Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kurt Russell jako vraždící maniak za volantem nezná slitování. Jungle Julia, nejlepší DJ ve městě, se dnes chystá pořádně to roztočit se dvěma kamarádkami. Sexy trojka vyráží na tah a přitahuje pohledy kolemjdoucích jako magnet. Mezi chlápky, co na ně mlsně civí, je i kaskadér Mike. Vyšumělý rebel pokrytý jizvami sleduje dámskou jízdu zpoza volantu svého bouráku. Zatímco se holky usazují v baru, Mike žhaví svou zbraň - nadupané kaskadérské auto - do životu nebezpečných otáček... (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 315)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

"Hej, my jsme nalakovaný nohy a jmenujeme se Q... kchh, kchhhh, ...ntino, a tohle je jen film" říká jakoby poškozeným jakoby filmovým jakoby pásem Tarantino úvodem AutoZabijáka. Udělá rytmem, střihem a hudbou drámo z uspěchané cesty na záchod a již si myslí, že budem chrochtat blahem. Já ale na ty filmy o filmech moc nejsem, ač vypadají krásně jako plakáty z let dávno minulých. Může si vyumělkovaně žvanit jak chce, je-li to o ničem, je to o ničem. Hloubku, legraci ani jinak vyvolaný zájem v tom, že ženské kecají jako chlapi a chlapi jsou submisivní jako filmové cuchty, nevidím a nevnímám. Tarantinovské kecy mi nikdy extra zábavné nepřišly a za výjimečné je považuji hlavně proto, jak umí ničit atmosféru. Z násilí, v němž si ten panáček libuje, dělají namísto děsivých aktů jen další punchlines. Naneštěstí ty slabší. Silná *. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za starejch časů, když se točil Vanishing Point, Dirty Mary a Crazy Larry nebo třeba Muž v kamionu, skutečná auta narážela do skutečnejch aut a řídili je skutečný lidi." Tak inspiraci jsi nám Quentine prozradil a teď nám ukaž něco svých snů - chlapeckých, mužných i těch holčičích. Mě tedy zrovna ty holčičí moudra trošku štvaly, ale jinak jsem byl naprosto spokojený. Tradičně skvělá hudba, dráždivá sexualita a parádní bouračky. A hravý Dablér Mike byl se svým černým miláčkem naprosto skvělý. Jen mě naštval, že si to od holek nechal udělat zezadu. Omlouvá ho snad jen to, že asi moc nechtěl. Ale já jsem se u toho dost bavil. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ospravedlňujem sa, ja som to tak nemyslel, bola to len hra!“ Tento slasherový revenge movie je klasický Tarantino: citácie (už i samého seba), silné ženské postavy a ich bosé nohy, krv, sex a ostré dialógy. GRINDHOUSE: AUTO ZABIJAK nie je (na rozdiel od Rodriguezovej „polovičky“ GRINDHOUSE: PLANÉTA TEROR) otrocká „grind-kópia“ bez vtipu, ale zábavná, svižná a svieža snímka s vlastným autorským rukopisom a vkladom, experiment presne taký úchylný, ako by ste od Tarantina v dobrom čakali. Cinematik 2007 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Cinefilie á la Tarantino. Death Proof, vyznání lásky k filmům a ženám, vzniklo nejspíš hlavně pro potěchu svého tvůrce. Že se mu nepodařilo nadchnout pro filmy svého srdce i diváky je smutné, ale bohužel logické. Kdo dnes zná Dirty Mary Crazy Larry nebo Vanishing Point? Komu to vadí? Oproti kratší verzi, jenž byla součástí grindhouseovského dvojprogramu, je přidáno několik scén, které s vyjímkou lap dancu nic zásadního nepřinášejí. 90 minut je exploitačnímu žánru přeci jen blíž. Tolik k slabším stránkám. Zbytek je nádherně stylová kombinace tarantinovských dialogů, fetišistických záběrů na krásné a (nebo) zajímavé ženské (u mě vedou jasně Rosario Dawson, Vanessa Ferlito (lap dance!), Rose McGowan - i když tmavovlasou ji mám radši - viz Planet Terror a pozoruhodná je rozhodně i Zoe Bell) a výtečných, poctivě staromódních automobilových honiček. A Kurt Russel vyloženě září. 90% P.S. Update po dvou letech: s každým dalším zhlédnutí lepší. A skvěle vybraná muzika neskutečně šlape. Jak to ten Quentin dělá, že mu filmy takhle zrají??? P.P.S. O další rok později pořád skvostné. Škoda, že to národ čsfd není schopen docenit. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

"Auto zabiják je určitě nejhorší snímek, jaký jsem kdy natočil nebo natočím. A přitom to na béčkoví film není tak špatně, ne? Takže jestli je tohle nejhorší, co kdy udělám, jsem v pohodě" Quentin Tarantino... Za mě je to taky jediná Tarantinovka (a teď už jsem viděl všechny), u které jsem prostě nezvládl dávat pozor při dialogu. A ne nebylo to protože tam byla Elizabeth Winstead a já se kvůli ni nesoustředil, bylo to hlavně kvůli tomu že jsem členem Male genderu a stalo se mi to co, se každýmu chlapovi v životě stalo, přestal jsem nad těma jejich slovama dávat pozor. Co je, ale fajn je to, že tady v tomhle filmu o žádný dialogy nejde. Je to spíš nějaká filmová poezie, nějaká Tarantinova zpráva dnešní, možná i budoucím generacím o filmařině a je přenášena tím nejlepším recitátorem současnosti. Je to pořád nejhorší Tarantinovka, ale pořád skvělé béčko a v tom je ta síla. Nezasvěcení budou plakat, když se nad to ale povznesete budete překvapeni jak si to dokážete užít.  Fňukající Kurt byl skvělej a u závěrečnejch titulků jsem brečel smíchy. Miluju Quentinovi ženské postavy, možná to bude tím že on sám tak trochu na půl ženská je... Isherwood - výtečnej komentář ()

Galerie (45)

Zajímavosti (80)

  • Myšlenku na film dostal Tarantino když probíral se svým kamarádem koupi nového auta. Vyjádřil se ve smyslu, že by nerad skončil v nějaké ošklivé havárce. Kamarád mu navrhl, že může vzít kterékoli auto k týmu kaskadérů, kteří ho za deset nebo patnáct tisíc udělají "smrtivzdorným" ("deathproof"). (don corleone)

Související novinky

Russell v sedle, Waltz ze sedla

Russell v sedle, Waltz ze sedla

04.10.2011

Zhruba před týdnem Kevin Costner kvůli „vytíženosti“ odstoupil z projektu Django Unchained, vysněného Tarantinova westernu. Přejeme mu, že je po něm opět taková poptávka. Náhradník? Parádní – Kurt… (více)

První Tarantinův bastard

První Tarantinův bastard

04.08.2008

Quentin Tarantino po komerčním neúspěchu Grindhouse přišel o pozici režiséra, který si může dělat co chce (což zahrnovalo většinou citování filmů, které nikdo nezná a obsazování herců, o nichž si… (více)

Smrtonosný útěk z New Yorku

Smrtonosný útěk z New Yorku

23.08.2007

Jen nedávno jsme psali, že Len Wiseman po úspěchu Smrtonosné pasti 4.0 nemá nouzi o nabídky a rozhoduje se mezi adaptací počítačové hry Gears of War a remakem Carpenterova kultovního Útěku z New… (více)

Reklama

Reklama