tombac
Ghost Game je díky diváckým reakcím považována za kontroverzní film. Středobod thajského horroru spočívá v reality show, které se účastní 11 mladých lidí a soutěží o poměrně vysokou odměnu na kambodžském území, kde Rudí Khmérové brutálně povraždili asi 10 tisíc lidí. Kdo ustojí konfrontaci s duchy, vydrží ve válečném muzeu nejdéle a shrábne 500 miliónů bahtů? Nechápu, proč má Ghost Game na IMDb tak nízký rating. Jako na duchařině na ní nemám moc co kritizovat. Řemeslně je odvedena hodně slušně, dobře se v ní pracuje s napětím, nepostrádá i pár povedených shock momentů... Snad jen duchové nejsou moc strašidelní, ale myslím, že síla Ghost Game je někde jinde. Pomalé propátrávání temných chodeb, šachet a místností za chabé záře baterky prosakuje atmosférou a udržovala mě v příjemném napětí. Film se odehrává povětšinou v noci, takže o ně není nouze. Po zhlédnutí se přidávám k minoritní skupině diváků, které se film líbil.(4.6.2007)
Shit
Duchařina jak se sluší a patří, sice sem si nemoh vychutnant tu mrazivou atmosféru dosytosti, tak jak bych si představoval, jelikož sem byl zrovna toho času zdravotně indisponován a neustále mi teklo děsně z nosu tak, že kdybych měl po ruce sekeru, vypadal bych jako hranol, ale i tak jsem si to užil. Příběh je zasazenej do perfektního prostředí, všude šero a tma, z každý části je cítit nádech nebezpečí z neznáma, duchové jsou udělaný zdařile a herci předvádí opravdu prvotřídní strach a jejich křik působí fakt nefalšovaně, navíc skvělý finále. Zatim docela zapadlej horor, ale asi dlouho nebude(27.5.2009)
Flipnic
"Duchařské horrory" jsou sice mým nejméně oblíbeným horrorovým subžánrem, duchů se nebojím a lekačky na mě nepůsobí. Myslím, že není nic, co by mohlo v nějakém duchařském filmu být, abych se u toho nějak bál nebo tak nějak. Prostě jsou to pohádky, ale občas se nějaká opravdu vydaří a to je zrovna toto. Film drží diváka v napětí od začátku do konce. Vystupuje v něm sice hodně postav, ale člověk si je, přesto, že jsou to Thajci, dobře zapamatuje, jsou to opravdu dobře vypadající mladí lidé. První část filmu je velmi dlouhá a nechává diváka nonstop v napětí a v lekačkách, o šílené výjevy není nouze, tak jak Hongkong své CAT III zabarvuje do modra a ruda, zde je všechno do zelena, výtvarná stránka perfektní, kamera výborná, výkony herců špičkové (ono zahrát takový strach a děs není zrovna snadné ...). Pak se film přehoupne a začne gradovat v ještě větších obrátkách. Nestaví na gore a vraždách, ale úmrtí je zde přehršel ... Osobně na každou "duchařinu" po týdnu zapomenu a nevím o čem byla a co se v ní dělo, ale tohle si rozhodně zapamatuju. Thajci prostě poslední roky ve filmu "jedou", opravdová paráda ... Pro milovníky tohoto druhu horrorů možná i ta poslední hvězdička navíc, osobně jsem lepší "duchařinu" fakt neviděl, ani žádnou, která by se jí mohla jen přiblížit ...(14.5.2009)
Vishnar
Tomuhle thajskému horroru se povedlo mě příjemně překvapit. Speciálně z Thajska je dobrých filmů opravdu hodně málo (alespoň podle mě), takže za každý další jsem rád. A tenhle můžu vřele doporučit. O čem že Ghost game je? Thajská reality show. Uprostřed džungle stojí opuštěná věznice, kde se kdysi dávno děla příšerná zvěrstva. Rudí Khmérové, ultralevice v Kambodži, zde brutálním způsobem usmrtili několik tisíc lidí (hmm, že by to byl důvod, proč byl v Kambodži tenhle film zakázaný a proč se trochu rozzlobili na Thajce? :) ) Nakonec 9. (měsíc jsem zapomněl) velitel všechny pozabíjí a nakonec si vezme život. Z komplexu se mělo stát muzeum. Devátého (stejný měsíc) se mělo otevřít jako památka, ovšem došlo k tragédii a zůstalo uzavřeno. A tady o pár let později nastupuje thajská reality show. Kdo vydrží v komplexu nejdéle, kdo dokáže plnit svědomitě dané úkoly, ten vyhraje pěknou hromádku bahtů. Jedenáct soutěžících a televizní štáb vyrazí do džungle. A pak procházejí místnost za místností... to je celý příběh. I když byl film plný nelogičností (hlavně z hlediska živého vysílání), tak jsem se nenudil ani vteřinu. Jedná se sice o duchařský horror, duchů je tam taky fůra... ale na těch příběh není vystavěn. Procházení temných chodeb, podzemních labyrintů, kde se po zemi válejí lidské lebky, jen s jednou malou baterkou... to už je atmosféra opravdu pěkná. Úkoly jsou také pěkné, rozhodně nechat se zavřít do díry s hromadou lebek či vlézt do podzemní nádrže plné vody a nechat se spoutat, už bych asi hned opouštěl soutěž. A jak se pomalu ale jistě blíží ručička hodin k půlnoci na devátého... tak to byl příjemný adrenalin. Tentokát se to Thajcům povedlo.(24.3.2010)
maddy
Parádna hororová jazda! Čo viac povedať! Jednoducho vypnúť mozog, popcorn do jednej ruky, colu do druhej a užiť si zábavu. Nehľadať žiadnu psychológiu postáv, zložitý dej ani nič podobné. Len si to vychutnať od prvej minúty, v ktorej sa to hneď spustí na plný plyn a až do konca nespomalí.(25.10.2008)
DHDV
Netvrdím , že je to dokonalý horor ale určitě je originální. Je pravdu, že v první půlce to není žádný nášup ale pak se to pěkně rozjíždí. Pokud nebudete koukat na rozpočet (někdy se mi zdá, že inprovizovalo) tak dostanete slušnou zábavu….(24.6.2010)
L-wyz
Pokud by celý film byl jako závěrečná půlhodina, kdy atmosféra pěkně zhoustla, jednalo by se o dobrý film. Bohužel první hodina není moc zajímavá. Samotní duchové strašidelní nijak zvlášť nejsou a podobně jsou na tom i další "lekačky." Kromě již zmíněné atmosféry poslední půl hodiny kladně hodnotím i hudbu a originalitu filmu. Horor zpracovaný jako reality show jsem ještě neviděl. Ovšem jako duchařský horor je to podprůměr. 3-(23.1.2010)
azumi
mrazivé, tohle je ten pravý horor - reality show v táboře umučených vězňů....(31.10.2008)
luccash
Podle komentářů níže jsem se na film opravdu těšil. Nevím, jestli to bylo těma opravdu špatnýma titulkama a nebo je Ghost Game vážně taková kravina, ale fakt jsem se nudil. Nic nového, nic originálního, nic strašidelného - prostě nic co by udrželo diváka v napětí. První duch na vás vybafne skoro na začátku, takže ani budování atmosféry nehrozí. Tohle mě jen utvrdilo v tom, že thajské horory nejsou a zřejmě ani nikdy nebudou dobré.(26.12.2011)
Bezdík
Thajské horory patří vůbec k nejlepším a mým skoro nejoblíbenějším hororům z celého světa a ani tento film naštěstí nebyl vyjímkou. Tohoto méně známého bratříčka Kruhu a Nenávisti musí rozhodně vidět každý pořádný fanoušek ghost hororu, protože tak originální a ke všemu děsivý kousek se vidí opravdu jen jednou za čas. Duchové byli vynikající, herecké výkony téměř dokonalé, protože ty jejich vyděšené výrazy byly naprosto přesvědčivé a člověk by to jen těžko dokázal rozeznat od reality. Co se týče příběhu ten lehce pokulhával a ani napětí se moc nekonalo, avšak ty lekačky to byl opravdový nářez. Snad v žádném hororu na světě, který jsem zatím viděl jsem se tolikrát nelekl a to už je co říct, protože já jich už viděl mraky a z toho vyplývá že by se na film v žádném případě neměli dívat lidi se slabším srdcem, když tam na ně vybafne nějaký ten duch a nic netušící oběť se rozkřičí a ještě ke všemu se spustí ta výborně strašidelná a hlasitá hudba může to s nimi klidně švihnout o zem.(26.4.2011)
kalysta
Film má všechny potřebné hororové ingredience, mě však nechytil. Přestože se tvůrci snažili, nepodařilo se vybudovat tu pravou hororvou atmosféru, o nějakých vztazích mezi postavami ani nemluvě. Účastníci hry zmateně pobíhali po chodbách, občas potkali nějakého ducha, ke konci pak přišla i nějaká ta úmrtí, ale vše bez emocí a beze strachu o osud hrdinů. Nicméně chápu kladné hodcení, věřím, že film mohl zaujmout, já však víc než slabší 3* dát nemůžu. Film doporučuji jen opravdovým hororovým fandům, kteří ocení zajímavé lokace a asijské reálie.(8.9.2011)
pivomamrad
Celkem dobrý horor, který mě ale asi po hodině začal nudit. Oceňuji dobrý nápad – reality show ve věznici plnou duchů, kdy jednotlivý soutěžící plní zajímavé úkoly (lehnutí si mezi lebky, potápění se do vody, zavázání očí a jenom poslouchat co se kolem děje….). První hodina opravdu špatná nebyla – občas jsem měl strachy i naježený chlupy, ale přišlo mně, že postupem času atmosféra upadá, diváka už nic nepřekvapí a duchové omrzí. Kdyby byl film o 20 minut kratší, dopadlo by to určitě o dost lépe. Jsou na to i špatný titulky, ve kterých některé věty ani přeloženy nejsou a někde mluví postavy mezi sebou minutu a jsou přeloženy tři slova. Ale za jedno shlédnutí tento horor určitě stojí.(26.1.2012)