Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Působivé drama zaměřené na policejní vyšetřování série bombových útoků s 257 oběťmi, které otřásly Bombají v roce 1993. Kashyap ukazuje, jak nepokoje v Bombaji v letech 1992−3, při nichž zahynulo 1 500 lidí, převážně muslimů, vedly až k odvetným teroristickým útokům. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

India je nasim koncinam hodne vzdialena krajina a zevraj sa tam niekedy roku 1993 odohrali teroristicke utoky v meste Bombaj. U nas v nasom mainstreame to bola sprava tak na jeden clanok, a mozno ani to nie - proste u nas media nesleduju dianie v Juznej a Juhovychodnej Azii.Az do pozretia filmu som ani nevedel o tychto teroristickych utokoch, az reziser Anurag Kashyap ma prostrednictvom filmu zasvatil do nich. Nudny film, prilis dlhy, a dialogy ? Hm, napisem to tvrdo - herci tu mleli nudne plane otravne schizoidne kokotiny - po pohodine uz tazko pocuvatelne : 40 % ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Pečlivá, důsledná a detailní procedurální rekonstrukce skutečných událostí, které otřásly Bombají v roce 1993, když skupina muslimů zorganizovala sérii bombových útoků v centru města. Film začíná samotnými explozemi a následně je rámován vyšetřováním policie a jejich honem za pachateli, kteří se skrývají po celé Indii a v zahraničí. S každým dopadeným jedincem se poodhalí další kousek do skládačky masivního spiknutí a snímek míchá události před útoky s událostmi po útocích. Bohužel - důležitých postav je v něm asi přes tři tucty a není v lidských silách si je všechny zapamatovat. Kvůli tomu (a kvůli asi milionu podzápletek) film rozbředává do neskutečně komplikovaného příběhu epických rozměrů, který muselo být neskutečně obtížné natočit. Režisér Anurag Kashyap je ohromně výrazný a progresivní a je vynikajícím řemeslníkem, co se týče vyprávění má ale ještě co dohánět. ()

muti 

všechny recenze uživatele

Ako píše Film.maniac tak mozaika útokov sa skladá z mnohých častí. Komplexnosť filmu len poukazuje koľko ľudí v tom celom šlo a koľko príprav bolo potrebných. Film sa snaží nič nevynechat čo je aj na škodu. Miestami je príliš natiahnutý (167 min, srsly) a postáv je ozaj hodne. Nielen pre Indov poučný film o eskalacii násilia, o vojne v mene náboženstva a bunkách podsvetia ktorí majú možnosti aj prostriedky zdeformovat svet podľa svojich predstáv. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama