Reklama

Reklama

Bunkr smrti

Trailer

Tajemný obchodník najme skupinu bývalých žoldáků na nebezpečnou misi do země nikoho. Jejich úkolem je prověřit starý nacistický bunkr, kde se odehrávaly hrůzné experimenty během II.světové války. Zde na ně ovšem čeká překvapení, z jejich mise se stává boj o holý život. (oficiální text distributora)

Recenze (251)

POMO 

všechny recenze uživatele

To, čo by dobre fungovalo v podaní rodriguezovského grindhouse komediálneho splatter úletu, je nám tu servírované jako smrteľne vážny horor. Ed Woodove filmy sú „skvelé“ preto, ako sú nakrútené a čo sa v nich deje - filmársky antitalent v spojení s nekonečnou naivitou, až takou, že hypnotizuje. Outpost je obstojne nakrútené a miestami dokonca napínavé béčko, no zároveň je stelesnením vrcholnej námetovej detinskosti a naivity. A to je kŕčovitá kombinácia, na ktorej najstrašidelnejší je fakt, že ju niektorí diváci dokážu brať vážne. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je pro mne velkým překvapením. Dopředu jsem si o něm nic nečetl, takže prvních dvacet minut jsem byl v příjemném očekávání, co se jako bude dít. No a jaká byla má radost, když mi došlo, že někdo konečně splnil mé přání a ujal se tématu nacistických experimentů, které pro hororový žánr nabízí nepřeberné kvantum možností. Celým snímkem prostupuje dobrá atmosféra, zpočátku se objevují i povedené lekačky. Většina děje se odehrává v opuštěné podzemní vojenské základně, což už samo o sobě je polovinou úspěchu. Outpost se úspěšně zařadil do skupiny povedených nových anglických hororů, přičemž obsahuje mnoho prvků z nich, jako například seversky chladnou syrovost (jako ve Wilderness) aj. Mohu doporučit, 65%. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zpočátku děsná nuda, zmatek, nechápal jsem o co tam jde - nevím, jestli to bylo tím polským překladem...... ??? Posledních 30 minut byla akce. Čekal jsem rozhodně více... :-( ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem žádné očekávání při spuštění tohodle filmu a musím říct, že jsem byl příjemně překvapen! Nejen nápad filmu byl unikátní,ale také mohutná, napínavá Atmosféra a samozřejmě nemohu zapomenout na skvělou Bandu vojáků, kteří dodávali filmu správnéj Feeling.. Líbilo se mi to na 70%.Určitě stojí za Pozornost! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú nepremožiteľní...“ – „Áno. Ale to sme boli tiež.“ Mám rád komorné nízkorozpočtové horory, kde skupina drsných vojakov čelí stokrát krvilačnejšiemu Zlu a navyše BUNKER SMRTI mi po prečítaní obsahu pripomenul môj obľúbený BUNKER s Jasonom Flemyngom resp. o čosi menej obľúbenú HLIADKU SMRTI s Jamiem Bellom a Andym Serkisom. Bohužiaľ, hoci mali tvorcovia k dobru veľa plusov (atmosférický bunker, nacistov, skúsených žoldnierov po votrelecky strácajúcich pevnú pôdu pod nohami), akosi sa potácajú z jedného tmavého kúta do druhého a nič z toho. Paradoxne ma slabá snímka bavila skôr v strohých chvíľkach, kedy sa „budujú vzťahy“ a „robia dialógy“; akcia nudná a chaotická. Škoda, tento film ma nepresvedčil. A to som sa naň dva roky tešil. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tématikou, námětem (všeobecně je z nalezených zápisů známo, že si nacisti skutečně zahrávali se záhrobím a s různým experimenty). Tuším, že u zrodu byl sám Himmler.) sice zajímavý ale dějově slabší duchařský film a pro mě s očekávaným koncem. Myšlenka filmu tedy dobrá, ale přesto tomu něco chybělo, chvílemi mě to uspávalo (hlavně první půle), tedy než přišly na řadu všechny ty podivné vraždy a prapodivná temná atmosféra. I když je to vlastně taková směsice z filmů jako Psí vojáci nebo Hostel, přece jen se bylo na co dívat. " ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jako je nebe modrý, voda mokrá a tráva omamná, ze stejného důvodu, jako se dráhou Měsíce řídí pohyby moří a ženská menstruace, a protože svět není dokonalý a nám nezbývá, než zavřít oči a překousnout to, tak se jednou za několik let anglicky mluvící část populace rozhodne natočit film o skupině lidí (nejčastěji vojáků/žoldáků), které v uzavřeném prostoru plném stínů a tajemných zvuků postupně zabíjí více či méně tušené zlo... Nejvýraznější vliv na kvalitu výsledku má následně konjunkce Marsu s Jupiterem v Plutově nadiru a také hodně záleží na tom, kolikrát jste do kávy vylouhovali ponožky... Děkuji, nemlsám. Mrtvá hlídka, Psí vojáci, Bunkr a v neposlední řadě Temné doupě, Loď duchů, Bermudský trojúhelník, Zmařená cesta nebo Hlubina jsou jen některými ze zástupců tohoto zvláštního žánru. Tyto filmy jsou moderními duchařinami, svým způsobem zajímavými původní myšlenkou (pokud je), ale ve výsledku absolutně nudnými a o ničem. Většinou na mě působí stejně - beze zbytku vyšumí. Někdy mám problém si vzpomenout, jestli jsem uvedenou blbinu viděl nebo ne. Zde je jediným kladem Ray Stevenson. Ten chlápek se mi začíná líbit. Snad bude dostávat lepší role, než neschopné hlupáky s pusou plnou pitomých frází... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Až mockrát jsem si během sledování uvědomil lacinost snímku, stejně jako v případě Přežili jsme Ardeny. Nicméně se mi líbil ten zvláštní atmosférický 'opar', který zahaloval scény příchodu vojáků k samotnému bunkru. S druhou polovinou se sice už z lesů kolem vynořují 'historičtí opřilbenci' (ne nepodobní mým oblíbeným umělohmotným zeleným vojáčkům), co umějí ochcávat elektromagnetické síly v prostoru, ale celé to působí dost divně, nezáživně. Velmi snadno odhadnutelný konec, nepříliš krvavých záběrů, pár nesmyslností, ale hlavně levnost filmu, která se jako velká příšera prohání celým bunkrem a jeho okolím, mi jej pomohla zařadit do spodních (slabých) pater mého filmového skladu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic moc sem nečekal a taky sem nic moc dostal, jelikož proklamovaný gore nechutný scény se nekonaj, jestli tam jsou 3 drsnější scény a záběry, tak je to moc a krom toho, když se v takovýmhle filmu, kterej zrovna neoplývá geniálním scénářem čeká na prvního mrtvýho asi hodinu, tak je to fakt příliš, nicméně na druhou stranu několik scén v bunkru je docela solidně hororově zvládnutých, ostatně celá atmosféra bunkru je povedená a když se použije několik osvědčených metod typu blikajícího světla do tmy a obrysů postav, tak se občas dostaví i napětí ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mix The Bunker, Deathwatch a Dog Soldiers. Bohužel každý ze jmenovaných filmů je s podobným příběhem o dost lepší. Outpost oplývá pěkným prostředím, ale bohužel takřka žádným napětím ani sympatickými postavami. Zatímco paragáni v Psích vojácích solí hlášku za hláškou, chovají se celkem logicky a neváhají si to případně rozdat s vlkodlaky na férovku, zdejší žoldáci jsou takoví šediví bez výrazu, a když někdo z nich zmizí nebo je brutálně zlikvidovanej (či obojí), na odsýpání děje se to moc neprojeví. Snad jen legionář Titus Pullo občas projeví trochu toho charismatu. S logikou si taky nikdo moc nevyhrál, bunkr mi přišel moc na ráně, navíc tam je funkční generátor. Přesto pár světlejch míst se najde, předevšim spuštění Beethovena a poslední scéna. Lepší dvě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po BUNKRU, PSÍCH VOJÁCÍCH a MRTVÉ HLÍDCE další britský vojenský horor. Má to atmosféru, ucházející herce, naprosto perfektní bunkr a děj bohužel ještě vyšisovanější než vizuál. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor z britskej produkcie. Má výborný príbeh o skupine žoldnierov, ktorí sa rozhodnú prijať zdanlivo jednoduchú úlohu, sprevádzať vedca v nebezpečnej oblasti východnej Európy, kde sa má nachádzať zabudnutý nemecký bunker z čias druhej svetovej vojny. Lenže na mieste si uvedomujú, že Nemci tu robili zvláštne experimenty, ktorých výsledok tu stále je a tak musia bojovať o svoje životy. Spracovanie sa mi páči, túto tématiku mám v rámci žánru veľmi rád, ponúka veľký potenciál a tak ma prekvapuje, že sa využíva tak málo. A tentoraz to dopadlo dobre, po rýchlom zoznamovacom úvode sa už dej presunie ku starému bunkru a tu sa je stále na čo pozerať, práve vďaka atraktívnej zápletke to zaujme aj v pomalších častiach a navyše zábavnosť filmu sa stále zvyšuje, takže úplne ideálne. Čo sa týka samotných hororových prvkov, napätie tu nie je moc cítiť, iba v pár scénach, ale spokojný som s atmosférou, ktorá ťaží práve z prostredia opusteného bunkra a priľahlého okolia. A ani akcia nie je zlá, poteší pár drsných momentov a obstojné prestrelky. A pochvalu si zaslúžia aj samotní nemeckí vojaci, dokážu si získať rešpekt. S hereckým obsadením som dosť spokojný, výborný Ray Stevenson v hlavnej úlohe, ale nesklame ani tých pár zvyšných postáv, obzvlášť Richard Brake. Réžia a technická stránka síce mohli byť aj o niečo lepšie, hlavne to miestami pôsobí trochu lacnejšie, než by bolo vhodné, ale to je skôr len detail, celkovo mi to vyhovuje. Bunker smrti síce nie je nijak zvlášť kvalitný horor, ale mne sadol veľmi dobre, mám rád nielen túto tématiku nemeckých experimentov, ale aj filmy, kde neznámemu zlu čelí skupina vojakov, takže je to vydarená hororová zábava, ktorá ma baví aj po niekoľkých pozretiach. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 77%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, myslím, že z podobného nápadu, ktorý je takmer totožný s o niečo starším, kvalitnejším a atmosférickejším The Bunker, sa už nedalo vyťažiť viac a tak som sa celkom bavil. Najviac ma štvala tá odpudivá podobnosť týchto snímkov, keby že som spomínaný film nevidel, určite by bolo nadšenie z tohto filmu väčšie. Toto ale slušne rýchlo odsýpalo, žiadne zbytočné minúty navyše, občas príjemné zamrazenie a záverečné scény. 65%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mŕtvu hliadku som ešte nevidela, takže mi to pripomenulo Bunker. Napínavé, trošku sci-fi, ale miestami mi už vadila tá explicitná brutalita, nebolo mi príjemné dívať sa na detailné zábery... však viete aké. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kdesi ve východní Evropě v utajeném bunkru se odehraje nerovný boj amerických žoldáků s nezničitelnými nacisty z druhé světové války,kteří pomocí experimentů,přežili až do současnosti a jejich vůle zabíjet je až nelidsky děsivá. Za zvuků stejně temně drtivé Symphony No.9 "Choral " - molto vivace,Ludwiga van Beethovena nastává boj o holé životy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Témou podobný ako Deathwatch (2002) a predsa vo výsledku úplne iný. Vystrašených vojakov vystriedali arogantné nuly, prvú svetovú súčasnosť (!) a z takéhoto nezmyselného scenára by sa dala slušne vysekať jedna epizóda k Masters of Horror. K dobru môžem pripočítať len veľmi málo napínavých momentov, nôž medzi zubami a brutálne dobrú vyzáž nemeckých nemŕtvych vojakov. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný príbeh, z ktorého by sa dali vyžmýkať neskutočné veci. Bunker, druhá svetová vojna a pokusy, to znelo lákavo. Možno to niekomu, tak ako mme pripomenie obľúbenú hru Wolfstein. Pár podobných filmov tu bolo, dokonca s rovnakým názvom a Mŕtva hliadka, ktorú považujem za vydarenejšiu, čo sa týka atmosféry. Uzavretý komplex pod zemou dával veľa možností ako stiahnuť divákovi zadok od strachu,ale nepodarilo sa. Vykľulo sa z toho vyvražďovacie béčko, prakticky bez nejakej dusnej a strašidelnej atmosféry, ktorý nemá väčšiu šancu zaujať. 40%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Za českým céčkově přiblblým názvem se nachází hororový průměr, který nenáročného bedekra neurazí ani nenadchne. Zápletka ve stylu "10 malých žoldáčků" je ošolíchaná k uzívání, jednotlivé charaktery nedávají moc důvodů k účasti nad jejich předčasným odchodem ze scény, atmosféra se usrkávačům čaje o páté celkem povedla. Jestli mě na tomto dílku něco překvapilo, pak jeho snesitelnost: přiměřeně temné, přiměřeně krvavé, přiměřeně blbé... těch momentálních souhrnných 51% odpovídá mému dojmu: nemám důvod flusat extra jedovaté poznámky ani freneticky jásat. Komentář považuju za nutný, protože do půl roku pravděpodobně zapomenu, jestli jsem "Outpost" viděla - a pro jednou nebude na vině jen plíživá stařecká demence. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený nápad, konečne sfilmovať niečo o nacistických experimentoch a následných mutáciách. Trvá veľmi dlho kým sa niečo stane ale potom to diváka nepustí od obrazovky. Jeden z filmov odohrávajúci sa skoro na jednom mieste, niečo podobné ako Kocka. Bavilo ma to viac než Dead Snow. Dávam vysoké hodnotenie za nápad, prevedenie, zaujímavé postavy, napätie, tajomného nemého neznámeho a "ne-happy-end", ako sa na horor patrí. ()

Související novinky

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Reklama

Reklama