Reklama

Reklama

Smrtící temnota

  • USA The Cavern (více)

Obsahy(1)

Skupina amerických speleologů se vypraví na průzkum neznámé jeskyně, ale podivná síla zavalí vchod a všechny uvězní smrtící temnota. Bestie, která postupně zabíjí jeskyňáře v temné pasti, nemusí být duch ani zvíře. Skutečnost je však ještě strašnější... (oficiální text distributora)

Recenze (57)

Dufaq odpad!

všechny recenze uživatele

Australský horor Smrtící temnota názorně ukazuje, až kam může špatný film zajít. Nenajdu nic, co bych filmu pochválil (možná závěrečné titulky). Snímek disponuje plytkým a naprosto předvídatelným dějem, který je navíc snímaný roztřesenou kamerou, zabírající pouze tmu a tu a tam záblesk baterky či šílený výraz některého z herců, kteří taktéž odvedli naprosto otřesnou práci. Nic horšího jsem snad nikdy neviděl. ()

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Jdou jako úderníci v SSSR - plní plán v překračování hranice debility. Nesympatická skupinka lidí, katastrofální roztřesená zfetovaná kamera, kde divák nic nevidí, nekonečná tma, pár světýlek - opravdu nedoporučuji epileptikům. Je to nekonečné černo kinematografie - opravdový a nefalšovaný běs. Herecké výkony, scénář a dialogy - do prdele! To je vlastně přesná charakteristika snímku. Tam je opravdová černá tma a nejsou tam žádné strašidla! ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zase mám jednou dojem, že jsem viděl jiný film než všichni kolem. Evidentně ano, neboť jsem jej viděl v originále a nikoli v dabingu. Film neměl velký rozpočet (150 000 dolarů, říká IMDB), ale režisér se to snaží co nejvíce a přesto chytře zamaskovat mizivým osvětlením (několikrát se celý obraz ponoří na dlouhé sekundy do tmy a pouze slyšíme...) a spíše než velkých celků zde využívá polodetaily a detaily spoře osvětlených tváří. Film má famózní zvukovou stránku (skvělý soundtrack i vychytané ruchy) a to jen přidává na atmosféře - pokud je vám ovšem umožněno shlédnout film v naprosto tichém a klidném prostředí. Frustrovat vás nejspíš bude nedostatek vizuálních podnětů - i v klidných dialogových sekvencích (hlavně ta úvodní u ohně) je délka záběrů kratší, než bývá obvyklé, v zátěžových momentech nabývá ještě větší dynamičnosti a konečně v akčních pasážích (útoky monstra a běh o život úzkými chodbami) je pak střih skutečně frenetický, osvětlení málem stroboskopické (občas ne jen málem) a kamera doslova vibruje. A zmíněné monstrum je pak vidět až na samý závěr a jeho identita poněkud zklame, ale zase ne moc... film není hezký, ale značně intenzivní. ()

Yarwen odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, u kterých jsou akční scény rozstříhané natolik, že divák nepozná, kdo dal nebo obdržel ránu, natož kdo zrovna útočí nebo ránu vykrývá - a je jedno, jestli je důvodem nedostatek peněz, masek nebo umu režiséra či herců. Zde jsou ovšem akce rozstříhané natolik, že člověk nemá nejmenší šanci ani vytušit co se děje - je to v podsatě dvacet třicet sekund naprosto o ničem. Takže "odpad", neboť není nic dalšího, co by snímek táhlo vzůru. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušný film, který utápí nedostatek peněz v někdy naprosté temnotě. Sice jsou některé scény dosti nechutné, ale je to horror. Bohužel, naprosto stupidní závěr filmu zabíjí vše, co bylo celkem dobré. Budu-li parafrázovat oficiální text distributora, skutečnost je však ještě hloupější, než byste čekali. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama