Reklama

Reklama

Andy stojí na prahu dospělosti, chystá se na vysokou a přemýšlí, co udělá se svými starými hračkami. Nejoblíbenější kousky, mezi nimiž nechybí Buzz Rakeťák a kovbojská dívka Jessie, připraví do pytle, který ale maminka místo na půdu odnese k popelnicím. Hračkám se podaří na poslední chvíli před popeláři uprchnout. Ocitnou se v autě s dalšími hračkami, určenými jako dar mateřské školce, která je ale plná rozjívených dětí a batolat ničících hračky. Setkají se tam se spoustou jiných hraček a brzy si uvědomí, že je potkalo zcela nové bláznivé dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 6

Recenze (1 088)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky je Toy Story brilantní. Co se práce s emocemi týče, nemá Pixar konkurenci. Způsob, jakým dokáže DĚSIT skrze věci na první pohled roztomilé je až zarážející a skutečně strašidelný. Je dojemné, jakým způsobem se tvůrci dokázali po patnácti letech vrátit tam, kde začínali. Co je to ale platné, když příběh stojí za starou bačkoru a bez zjevné logické návaznosti je jen poskládan z různých scének, z nichž některé jsou brilantní a mají svoje místo (retrospektiva růžového medvěda), jiné jsou velmi zábavné, ale v příběhu nemají co dělat (Ken ukazuje Barbie svůj šatník). Výsledkem je prazvláštní paradox, kdy jsem odcházel z kina dojat, rozněžněn a naplněn a přitom zklamán a lehce naštván... A doteď jsem se nedokázal rozhodnout, které dojmy ve mě převládají... ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Uříznout růžovýmu Lotsovi čenich a byl by z něj dokonalej Voldemort. Nejen vzezřením, ale i osobností. No fakt, několikrát jsem si během sledování třetího story o hračkách říkal, zda by se v zařazení žánrů nemělo doplnit i "Horor", protože mě docela překvapilo, jak od předchozích dílů razantně potemněla atmosféra. Jinak až na posledních circa patnáct minut bezvýhradní spokojenost, protože... sorry guys, za posledních patnáct minut musím jednu hvězdu srazit dole. Jak už řekl někdo přede mnou: skončit děj u pece na odpadky a byla by to čistá pětihvězda. Tam už mě to prostě smrdělo vatou, připadalo mi to už hrozně výplňovité a samotný konec na poměry Pixaru dost klišovitý. Dávám tedy velmi silné 4* a Lotso zůstává v paměti otišten jako Voldie. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Animovaný film o hračkách, který vlastně není celý úplně tak pro děti, jak by se na první pohled mohlo zdát. Scénář přetékající nápady (Ken a Barbie, latino Buzz), perfektní animace a nepřeberné množství krásných hraček (ano, měla jsem chuť se sebrat a okamžitě si jít hrát) a hlavně hromada zábavy do poslední minuty. Pixar je prostě stále extratřída a i nadále zůstává rozum stát, jak si dokáže opravdu s KAŽDÝM filmem udržet takhle skvělou úroveň. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $415,004,880Tržby Celosvetovo $1,066,969,703Tržby za predaj Blu-ray v USA $58,831,545 //počet predaných kusov 2,374,552Tržby za predaj DVD v USA $192,956,906 //počet predaných kusov 10,791,963 ║ __FILM ROKA 2010!!!__ Mal som menšie obavy či dokáže Pixar-ovský tím po tých dlhých rokoch od skončenia Príbehu hračiek 2 navodiť na vtedajšiu úžasnú atmosféru, krásny príbeh,... no proste to čaro čo mali predchodcovia z konca 90.rokov a animátori opäť nesklamali a vytvorili úžasné pokračovanie, také čo neskutočne poteší u srdca fanúšika predchodcov. Teraz môžem len dodať že pre mňa dokonalejšia trilógia nie je, toto je niečo nad ľudským chápaním. Toľko dojatia pri sledovaní filmového príbehu som tento rok ešte nezažil. __"DOKONALÉ! ČISTÁ FANTÁZIA!!!"__ /videl v kine 3D verziu 5x: 100%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pixar zjavne nezaháľa a oprášil v regáloch sériu, s ktorou takpovediac vyletel až na vrchol. Očakávania boli veľké, rovnako ako veľké boli aj obavy, či to predsa len nie je trošku neskoro a či sa podarí znova naviazať tak kvalitným príbehom. Obavy sa zmazali behom prvých pár minút a očakávania sa naplnili do posledného záberu. Mágia z prvých dvoch častí sa nevytratila a myslím, že aj tretia časť časom zapadne do trilógie v jednej úrovni a stane sa kultom. Naozaj veľmi príjemný zážitok, ktorý pohľadom hračiek prináša nenáročnú zábavu pre deti a komplexnú zábavu pre dospelých. Dnes už nie je žiadna hanba ísť na podobnú rozprávku do kina aj odrasteným pánom s polovičkami. Pixarovky sú dnes naozaj veľmi dospelé a detské zároveň, čo je vskutku dobrý marketingový ťah. 90%. ()

Galerie (216)

Zajímavosti (73)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 415 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 1067,3 mil. (NIRO)
  • Woody má na tvári 229 animačných bodov, tzv. avarov (skratka od animation variables), pomocou ktorých sa vytvára jeho mimika. (buLLiTT)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Reklama

Reklama