Reklama

Reklama

Andy stojí na prahu dospělosti, chystá se na vysokou a přemýšlí, co udělá se svými starými hračkami. Nejoblíbenější kousky, mezi nimiž nechybí Buzz Rakeťák a kovbojská dívka Jessie, připraví do pytle, který ale maminka místo na půdu odnese k popelnicím. Hračkám se podaří na poslední chvíli před popeláři uprchnout. Ocitnou se v autě s dalšími hračkami, určenými jako dar mateřské školce, která je ale plná rozjívených dětí a batolat ničících hračky. Setkají se tam se spoustou jiných hraček a brzy si uvědomí, že je potkalo zcela nové bláznivé dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (73)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 415 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 1067,3 mil. (NIRO)
  • Když si Ken zkouší svoje obleky, zazní píseň „Le Freak“ od skupiny Chic. Když se Barbie a Ken na sebe poprvé podívají a následně jdou k sobě, hraje píseň „Dream Weaver“ od Garyho Wrighta. (SONY_)
  • Film prošel několika náměty. V prvním námětu Andyho matka chtěla odložit hračky na půdu k babičce, avšak někdo hračky ukradl. Ve druhém námětu společnost, která vytvořila Buzze Rakeťáka, ohlásila stažení produktů Buzze Rakeťáka. Woody a ostatní měli zachránit Buzze. (petr.koca)
  • Film měl být uveden už v roce 2008, ale kvůli špatným vztahům Pixaru s Disneym byl odložen. (petr.koca)
  • Výroba filmu se plánovala v době, kdy se zdálo, že společnosti Disney a Pixar se (v letech 2004 - 2005) rozejdou kvůli tvůrčím neshodám. Společnost Disney založila animační divizi s názvem Circle 7, která měla mít na starosti pokračování filmů od Pixaru, na nichž by se již původní tvůrci z Pixaru nepodíleli. Disney ale nakonec koupil Pixar a divizi Circle 7 zrušil. Film tak padl do rukou Pixaru. (petr.koca)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. června 2010 na filmovém festivalu Taormina v Sicílii. (Varan)
  • Opičák, který hlídá kamerový systém školky, je stejný jako na plakátu filmu Vražedná opice (1988), kterou natočil slavný americko-kanadský režisér zombie filmů George A. Romero. (JosefTomas)
  • Ve filmu se mihne Blesk McQueen, hrdina další pixarovky Auta (2006), v podobě hračky. (MTHRFCKR)
  • Když Andyho máma odchází z pokoje a zavírá dveře, je na nich vidět žlutá nálepka s černým mlokem. Je to odkaz na zrušený film od Pixaru s názvem Newt. Film byl zrušen, protože měl velmi podobnou zápletku jako film Rio (2011) a studio nechtělo být obviněno z kopírování. (Harroc)
  • Baterie, které Buzze pohánějí, jsou od společnosti BnL, kterou známe z dalšího pixarovského filmu VALL-I (2008). (DexMASTER094)
  • Příjmení Bonnie je Anderson. (Cheeker)
  • Jedná se o první film ozvučený v systému Dolby Surround 7.1, který je tvořen osmi prostorovými audiokanály. (Cheeker)
  • Jedná se o první pokračování v dějinách kinematografie, které bylo nominováno na Oscara za nejlepší film, aniž by byl nominován kterýkoliv předchozí díl série. (ing.Frosty)
  • Jedná se o šestý film od Pixaru, ke kterému složil hudbu Randy Newman. (Dlee)
  • Na začátku výroby filmu došlo k nepříjemnosti, když se tvůrcům nepodařilo otevřít soubory s modely všech postaviček z předchozích dílů. Animátoři tudíž museli vše vytvořit znovu. (Dlee)
  • Ve filmu se objeví několik výrobků značky Apple. Počítač iMac včetně klávesnice a myši ve scéně u dívky, kde všechny hračky nakonec skončí. A sluchátka ve scéně, kdy se Moly zbaví Barbie a pročítá si časopis. (bali97)
  • Scéna, kdy Buzz vysvětluje zajatým hračkám pravidla, podle kterých se mají řídit, aby se vyhnuly zavření na noc v bedně, odkazuje na obdobnou scénu z filmu Frajer Luke (1967). (maseer2)
  • Zatímco tečku, kterou Sid v Toy Story (1995) vypálil Woodymu lupou do čela, již v Toy Story 2 (1999) Woody nemá, stehů na jeho pravém rameni od opraváře z předchozího filmu si můžeme všimnout i v Toy Story 3. (tomeek)
  • Totoro, jedna z hraček Bonnie, je postava z animovaného snímku Můj soused Totoro (1988) a maskot japonského animačního studia Ghibli. (Milan25)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Reklama

Reklama