Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kurt Russell jako vraždící maniak za volantem nezná slitování. Jungle Julia, nejlepší DJ ve městě, se dnes chystá pořádně to roztočit se dvěma kamarádkami. Sexy trojka vyráží na tah a přitahuje pohledy kolemjdoucích jako magnet. Mezi chlápky, co na ně mlsně civí, je i kaskadér Mike. Vyšumělý rebel pokrytý jizvami sleduje dámskou jízdu zpoza volantu svého bouráku. Zatímco se holky usazují v baru, Mike žhaví svou zbraň - nadupané kaskadérské auto - do životu nebezpečných otáček... (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 315)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz premejslim nad timhle filmem, tak prvni, co me napadne, je, ze je Kurt Russell desnej tvrdak. At uz bali zensky, ohrozuje je autem nebo zranenej breci a i kdyz je vlasne zaporak, tak mu clovek musi fandit a je fakt mega krutej. Akorat moh hodit vic hlasek. Co se tyce zenskejch, tak z tech dvou skupinek je asi nejlepsi a zaroven nejhezci Rosario Dawson a ackoliv jsou to vsechno slusny zensky, prislo mi, ze zas naky super krasky to nejsou. A jeste me potesil samotnej Tarantino, kterej tu je sice jen chvilku, ale je cool. Co se tyce samotnyho auta, prislo mi, ze na to, jak ho vychvalil, se rozsekalo nak snadno a zaroven me nastvalo, ze pozdejc uz nemelo tu cool lebku a zustal jen uchylnej kacer. Jinak samotnej pribeh je vcelku jednoduchej a nic poradnyho o postavach nevime, coz ovsem nevadi. Bohuzel me ale tentokrat Tarantino krapet zklamal v dialozich, obcas padne nakej super vtipek nebo hlaska a obcas je to samy bitch a fuck, ale celkove to proste nejsou dialogy, z kterejch by moh clovek citovat a je to jen takovy ne nak zvlast zazivny kecani par zenskejch, navic u prvni skupinky to jeste de, ale pak uz se cloveku nechce znovu poslouchat skoro to samy. Nastesti to vzdy ozivi Russell, kterej tu moh bejt ale klidne castejc. A co se tyce akce, tak tu jsou vlasne dve, nejdriv krvavy jatka, ktery jsou fakt ultra drsny a druha akce je spis honicka, ktera je fajn, ale ze by byla nak prelomova, to ne. No a to zamerny poskozeni obrazu, ze zacatku je ho skoro az moc a ke konci uz neni vubec, to taky nebylo uplne dobre zmaknuty. Takze zabavnej a uchylnej film s perfektni hudbou, ale krapet zklamani. Platilo to pred skouknutim filmu a plati to i ted, ze se vic tesim na kousek od Rodrigueze. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

"Milý" Quentine, tohle bude dost osobní a málo faktorgafické, ale ještě v baru, kam jsme zašli před kinem, jsem říkal kámošce, že mě strašně dráždí to, že snad všichni kolem mě v tobě vidí boha, jen já zaboha nemůžu přijít na to, čím je tak rajcuješ. Dostal jsi mě. Nezakrývám, že je to možná naposled, právě proto to musím napsat bez obalu a natvrdo. Nač se rozepisovat, když bych na otázku, co se mi na tvém filmu líbilo, odpověděl stručně: fšecko. 100%!!! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Štýlová hračka plná nudných babských kecov a ÚŽASNÝCH fyzických autonaháňačiek a kaskadérskych kúskov. V dialógoch by som od môjho oblúbenca Tarantina čakal viac, v akčnej (motoristickej) dynamike ma naopak (znovu) príjemne prekvapil. Kurt Russell je skvelý a režisérove vsuvky pre zainteresované publikum ešte lepšie (duo policajtov, ringing tone na mobile, Kurt mrkajúci do kamery, atď). Po vzore Russa Meyera ale Quentin mohol obsadiť trochu prsatejšie dámy, aby bol žáner feministického exploitation dotiahnutý k "dokonalosti". Uvidíme čo mi povie 110 minútová verzia, ale kvôli spomenutým dialógom, ktoré mu nemôžem odpustiť, zatiaľ ostávam pri 3*. P.S.: Rosario Dawson je moc pekná holka. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ta dokonalost mi došla až po několikáté projekci. Celý DEATH PROOF, to jsou v podstatě dva superdlouhý prcní dialogy, každý z nich zakončen akčně-násilným cumshotem. Miluju čelní náraz se smrti-odolným Chargerem. A mám dojem, že kdekomu při hodnocení ušlo, co je to vlastně "grindhouse". Vygooglete si to;) Ať žije Tarantino po roce 2000. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Grindhouse, část první. Parádní momenty se střídají s nezáživnými momenty, u kterých jsem si nudou okousal všechny nehty na pravačce (levou ruku si nechávám na Planetu Teror, co kdyby...) Ono chvilku se ty dialogy poslouchat dají, ale zde je to prostě nastavované do neuvěřitelné délky, navíc bez zjevného smyslu. Prostě ženské tlachání. Pak je tu totálně cool Kurt Russell, který se svou hřívou a šlincem přes celou levou půlku obličeje vypadá (a možná i hraje) nejlíp ve své herecké kariéře. A znovu ty táhlé rozhovory o ničem, připomínající štěbetání houfu vlaštovek na drátě, chvilku to vnímám, ale jde to dost ztěžka. Bum! Konečně spása v podobě naprosto nehorázně natočené bouračky, která se promítá znovu a znovu, z pohledu všech jejích aktérů. Paráda! A zase žvanění, ženský nečerpají energii z jídla, ale z plkání, fakt. A blíží se finále, veliká a moc pěkně natočená automobilová honička, zakončená hrou, jenž se s oblibou používá při šikaně a jmenuje se "fackovací panák", však uvidíte. Je to správně béčkové, herci hrají dost dobře, má to všechny atributy oldschoolových snímků, ale dobrou třetinu filmu jsem se trápil, proto 70%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (80)

  • Na začátku můžeme vidět, že Arlene (Vanessa Ferlito) pije z plastového kelímku z mexické restaurace Acuna Boys. Ve filmu Kill Bill 2 (2004) je tak označován gang Mexičanů, tvořený nemanželskými syny prostitutek. (don corleone)
  • Policisté v nemocnici jsou stejná dvojka - Earl McGraw a Edgar McGraw - jako v Kill Bill 2 (2004), kde vyšetřují svatební masakr. Jsou hraní opravdovým otcem a synem Parksovými. Stejně jako v Kill Bill oslovuje Michael Parks Jamesovu postavu jako Prvorozeného. Earl McGraw se mimochodem objevil i v Grindhouse: Planetě teror (2007). (don corleone)

Související novinky

Russell v sedle, Waltz ze sedla

Russell v sedle, Waltz ze sedla

04.10.2011

Zhruba před týdnem Kevin Costner kvůli „vytíženosti“ odstoupil z projektu Django Unchained, vysněného Tarantinova westernu. Přejeme mu, že je po něm opět taková poptávka. Náhradník? Parádní – Kurt… (více)

První Tarantinův bastard

První Tarantinův bastard

04.08.2008

Quentin Tarantino po komerčním neúspěchu Grindhouse přišel o pozici režiséra, který si může dělat co chce (což zahrnovalo většinou citování filmů, které nikdo nezná a obsazování herců, o nichž si… (více)

Smrtonosný útěk z New Yorku

Smrtonosný útěk z New Yorku

23.08.2007

Jen nedávno jsme psali, že Len Wiseman po úspěchu Smrtonosné pasti 4.0 nemá nouzi o nabídky a rozhoduje se mezi adaptací počítačové hry Gears of War a remakem Carpenterova kultovního Útěku z New… (více)

Reklama

Reklama