Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Recenze (192)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ač logika zamává filmu hned na začátku, je Jasonovo dobrodružství no.8 docela zábavné, zvláště s přihlédnutím k předchozímu kusu. Jason se opět projevuje jako uvědomělý kosič se smyslem pro nápad i legraci, což lze ocenit zvláště v první půlce na lodi. S nástupem do ulic NY City tempo zleniví a zbytek už je jenom ospalým čekáním na konec, který nic nového pod zatemnělým nočním měsícem nenabídne. Snad alespoň ten zamyšlený pohled na hokejový billboard v paměti zůstane déle. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Pochopte že je to odpad!ale scéna kdy se Jason prochází po Manhattanu se může stát jen tam.Však co?Kolem mě projde nějaký maník se zkrvavenu sekerou(nebo co to bylo viděl jsem to dávno)a hokejovou maskou na tváři a když se každým dílem rozkládá taky pěkně smrdí.Co je mi potom?!Vytmívačka o kterou bych si neopřel ani kolo... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jason měl původně projít takřka celým New Yorkem a polovinu ho zmasakrovat. Bohužel nebyly prachy a tak se slavný bijec pohybuje většinu filmu na palubě výletní lodi. To by v zásadě ani tak nevadilo, ale film je bohužel natočený poměrně diletanstským způsobem, který způsobuje, že tu skoro není kouzlo původních filmů. V rámci série určitě podprůměr. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Úspěch, ani tenhle díl to u mě nedotáhne pod 3*. Z jezera opět vstalý, nesmrtelný a nesetřesitelný Jason se plaví do NYC, na lodi plné maturantů! Má to ale dva háčky - první, ta loď tu sežere více času než samotný New York, a druhý - než se pak děj konečně přesune na Times Square, uplyne 20 minut v liduprázdných smetištních docích, no a hned vzápětí zase rychle zmizne do kanálového finiše. Holt nebyly prachy. A taky je Jason při průchodu velkoměstem překvapivě přátelský a vůbec nemasí civilisty všude kolem. Celkově ale na 80's slasher ještě tak tak nadprůměr, hlavně že tu není zamotaná žádná iritující psychoblabla sračka jako posledně. Jen bych to přejmenoval na 'Jason cestuje na Manhattan'. 6/10. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ať to beru z jakýkoliv strany, Jason na Manhattanu je skoro to nejhorší, co série nabídla (následující devítka vede na plné čáře). Těžko říct, jestli to bylo dobou - ostatně konec osmdesátek brutalitě moc nepřál. Spíš bude na vině Hedden, scénárista a režisér v jedné osobě. Název sice sliboval krvavou zábavu, jenže to by drtivou většinu filmu nesměl Jason pobíhat po lodi. Nadsázka zůstala, bodycount obrovský (19 mrtvých), ale co je větší průser, tak zmizela atmosféra. Bez kempu uprostřed lesa to zkrátka nebude nikdy ono. Po tomhle unylém, městském dobrodružství se můj nejoblíbenější hokejista sice vrátil do Crystal Lake, tam však tentokrát nebyl spokojen se svým tělem zombie atleta. LOL. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"HONÍ NÁS NĚJAKÝ MANIAK A CHCE NÁS ZABÍT!" - "VÍTEJ V NEW YORKU!" Hokejová maska. Mačeta. 8 filmů. 8 jako zlatá 80. léta, kdy bylo něco takového možné. Ano, Jason je zpět. Jason se vydává na vodu. A bude dělat vlny. Na začátku musím ocenit ten krásně béčkový nápad vyslat Jasona na Manhattan, který se ale nakonec scvrkl jen na honičku anonymními doky, metrem a stokou a jen kraťoučkou, ale skvělou scénu na Times Square, při jejímž natáčení si údajně Kane Hodder nesundal ani jednou masku, aby čumilům nepokazil dojem z Jasona. Režisér a scenárista osmého PÁTKU Rob Hedden osmičku původně pojal jako kompletní exkurzi po všech klíčových manhattanských lokacích, ale studio mu z finančních důvodů bohužel brutálně přistřihlo křidýlka a tak se nekonala plánovaná návštěva ani Brooklyn Bridge, ani Madison Square Garden a ani Empire State Building. Což je každopádně velká škoda a sedmička tak pro mě zůstává dílem s nejlepším finále. Jinak je ale osmička v pohodě a nemám jí co vytknout. Ocenil jsem úvodní návaznost na předchozí díl, způsob oživení Jasona i získání nové masky (stará byla v sedmičce zničena), líbilo se mi prostředí lodi i ona ošizená honička po Manhattanu se skvělými gagy jako střet s pankáči nebo letargická servírka a příjemná byla i nová panenská bojovnice (ok, odmaskování bylo dost legrační). O to rozčarovanější jsem byl devítkou, která na jakoukouliv návaznost kašlala a vůbec se nenamáhala s objasněním Jasonova návratu z New Yorku ke Křišťálovému jezeru (hej, to je fakt důležité!). Na osmý díl slušné, škoda, že se pak Paramount Jasona zbavil. V první polovině 90. let, kdy ještě dobíhala 80. léta mohli dát ještě tak dva díly. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je už ôsmym dielom tejto slušnej série. Má vydarený príbeh o Jasonovi, ktorý je pomocou energie prebudený z dna jazera a tak sa presunie na námornú loď, ktorá vezie študentov do New Yorku, pričom sa Jason nezastaví, kým dostane každého. Spracovanie je celkom slušné, dej je aj napriek tomu, že sa takmer hodinu odohráva na jednej lodi dostatočne zaujímavý a pôsobí pomerne dynamicky, pričom dobre sú vyplnené aj tie neakčné časti, takže sa na to dobre pozerá a príchodom na Manhattan, čo je asi najzaujímavejší nápad celej série si svoju počiatočnú úroveň udrží, ale potenciál bol určite omnoho väčší, dej sa nanešťastie väčšinu času drží len okrajových neobývaných častí v prístave alebo kanáloch, ale poteší aspoň aj naháňačka cez mesto. Krvavých scén je tu pomerne dosť a nie sú zlé, ale mám z nich len priemerné pocity. Likvidácie sú opäť rovnomerne rozložené po filme, pričom ani raz dlhšie netrvá, kým sa nejaká objaví, ale sú len dosť jednoduché, chýba nejaký zaujímavý nápad, vydarený moment je asi len jeden a nie sú ani moc krvavé. A navyše väčšina likvidačných scén je kazená až neuveriteľne nelogickým výskytom Jasona, ktorý sa zrazu objavuje na miestach, kde absolútne nemá čo robiť a niekedy je to až príliš do očí bijúce. Ale našťastie aj kvôli ich početnosti sa na to stále dobre pozerá. Najzaujímavejšia je asi likvidácia na streche. Herecké obsadenie je iba priemerné, zaujme mladá Kelly Hu a ani zvyšok nie je zlý, ale ani moc zaujímavý. Ale aspoň Jason je stále ten pravý borec, len tú schopnosť nelogického premiestňovania mu tu určite dávať nemali. Réžia je iba priemerná, ale technická stránka sa mi páči. Škoda, že tento diel nedopadol tak, ako pôvodne mal, teda s výraznou účasťou Jasona v New Yorku, ale aj takto je to celkom slušná zábava, ktorá sa bez problémov zaradí do priemeru série. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 70%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

[Pozor, obsahuje malý spoiler] Tak po sedmičce šla série zase kousek výš. Sice je to naprostá ptákovina a navíc nám to tentokrát tvůrci natáhli na 100 minut (to nemuseli), ale s Jasonem byla opravdu legace. Na lodi slabé, ale Jason na Manhattanu, to je maso. Tím se z toho stal asi nejvtipnější díl. Nejvíc mě dostala akce v metru, když tam před nim utíkaj, a ti laxní a apatičtí opilci, feťáci a bezdíci, prostě Američani, jen tak koukaj, jak kdyby to tam měli každý den:-). Nebýt slabého začátku, tak jsou to luxusní 3, takhle musím jednu ubrat, ale i tak se na to v budoucnu ještě podívám. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dokud se tento díl odehrával na lodi, tak to byla mírně nadprůměrná podívaná. Jakmile se ale hlavní hrdinové a s nimi i Jason dostanou do NY, zábava a nějaká ta atmosféra naprosto zmiznou. Teda, zábava ne, například pohled na plakát s jistou maskou je zřejmě nejlepším okamžikem celé série, ale víte, jak to myslím. Jasonovi sluší Crystal Camp Lake, lesy, rodinné domky. Ale prostředí New Yorku fakt ne. Z tohoto dílu mi nejvíce utkví v hlavě (pokud nepočítám plakátovou scénu) střešní souboj s boxerem. Ale jinak - čistý průměr a zřejmě zlomový bod pro tuto sérii. 50 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V ôsmom pokračovaní americkej horrorovej série "Piatok trinásteho" opustí nemŕtvy zabiják Jason svoj revír pri jazere Crystal Lake a vydá sa ako mimoriadne nebezpečný čierny pasažier na výletnej lodi do New Yorku. Mne osobne nevadí zmena lokácie, nie som sklamaný jednoduchým scenárom, nebudem kritizovať ani poslabšie herecké výkony a upozorňovať na pár nelogickostí. To je všetko vedľajšie. Titul "Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan" je predovšetkým excelentnou vraždenou exhibíciou Jasona Voorheesa. Je vo výbornej forme. V tomto diely zabije sedemnásť ľudí. Jason je slasher horrorový kráľ. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jak už tu někdo napsal, tak na osmej díl to není zase až tak špatný. Škoda, že tu nebylo víc toho slíbeného Manhattanu, protože ten konec je prostě nehorázně vtipnej, ale evidentně na to nebyli finance, takže většina děje se odehrává na lodi, ale není to vůbec zlý. Pár zábavných mordů se tu pořád najde hlavně ten z kytarou a v sauně. No a pár vtípků na konci je suprových. Taky nesmím zapomenout na bombastickej hudební podmaz. Takže takhle netvrdím, že to není ptákovina a taky už pořádná recyklace, ale mě to bavilo a rozhodně jsem se nenudil. Takže tenhle díl řadím k těm povedenějším a z klidným svědomím mu uděluji 60% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Čo sa mi páčilo: Jason v celej jeho kráse (proste mne stačí vidieť Jasona v akcii a som happy - má štýl), Jason pred rozbitým zrkadlom, Jason vs. kuchár, Jason a vyrušenie pankáčov, Jason si to valí kanálom, Jason si obzerá Manhattan, Jason vo vlaku (toto všetko je v poslednej tretine), pekné baby. Čo sa mi nepáčilo: slabé vraždy, slabé masky (preboha veď už v dvojke vyzerala Jasonova tvárička lepšie), Jasonova teleportácia, Jasonove vychutnávanie vrážd, hlavne zo začiatku - predtým to robil z hnevu, teraz sa v tom vyžíva, bohužiaľ tie smrte nie sú ničím výnimočné. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film místy vůbec nedává smysl, hlavně tedy když Jason pronásleduje svým dlouhým krokem oběť, která před ním utíká, aby se nakonec stejně dostal před ni.... Počet obětí tentokráte: Jason 16, 2 obětí nehody. Jelikož další dva díly, které mě čekají budou prakticky nekoukatelné, tak začnu trošku sumarizovat. Sérii hodně ublížilo že ji opustil Steve Miner, který dokázal zdárně vybudovat patřičné napětí a také tvůrce speciálních efektů ze 4. dílu Tom Savini. Počínaje 5. dílem se totiž na efekty neskutečně dlabe. O nějakém šípu v krku nebo mačetě v hlavě bychom si mohli tak maximálně nechat zdát. Tento díl místy alespoň poměrně zábavný a plavba lodí se docela povedla. Takže 35% si zaslouží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Pomooooc, honí nás maniak!!!",,Vítejte v New Yorku." Z hlediska příběhu jde o nijak nevybočující díl série, který se z tábora přenese nejprve na loď a pak do velkoměsta. Líbily se mi snové sekvence, kdy ožilo okénko kajuty nebo zrcadlo v koupelně (vzpomínka na Freddyho). Bohužel pátky 13. jsou slashery, a tudíž divák očekává vynalézavou a krvavou vybíjenou. Na to množství mrtvol se ovšem tvůrci moc nevyznamenali. Většina vražd je téměř nebo úplně mimo kameru, jiným chybí krev - proříznutí krku bez šplouchnutí? Uražená hlava bez kapky krve? Trestuhodné! Přitlačit na pilu a hned bych přihazoval hvězdy. Takhle.... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Malo sa to volať Jason Takes a Boat. Bolo by to krajšie ako mýtický nezrealizovaný diel, miesto toho je scenár zosekaný na kosť, scén v exteriéroch New Yorku je asi 5 minút, väčšina filmu sa odohráva na lodi a s výnimkou asi dvoch hlášok tomu chýba akýkoľvek nadhľad. A odmaskovaný Jason tu vyzerá komicky. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jason má opravdu úžasné schopnosti. Na to, že už tři díly pěkně hnije, asi vůbec nesmrdí. Dokonce oproti předchozímu dílu, kde byl skoro olezlá kostra, mu na těle přibylo dost tkáně, asi regenerace. Potom už jen takové drobnosti jako neprůstřelnost, nehořlavost, teleportace, mistrovské ovládání chladných zbraní. Jason nemá rád feťáky, motorkáře, psychicky narušené teenegery, táboření, koupání (ale to jen někdy, jak se to hodí scénáristovi), disco hudbu a předmanželský sex. A takovýhle namakaný maník, kterého by nemrtví X-Meni určitě hned brali mezi sebe, dostane takovouhle podprůměrnou hororovou sérii. Jo, a v tomhle dílu dokonce Jason řekne jednu větu. Má opravdu hluboký a sytý hlas. No a ještě k tomu koupání. To snad v tomhle díle byl scénárista na fetu, nebo jak si mám vysvětlit, že Jason je skoro půlku filmu ve vodě a vůbec mu to nevadí a na konci... (nebudu spoilerovat, ale je to totální příklad scenáristovy demence, a proto si tento díl nezaslouží víc než jednu *). ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pri 8. časti tejto série sa na činoch Jasona a hrdinov už nesnažím hľadať žiadnu logiku. Znova ide o podpriemerný horor, ktorému chýba hlava i päta, ale to už je charakteristický znak Piatku trinásteho. Objektívne by to bolo tak na jednu až dve hviezdy, ale priznávam, že som si túto blbosť fakt užil. Zmena prostredia v podobe lode a NY mi navyše sadla, i keď uznávam, že k Jasonovi neodmysliteľne patrí chatová oblasť s jazerom. ()

S.Quentin QUALE odpad!

všechny recenze uživatele

Totální dno a odpad. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Reklama

Reklama