Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antonio (Marc Porel) a Alfredo (Ray Lovelock) jsou členy speciální policejní jednotky, pod vedením dobráckého velitele (Adolfo Celi). Když je zabit jejich kolega, oba připraví odvetnou akci proti doposud nepolapitelnému šéfovi ilegálních kasin, Robertovi Pasquinimu (Renato Salvatori). Gangsteři se mají čeho obávat: Antonio a Alfredo zajatce neberou, za nimi zůstávají jen mrtvoly. (ilclassico)

(více)

Recenze (10)

erl 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený a mnohými nenáviděný Deodatto nakroutil akcí a cynickým humorem nabyté poliziottesco ještě před svoji kanibalskou érou. Nesází na žádné hlubší poselství či kritiku prohnilé společnosti ale snaží se diváka uspokojit přívalem násilí a nějakého toho cákance krve. Akční sekvence jsou mnohdy těžkopádně sestříhané až mám pocit že je to záměr. Působilo to na mě velmi explicitním až černo humorným dojmem. V hlavních rolích řádí frajeři Porel a Lovelock. Scénář obstaral veterán Di Leo a všechno šlape jak má. Jako fanda poliziotteschi jsem uspokojen. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zatím nejzábavnější poliziesco, co jsem viděl. Dva policajti ze zvláštní jednotky střílí zločince s bezstarostností, jakou by jim záviděl i Drsný Harry, viz. nenápadné chladnokrevné postřílení lupičského gangu na ulici, nebo procvičování se ve střelbě na sobě navzájem. Nekomplikovaný scénář, dostatek sympaticky brutální akce, nějaké ty kozy a překvapivě komorní finále. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tak přidám názor z druhé strany. To co dělalo tenhle žánr tak dobrý a zábavný se tu podařilo akorát z poloviny a tím jsou akční scény, kterými je film napěchován. Dva policisté ze speciální jednotky zabíjí zločince, kteří jim zrovna padnou pod ruku. To se mafii znelíbí, a tak je začnou hledat a snažit se je zlikvidovat. Spousta standardních honiček, přestřelek, výbuchů.... Pokud vám jde jen o tohle, tak směle do toho. To Deodato zvládnul bez problémů. Pokud ovšem toužíte po kompletním polizio se vším všudy, pak budete zklamáni. Film je rozkouskován do jednotlivých epizodek a nemá žádný příběh, není tu žádné morální dilema, ani se nesnažení o nějaké sdělení či sociální kritiku. Scénář Di Lea podle mě tentokrát nestál za moc. Kvůli nepřůstřelnosti hlavních postav chybí i napětí. To lze demonstrovat na sekvenci v lomu, která patří mezi to nejpitomější, co jsem kdy v polizio viděl. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Deodato se akčnímu žánru prakticky nikdy nevěnoval a tak možná právě proto svůj téměř jediný akční počin vyhnal do plných obrátek. LIVE LIKE A COP, DIE LIKE A MAN je extrémě přehnaná divočina, která hrdě nosí v uplých džínách koule jak grepfruity. Deodato umně importuje všechny žánrové prvky, akce je sice těžkopádná, ale za to jí je fakt hodně a je over the top. Z dvou přitažlivých "special ops" fízlů dělá supermany, zároveň všam nenápadně obrušuje jejich exponovanou heterosexuální hranu a jejich mačistické chování zpravidla staví na hlavu, to když občas výrazně potrhne idiocii jejich chování anebo je v samotném konci nažene do jasné smrtící pasti, ze které je záchrana pouhou deus ex machinou. Italská akční kinematografie 70./80. let je zpravidla dost přehnaná, ale tohle je fakt pomyslný vrchol ledovce. Doporčuji. I když morálně je na tom samozřejmě spoustu věcí fakt zle. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Akcí a (černým) humorem nabité, svižné a cynické poliziotteschi, ovšem bez sociálně kritických či jiných přesahů. Heroizaci svých hrdinů sice Deodato trochu přehnal, leckde to působí až trapně, zejména akční scény z lomu jsou opravdu příšerné, ale na zábavnosti to zase nijak výrazně neubírá. Krev, násilí i nahota, toho se mnohými proklínaný režisér nebojí, dočkal jsem se i jednoduchého, ale funkčního příběhu, skvělého a charismatického záporáka, nemám proč být výrazně kritický. Čtyři kulky do těla se noří. ()

Zajímavosti (7)

  • Po vydaní v Spojenom kráľovstve sa film dostal do veľkej televíznej reklamnej kampane, čo bolo v tom čase veľmi neobvyklé. (westerns)
  • Pri uvedení do talianskych kín bol film zakázaný pre neplnoletých do 18 rokov a boli v ňom zostrihané niektoré násilné sekvencie. (westerns)
  • Dlhé počiatočné prenasledovanie na motorkách ulicami Ríma začínalo z Via del Corso, pokračovalo cez Piazza del Popolo a skončilo pri Villa Borghese. Táto divoká naháňačka cez Rím sa točila bez povolenia polície a magistrátu Ríma. (westerns)

Reklama

Reklama