Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kurt Russell jako vraždící maniak za volantem nezná slitování. Jungle Julia, nejlepší DJ ve městě, se dnes chystá pořádně to roztočit se dvěma kamarádkami. Sexy trojka vyráží na tah a přitahuje pohledy kolemjdoucích jako magnet. Mezi chlápky, co na ně mlsně civí, je i kaskadér Mike. Vyšumělý rebel pokrytý jizvami sleduje dámskou jízdu zpoza volantu svého bouráku. Zatímco se holky usazují v baru, Mike žhaví svou zbraň - nadupané kaskadérské auto - do životu nebezpečných otáček... (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 315)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nudný, pro někoho ukecaný, pro někoho zábavný. Ať už na vás film působí jakkoli, pořád je to Tarantino se vším, co k němu patří. Jedno se ale Quentinovi upřít nedá, cit pro výběr herců. Pomalu skomírající kariéru dokázal oživit nejednou. V Pulp Fiction to byl John Travolta, v Jackie Brown Pam Grier a Robert Forster, v Kill Bill Darryl Hannah a David Carradine a konečně Death Proof, ve kterém dal šanci vyniknout Kurtu Russelovi. Je pravda, že nový Tarantino je trochu víc ukecaný, občas trochu nudí, je i zábavný... co je ale hlavní, atmosféra a styl sedmdesátek jsou dokonalé, bez zesměšnění. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ukecaná a roztahaná volovinka (hlavně tedy první polovina). S titulky bych tento film asi hodně těžko skousl:-) Akčních scén střídmě (spíš druhá část a konec), ale když už nějaká brutální a přímočará akcička přijde, tak je to natvrdo a krasně živé. Atmosféra ušla. Klasické tarantinovské dialogy a akce jsou nepopíratelné...Viditelný vliv tzv. nezávislé hororové produkce 60. a 70. let v subžánrech epxloitation movies, sexploitation v kultovkách jakými byly např. "Divocí andělé" nebo Meyerův "Faster Pusycat Kill,Kill". Později třeba "Takoví normální zabijáci"! Pěkné baby, ale neskutečně tupé nadrženecké kecy, takřka o ničem.. Chvílemi bych ty dvě partičky mladých holek s chutí nakopal do prdele! Čekal jsem (jak jinak než velmi originální-stylový film), nakonec jsem byl však trochu tímto projektem zklamán..Tímto filmem mi velký Quentin až takovou radost rozhodně neudělal a nebudu určitě sám..Překvapila mě jen krásná Vanessa Ferlito svým sexy tanečkem, perfektní hláška o Angelině Jolie v baru, sednoucí oldies hudba a závěrečná naturalistická honička starých klasických amerických bouráků Austin a Dodge alá "Bullit" nebo "Vanishing Point", ale to je tak asi všechno..Možná to chtělo o něco komplikovanější scénář..Konec a obracení karet byl však velmi nečekaný:-) Jestli se z toho stane kultovní věcička, nechť ukáže čas... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $67miliónovTržby USA $25,037,897Tržby Celosvetovo $25,422,088(tržba za dvojfilm) ║ plus tržby mimo USA čisto za film Death Proof $29,830,027Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,798,211 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $36,751,102 //počet predaných kusov 1,592,310║ Režisér Quentin Tarantino pokračuje vo svojom nastavenom štandarte vyprávania príbehov už dávno časom ošumelých či dokonca zabudnutých. Jednoduchý príbeh štvorice dievčat dopĺňa temným či skôr zákerným kaskadérom v podaní Kurta Russela, ktorý si robí zábavku zo života tím že na cestách likviduje zrážaním nevinné dievčatá. Vo filme nechýbajú samozrejme avizované technické vady ako skákanie viet/slov strata farby na čierno-bielu. Mal som štastie vidieť dlhšiu verziu, čo skôr ani výhodou nebolo lebo bola až zbytočne moc ukecaná čo jej jednoznačne ubralo na kráse ale posledná zhruba polhodinka, bola fakt dosť silný kaskadersky nárez. V dnešnej dobe sa to už veru nevidí takáto prvotriedná práca kaskaderov vo vyšperkovanom dialničnom nahánaní. "Kurt Russell po dlhšej dobe konečne zažiaril a úloha mu sadla ako uliata." /videl v kine: 75%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za starejch časů, když se točil Vanishing Point, Dirty Mary a Crazy Larry nebo třeba Muž v kamionu, skutečná auta narážela do skutečnejch aut a řídili je skutečný lidi." Tak inspiraci jsi nám Quentine prozradil a teď nám ukaž něco svých snů - chlapeckých, mužných i těch holčičích. Mě tedy zrovna ty holčičí moudra trošku štvaly, ale jinak jsem byl naprosto spokojený. Tradičně skvělá hudba, dráždivá sexualita a parádní bouračky. A hravý Dablér Mike byl se svým černým miláčkem naprosto skvělý. Jen mě naštval, že si to od holek nechal udělat zezadu. Omlouvá ho snad jen to, že asi moc nechtěl. Ale já jsem se u toho dost bavil. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

"Milý" Quentine, tohle bude dost osobní a málo faktorgafické, ale ještě v baru, kam jsme zašli před kinem, jsem říkal kámošce, že mě strašně dráždí to, že snad všichni kolem mě v tobě vidí boha, jen já zaboha nemůžu přijít na to, čím je tak rajcuješ. Dostal jsi mě. Nezakrývám, že je to možná naposled, právě proto to musím napsat bez obalu a natvrdo. Nač se rozepisovat, když bych na otázku, co se mi na tvém filmu líbilo, odpověděl stručně: fšecko. 100%!!! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (80)

  • Na plakátech a obalech DVD je auto z roku 1967 Chevrolet Camaro, i když to se ve filmu neobjeví. (don corleone)

Související novinky

Russell v sedle, Waltz ze sedla

Russell v sedle, Waltz ze sedla

04.10.2011

Zhruba před týdnem Kevin Costner kvůli „vytíženosti“ odstoupil z projektu Django Unchained, vysněného Tarantinova westernu. Přejeme mu, že je po něm opět taková poptávka. Náhradník? Parádní – Kurt… (více)

První Tarantinův bastard

První Tarantinův bastard

04.08.2008

Quentin Tarantino po komerčním neúspěchu Grindhouse přišel o pozici režiséra, který si může dělat co chce (což zahrnovalo většinou citování filmů, které nikdo nezná a obsazování herců, o nichž si… (více)

Smrtonosný útěk z New Yorku

Smrtonosný útěk z New Yorku

23.08.2007

Jen nedávno jsme psali, že Len Wiseman po úspěchu Smrtonosné pasti 4.0 nemá nouzi o nabídky a rozhoduje se mezi adaptací počítačové hry Gears of War a remakem Carpenterova kultovního Útěku z New… (více)

Reklama

Reklama