Reklama

Reklama

Laa-thaa-phii

  • Velká Británie Ghost Game
všechny plakáty
Thajsko, 2006, 100 min

Obsahy(1)

Skupinka jedenástich súťažiacich prichádza na malý ostrov, aby v televíznej show Ghost Game súperili o päť miliónov bahtov. Samotná hra sa odohráva v starej opustenej väznici, kde v časoch vojny týrali, mučili a hrôzostrašným spôsobom popravovali väzňov. Pred spustením hier sú všetci informovaní o tom, že v uvedených priestoroch prišlo za záhadných okolností o život niekoľko mužov. Nikto danej historke spočiatku nevenuje dostatočnú pozornosť. Veľmi rýchlo sa to však zmení... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (22)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Thajské horrory a můj vkus prostě nejedou na stejné vlně. Tohle mělo štěstí, že to, že jde o horror thajský, jsem zjistil, až když jsem si to pustitl. No a to už jsem si pak řekl, že se třeba nechám mile překvapit. No, ještě, že jsem si na to nevsadil. Špatných thajských horrorů je spousta, daly by se vybírat prakticky namátkou, ale tohle je asi ten nejhorší, co jsem zatím viděl. Nejhorší v tom, že jakýkoliv projev nadpřirozena ve filmu mě neskutečně prudil, všechny ty rádoby lekačky násilně doprovozené hlasitým nepříjemným zvukem byly po pár minutách prostě k vzteku a hlavně bez jakékoliv stopy atmosféry nebo napětí. Zlaté části, v nichž nebyl žádný duch a šlo jen o lidi. Ony tedy i ty byly nudné, suché a nezáživné, ale alespoň tolik neprudily. Ani nevím, co film zahránilo před čistým odpadem. 0,5* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ghost Game je díky diváckým reakcím považována za kontroverzní film. Středobod thajského horroru spočívá v reality show, které se účastní 11 mladých lidí a soutěží o poměrně vysokou odměnu na kambodžském území, kde Rudí Khmérové brutálně povraždili asi 10 tisíc lidí. Kdo ustojí konfrontaci s duchy, vydrží ve válečném muzeu nejdéle a shrábne 500 miliónů bahtů? Nechápu, proč má Ghost Game na IMDb tak nízký rating. Jako na duchařině na ní nemám moc co kritizovat. Řemeslně je odvedena hodně slušně, dobře se v ní pracuje s napětím, nepostrádá i pár povedených shock momentů... Snad jen duchové nejsou moc strašidelní, ale myslím, že síla Ghost Game je někde jinde. Pomalé propátrávání temných chodeb, šachet a místností za chabé záře baterky prosakuje atmosférou a udržovala mě v příjemném napětí. Film se odehrává povětšinou v noci, takže o ně není nouze. Po zhlédnutí se přidávám k minoritní skupině diváků, které se film líbil. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to klišé, ale ázijské. Alebo možno aj euroázijské. Alebo Severoamericko ázijské?. Mal som veľké očakávania. Možno preto som taký drzý a dávam podpriemerné hodnotenie. No rozhodne to nieje tým, ako som sa vyspal. Nemám kruhy pod očami a nie som unavený. Ani z tohoto ducharského žánru. Proste ak vám niekde niečo chýba...a myslím, že ak by som si tento snímok zkukol po druhýkrát, asi by som názor a hodnotenie nezmenil. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thajský horor. Má vydarený príbeh o skupinke súťažiacich, ktorí sa zapoja do reality show, ktorej cieľom je súťažiť na odľahlom mieste v Kambodži, kde sa odohrala genocída a bolo povraždených množstvo ľudí, ale časom zisťujú, že tam skutočne nie sú sami. Spracovanie je celkom slušné, film sa s ničím nezdržuje a tak už po desiatich minútach sú všetky dôležité postavy na danom mieste, čo poteší a je sa prakticky stále na čo pozerať, ale sklame, že objavenie sa prvého ducha príde až príliš skoro, čo mierne naruší atmosféru filmu a tak prvá polhodina filmu na mňa až tak dobrý dojem neurobila. Ale potom sa to už začne vylepšovať a stupňovať nepríjemná atmosféra filmu, až sa postavy dozvedia niečo dôležité o čase, kedy sa tam nachádzajú a začne sa veľmi dobré dlhé hororové finále, ktoré má výbornú dynamiku a pôsobí veľmi dobrým dojmom. Čo sa týka samotných hororových scén, tak som spokojný. Oceňujem ich stúpajúcu kvalitu, tie prvé nie sú až tak dobré a radšej by som bol, keby tu ani neboli, ale časom sú čím ďalej pôsobivejšie, niektoré scény pôsobia aj pomerne nepríjemne a tie v záverečnej fázi majú ten správny náboj, keďže už ide skutočne o život. Síce vzhľad duchov mohol byť aj lepší, ale pre potreby filmu stačia. A veľkým kladom je aj dobre zvolené prostredie, je nepríjemné a spolu s takmer neustálou tmou, keďže väčšina filmu sa odohráva v noci je ideálnou kombináciou. Herecké obsadenie je bez problémov, nesklamú ženské a ani mužské postavy. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, tu nemám problém. Ghost game je nakoniec o dosť lepší horor, ako spočiatku vyzerá, vydarená ducharina s pôsobivým finále. 76% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sláva.. Tohle celkem ŠLO .. Ikdyž, co se týče příběhu je to jeden velkéj zamotanéj Slepenec.. Vůbec nevím o čem to bylo.. Fakt jsem se těžko ve filmu orientoval.. vše bylo tak náhlé a rychlé, že nejspíš nemám dostatek sebereflexe.. Nicméně lekačky se objevují už v 10 minutě a připadalo mi to jako Thajský Grave Encounters.. Pak se film začal zaměřovat na něco jiného a to mi moc nevyhovovalo.. Postav příliš MOC a o některých ani nevím jak umřeli.. Je to zajímavý, ale pro mně né dost atraktivní 6/10. ()

Zajímavosti (2)

  • Tvůrci filmu chtěli původně natáčet v muzeu kambodžské genocidy Tuol Sieng v Phnom Penhu, to jim však kambodžská vláda zakázala. Film byl proto nakonec natočen v jednom thajském vězení. (Raztubyl)
  • Využití genocidy spáchané rudými khméry ke komerčním účelům vyvolalo v Kambodži vlnu protestů, při němž mnozí požadovali zákaz dovozu jakýchkoliv thajských výrobků do země. Aby zamezili dalšímu zhoršování již tak špatných vztahů obou zemí, vystříhali tvůrci z filmu všechny narážky na skutečnou genocidu a omluvili se. I tak byl ale film v Kambodži zakázán. (Raztubyl)

Reklama

Reklama