Reklama

Reklama

Poslední kanibalové

  • Itálie Ultimo mondo cannibale (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto děsivém snímku jde o boj o přežití v nehostinné džungli, do které přilétá na výpravu čtyřčlenná skupina. Nastanou ale nečekané komplikace, a aby toho nebylo málo, přijdou na scénu běsnící kanibalové. Fyzický a psychický teror nabírá na obrátkách. Pitva živého krokodýla, vražda právě narozeného dítěte a hrubé násilí páchané na ženách, to jsou bestiální záběry, při kterých vám za doprovodu podivné hudby běhá mráz po zádech. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že všechny zásadní starší kanibalský filmy jsem už viděl. Včetně tohohle. Jen jsem ho tady neměl ohodnocenej. Tak jsem si dal repete. Nutno dodat, že éra kdy jsem tyhle kanibalský filmy sjížděl a ujížděl na nich je dávno pryč. Dnes už je asi nedokážu tak docenit jako kdysi. Určitě se najde pár scén který utkví v paměti jako třeba kuchání krokodýla, kuchání člověka ale dějově mě to vyloženě nudilo. Kdysi bych šel s hodnocením určitě výš. Dnes už to bude jenom za 2 hvězdy. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na kanibalské filmy jsem zanevřel už v dobách VHS, jelikož mě všechny připadaly praštené a mizerně natočené. Gore scén jsem se už tehdy přemlsal a zde nebyly skoro žádné. Celkově příběh pokud je opravdu dle skutečné události zaujal, ale pokud bych se chtěl dívat na podobné filmy, tak remake na dnešní dobu. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních a rozhodně těch lepších "cannibal" horrorů. Sympatické je na něm to, že opravdu funguje i jako dobrodružná story malé výpravy, kterou ta hnusná džungle doslova sežere. Anakondy, krokodýli a lidojedi jsou jen slabým výčtem všeho nebezpečí, i když hlavními záporáky zůstávají samozřejmě titulní domorodci. Nějaký ten lidský chod rozhodně nechybí, ale dojde i na pár jiných chuťovek, třeba brutální vykuchání krokodýla nebo porod, po němž domorodá matka hodí své novorozeně dalšímu krokodýlovi. A závěr je celkem nečekaný nervák, v němž hrdinovi musíte držet palce. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Deodatova kanibalská prvotina a svým způsobem i korunovace. Na jednu stranu velmi dobrý horror, tentokrát ani ne tak morbidní, jako spíš založený na depresivní a ubíjející atmosféře neznámé a neprostupné džungle. Na kanibalský horror skvělý děj a profesionální herecké výkony, nenajdete tu tolik porna (což by mi až tak nevadilo) ani krve (což je pro mě trochu zklamání, na rozsekání těla si počkáte dost dlouho a rozhodně není tak brutální, jako bývá ve většině kanibalských horrorů a jaké bych chtěl). Jakkoliv je krutá atmosféra drsné džungle fascinující a svíravá a jakkoliv je scénář dobrý, nepatří tento film ke špičce, jaká se od Deodata dá očekávat. Příčinou je především v závěru nepříliš padnoucí hudba, debilní konec (a já jim tak fandil!) a také stopa jakési romantické dějové linie, která sice neskončí svatbou, naopak, ale přesto trochu štve. P. S. Krásná obálka - která s filmem nemá vůbec nic společného. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Deodato nám představuje surovost v plné síle, což se mnohým nelíbí. Na druhou stranu nastiňuje v několika případech (dívka, která snad hlavnímu hrdinovi trochu pomáhá, a potom chlapec, který mu chtěl podat trochu vody), že kanibalové nejsou tak naprosto bezcitní a suroví, jak by se na první pohled mohlo zdát. Neuvědomují si svět a kulturu v našem pojetí, ale mají ho za místo, kde je potřeba bojovat o každý kousek potravy, protože hlavní je přežít. Je s podivem, že tento snímek se neproslavil tak široce jako jeho mladší bratříčci. Má očekávání rozhodně splnil. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Toto byl první film Ruggera Deodata z oblasti okrajového žánru kanibalských horrorů. Později natočil "ultimátní" a nejznámější kanibalský film Cannibal Holocaust, kterým tento film zastínil. Jistou dobu byl tento film v UK na seznamu "videonasties" filmů, tedy zakazovaných filmů z důvodu brutality a násilí. Stejně tak byl v mnoha zemích zakázán z důvodu zobrazování násilí a brutálních scén. (Flipnic)
  • Film se natáčel především na filipínském ostrově Mindanao. (gjjm)
  • Ruggero Deodato zvířil novou vlnu vzmáhajících se kanibalistických hororů Posledními kanibaly a o dva roky později Cannibal Holocaustem. (Rodriguez)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama