Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kurt Russell jako vraždící maniak za volantem nezná slitování. Jungle Julia, nejlepší DJ ve městě, se dnes chystá pořádně to roztočit se dvěma kamarádkami. Sexy trojka vyráží na tah a přitahuje pohledy kolemjdoucích jako magnet. Mezi chlápky, co na ně mlsně civí, je i kaskadér Mike. Vyšumělý rebel pokrytý jizvami sleduje dámskou jízdu zpoza volantu svého bouráku. Zatímco se holky usazují v baru, Mike žhaví svou zbraň - nadupané kaskadérské auto - do životu nebezpečných otáček... (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 315)

monolog 

všechny recenze uživatele

To má být jako všechno? A kde jsou knedlíčky? Přesně tak mi to připadalo. Jeden a třičtvrtě hodiny poslouchat pindy ženských, který sou víc chlap, jak banda tiráků... Ne, děkuji. Už nikdy. Za to mi pár těch krásných aut, který ale do konce filmu rozflákají na sračky nestojí. Je to možná pocta nějakýmu žánru, ve kterým se takhle ty filmy točily, ale mně jako diváka to nudilo a dost často i štvalo tím, jak neustále něco žvatlají a furt se nic neděje a příběh to nikam nepostrkuje. Závěr to hodilo už úplně do hajzlu. Jako jediná jakžtakž sympatická postava je šílenej autozabiják Kurt Russell. A na konci se nechá tak debilně zabít... Mám velký výhrady ke scénáři - že to Tarantina napadlo, když si kupoval nový auto, tomu věřím - vypadá to tak. Chybějící kousky, trailery mezi filmy, uměle vytvořená poničená místa, to všechno by bylo fajn, kdyby se trošku víc investovalo i do obsahu a nejen do formy. Jenže poslední dobou to Hollywood neumí. Tarantino holt podle mě svůj nejlepší film už natočil a zatím mi jen neustále dokola dokazuje, že už světu nemá moc co dát (jelikož se vlastně jen pořád dokola kopíruje). ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že zatím hodnotí většinou velcí obdivovatelé Tarantina, kterým je v podstatě jedno co natočí. Nevím, jak může někdo napsat, že je tam spoustu akce, když v prvních třech čtvrtinách filmu trvá nějaká akce celkem asi 3 minuty. Zbytek se jen mluví a mluví (typické Tarantinovské kvalitní dialogy, tentokrát v ženském provedení). Závěrečná honička pak nechá na divákovi, kdo je vlastně kočka a kdo myš. Jinak Kurt Russell se ve filmu objeví tak na 20 minut. Pokud máte radši akci a krev, koukněte na Planet Teror. Pokud máte rádi Tarantina, líbit se vám to bude. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Viděna delší verze (bohužel). Prvních 45 minut je nuda k nepřežití. Jen se žvaní, přičemž dialogy narozdíl od starších Tarantinových filmů ztratily veškeré kouzlo a vtip. Následuje jedna minuta vynikajících bouraček (lituju lidi, kteří zrovna v tuto chvíli odešli na záchod, xixi). Poté dalších 45 minut žvanění, které je teď už snesitelnější, protože druhá parta holek je o dost zajímavější než ta první. Nakonec 15 minut fajn honiček. Rozhodně doporučuji kratší verzi (tu jsem sice neviděl, ale předpokládám, že ta chybějící půlhodina je část toho zbytečného žvanění (doufám:)) ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Mno... trochu rozpaky... Z převážné části musím souhlasit s Mattym a dalšími, v mnoha ohledech to asi byla jen Quentinova masturbace ega. Ale přesto, bavil jsem se velmi dobře, QT dokázal i z toho minima vytěžit snad maximum. Proto dávám alespoň ony 4 hvězdy. Nelíbí se mi, že mistra takhle podhodnocuju, ale nedá se nic dělat... Jednak mi uniká mnoho dialogů o opravdu zapadlých filmech, které jsem neviděl, jednak tomu chybí nějaký celkový smysl, logické a vypointované propojení těch dvou linií, spojených jen skvostně hnusným Kurtem Russellem. 70% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Film Grindhouse: Auto zabiják se odkazuje mezi tzv. grindhouse - brakové béčkové krváky určené přímo pro venkovní bijáky pro motoristy. Odjezd autem domů po tomhle zabijáckém filmu musel být pro mnohé vystrašené ženy nepříjemným zážitkem. Tarantino líčí flámování krásných mladých koček následované setkáním se sadistickým vrahem, který zabíjí dívky svým kaskadérsky vyztuženým autem. Vypointované ženské kecy o ničem kroužící neustále kolem sexu skvěle natáčí kamera kroužící kolem holek v motorestu. Jedna parta dívek je beztrestně rozsekána vrahem, druhá skupinka kamarádek se rychle naučí odplácet. Hodnotím pozitivně některé skvělé bizarní nápady (jízda dívky s roztaženýma nohama napřed na přední kapotě bouráku), jinak je ale film hnusnější, než by být musel (detailní záběry bouračky jako z naučných filmů ministerstva dopravy: Nemyslíš, zaplatíš!). Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=uvOVBTSFiZo ()

Galerie (45)

Zajímavosti (80)

  • Na plakátech a obalech DVD je auto z roku 1967 Chevrolet Camaro, i když to se ve filmu neobjeví. (don corleone)

Související novinky

Russell v sedle, Waltz ze sedla

Russell v sedle, Waltz ze sedla

04.10.2011

Zhruba před týdnem Kevin Costner kvůli „vytíženosti“ odstoupil z projektu Django Unchained, vysněného Tarantinova westernu. Přejeme mu, že je po něm opět taková poptávka. Náhradník? Parádní – Kurt… (více)

První Tarantinův bastard

První Tarantinův bastard

04.08.2008

Quentin Tarantino po komerčním neúspěchu Grindhouse přišel o pozici režiséra, který si může dělat co chce (což zahrnovalo většinou citování filmů, které nikdo nezná a obsazování herců, o nichž si… (více)

Smrtonosný útěk z New Yorku

Smrtonosný útěk z New Yorku

23.08.2007

Jen nedávno jsme psali, že Len Wiseman po úspěchu Smrtonosné pasti 4.0 nemá nouzi o nabídky a rozhoduje se mezi adaptací počítačové hry Gears of War a remakem Carpenterova kultovního Útěku z New… (více)

Reklama

Reklama