Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kurt Russell jako vraždící maniak za volantem nezná slitování. Jungle Julia, nejlepší DJ ve městě, se dnes chystá pořádně to roztočit se dvěma kamarádkami. Sexy trojka vyráží na tah a přitahuje pohledy kolemjdoucích jako magnet. Mezi chlápky, co na ně mlsně civí, je i kaskadér Mike. Vyšumělý rebel pokrytý jizvami sleduje dámskou jízdu zpoza volantu svého bouráku. Zatímco se holky usazují v baru, Mike žhaví svou zbraň - nadupané kaskadérské auto - do životu nebezpečných otáček... (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 316)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem překvapení ze strany QT, který měl další šanci jak mě usadit a přesvědčit i mě, že je Bůh. Nepovedlo se mu to (už po několikáté) a já se opět směji jeho dílu jako některým předešlým. Ten smích však není to co by si on představoval, ale smích nad jeho snahami být velkým kultovním pánem ameriky. Jeho kult mě naprosto minul a krom vydařených KB 1 a 2 v jeho filmech nevidím nic výjimečného. Možná je pro někoho příběh DP zajímavý, ale pro mě je spíše nudný a zdlouhavý. Sledovat jak se černošky předhánějí v nadávkách, stěrech a tancování ala striptérky mě už na stará kolena moc nebere. V druhé částí DP se konečně ukazuje Rosario Dawson, ale ta mě dost zklamala ( to se netýká faktu, že zůstane oblečená...). Ani sám Kurt Russell není zrovna terno, i když furt lepší než kdyby to za něj zkusil vzít Travolta. Druhá část je úplně jiného rázu, protože se otočí role a sledujeme v závěru dokonce akční automobilovou honičku se zajímavým koncem (opět jsem se smál, jak by si žádný režisér nepřál :)). Musím uznat, že pár scén, které jsou složeny z rozhovoru lidí a různých pohybů kamery, někdy přímo extra dlouhé, se mu podařili. Asi je to už osobní, ale QT není můj střed vesmíru a nikdy nebude, ale komu se líbí jeho postoj a humor rozhodně nic proti gustu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne, tohle Quentin fakt čistě nezvlád. Zaprvé Kurta je fakt málo, ten tam měl bejt mnohonásobně víc, protože takhle krutej ještě nebyl a zadruhý má pro mě tenhle film asi 50 minut a to těch prvních 50 minut, protože ten zbytek, kterej se odehrává po bouračce nejenže je k ničemu, ale ještě je blbej a trapně zakončenej, nevim kde přišel na tak kokotskej konec. To co se odehrává předtim je sice dost ukecaný, ale má to aspoň dobrou atmosféru a spoustu Kurta. Prostě Quentin nenotčil ani starej temnej a drsnej horor s tajemným autem a drsným řidičema ani krutej splatter jako Rodriguez a ani nic mezitim. Je to jen taková divná road movie s přehnaným množstvým nic neříkajících dialogů a několika geniálníma scénama, který ale stojí i za to protrpět tech zbylejch 90 minut keců o ničem, protože bouračka, kterou Tarantino vytvořil je něco neskutečnýho, kdyby takhle natočil celej film, tak narvu bez debat 5* a obejdu všechny uživatele na čsfd a budu je kopat do řiti tak dlouho, dokud by taky nedali 5*. Sice tim, že si to udělal po svým a blbě, mi ušetřil práci, ale zároveň sem přišel o kultovní záležitost, která by se z toho jisto jistě stala.... Mimochodem ty holky co Quentin splašil sou fakt kočky a ještě k tomu Quentin umí pěkný záběry kamery na ně, to se mu teda musí nechat. 3,5* ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Rodriguez se s PLANET TERROR vyrovnal mnohem lépe než Tarantino, který v poslední letech jen zapáleně mluví o svých nadcházejích projektech, ale upřímně: když už je pak natočí, tak dobré to není. DEATH PROOF má pár stežejních akčních momentů, Kurt Russell je parádní ... no ... a to je asi všechno. Většina dialogů je povětšinou nudná, kadence hlášek na nule, odkazů na oldschoolové automobilní béčka je tu celá fůra, ale proč se dívat na film plný odkazů když si můžu pustit originály? ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ony by ty nekonečné hovory dvou dívčích partiček byly nudné, kdyby ovšem nebyly tak zatraceně chytré a zábavné. Akcí a krvavých scén je tu v poměru k tomu zbytku celkem málo, ale jsou tak dobré, že mi to bohatě stačilo. Konec jsem si neuvěřitelně užívala, nebýt to v kině, tak snad budu fandit nahlas. Quentin Tarantino je možná jedním z nejošklivějších režisérů, ale zato je určitě jeden z nejlepších. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

"Milý" Quentine, tohle bude dost osobní a málo faktorgafické, ale ještě v baru, kam jsme zašli před kinem, jsem říkal kámošce, že mě strašně dráždí to, že snad všichni kolem mě v tobě vidí boha, jen já zaboha nemůžu přijít na to, čím je tak rajcuješ. Dostal jsi mě. Nezakrývám, že je to možná naposled, právě proto to musím napsat bez obalu a natvrdo. Nač se rozepisovat, když bych na otázku, co se mi na tvém filmu líbilo, odpověděl stručně: fšecko. 100%!!! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (80)

  • Grindhouse: Auto zabijak je prvým Tarantinovým filmom, na ktorom pracoval aj ako hlavný kameraman. (genetique)
  • Policisté v nemocnici jsou stejná dvojka - Earl McGraw a Edgar McGraw - jako v Kill Bill 2 (2004), kde vyšetřují svatební masakr. Jsou hraní opravdovým otcem a synem Parksovými. Stejně jako v Kill Bill oslovuje Michael Parks Jamesovu postavu jako Prvorozeného. Earl McGraw se mimochodem objevil i v Grindhouse: Planetě teror (2007). (don corleone)
  • Černožlutý Ford Mustang z roku 1972, který řídí Kim Mathis (Tracie Thoms), je velmi podobný Eleanor z filmu Gone In 60 Seconds (1974), o kterém zazní zmíňka v dialogu. Ve onom filmu se jednalo o Ford Mustang Mach 1 z roku 1973. (Aere)

Související novinky

Russell v sedle, Waltz ze sedla

Russell v sedle, Waltz ze sedla

04.10.2011

Zhruba před týdnem Kevin Costner kvůli „vytíženosti“ odstoupil z projektu Django Unchained, vysněného Tarantinova westernu. Přejeme mu, že je po něm opět taková poptávka. Náhradník? Parádní – Kurt… (více)

První Tarantinův bastard

První Tarantinův bastard

04.08.2008

Quentin Tarantino po komerčním neúspěchu Grindhouse přišel o pozici režiséra, který si může dělat co chce (což zahrnovalo většinou citování filmů, které nikdo nezná a obsazování herců, o nichž si… (více)

Smrtonosný útěk z New Yorku

Smrtonosný útěk z New Yorku

23.08.2007

Jen nedávno jsme psali, že Len Wiseman po úspěchu Smrtonosné pasti 4.0 nemá nouzi o nabídky a rozhoduje se mezi adaptací počítačové hry Gears of War a remakem Carpenterova kultovního Útěku z New… (více)

Reklama

Reklama