte, že skáče radostí. ... Mae řekne Monstru, že už si s ním nechce hrát, protože má za chvíli svatbu ... Toto je Drákula v převleku ... :-)) Příjemná legrácka. ()

Zajímavosti (3)

  • Snímek The Cat Creeps z roku 1930 se v průběhu dějin beze stopy vytratil. Má se zato, že někde minimálně jedna z kopií být musí, ale než se najde, tak jediným dodnes dochovaným obrazovým materiálem z filmu jsou záběry použité právě v Boo. (DaViD´82)

Reklama

Reklama