Reklama

Reklama

Na začátku filmu vidíme, jak se ve zdroji pitné vody probral znetvořený muž, ze kterého odpadávají kusy těla. Tohoto muže pak zabil autobus plný studentů místní střední školy. Na tu samou školu je toho dne dovezena pitná voda, která ale pochází ze zdroje, kde ležel nakažený muž. Nikdo nic neví, proto všichni vodu pijí. Toho dne také vrcholí přípravy na ples. John a Alex jsou dva kamarádi, kteří nepatří mezi populární osoby, a tak na ples nemají žádné partnerky. John je zamilovaný do dívky jménem Cassie, ale ta chodí s Marcem a ten je dosti majetnický. Alexovi se podaří v den plesu svést jednu dívku a dočká se orálního sexu, ale netuší, že je dívka nakažená neznámou nemocí z vody. John se stále snaží získat Cassie, nevypadá to však dobře, takže se nakonec rozhodne na ples nejít. Alex na ples chce, protože mu ona dívka slíbila, že se na plese možná ukáže. Alex tedy Johna přemluví a na ples jdou. Ples se ale změní v noční můru. Lidé, kteří se napili vody nebo punče, který je vyrobený z nakažené vody, začnou brzy zvracet krev a jeden po druhém umírají. V tu chvíli už školu obklíčili ozbrojení muži, kteří chtějí všechny pozabíjet, aby zabránili nákaze... (TV Prima)

(více)

Recenze (211)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já jsem si Spring Fever užil víc než Rothovu jedničku. Od úvodních animovaných titulků, které v podstatě mohly nahradit celý úvod (ale nenahradily), se až do konce střídají scény komediální, atmosférické, brutální i nechutné, přičemž všechny celkem obstojně fungují (u Rotha nefungovaly) a co víc, výsledná směs drží pohromadě (u Rotha nedržela). Ačkoli prý režisér West neměl při natáčení tvůrčí svobodu (nakonec se chtěl od filmu distancovat), odvedl docela dobrou práci. Podobně jako měl The House of the Devil feeling okultních hororů ze sedmdesátých let, má druhý Cabin Fever feeling (humorných) amerických béček z let osmdesátých. Jen není tak precizní a dokonalý jako THotD. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedničku už si moc dobře nepamatuju, každopádně dvojka je úplně něco jinýho. Levná hororová komedie s poměrně silným TROMA nádechem. Nákaza se dostane na nějaký zaprděný maloměsto a jeho střední školu (prvních 5 minut je super a animovaný úvodní titulky taky dobrý), následujících 20 minut nahlédneme do zákulisí tamního studentského života, a uplyne ještě další půlhodina než konečně naplno vypukne finální stádium nemoci, na maturitním plese. Paradoxně závěr je tou nejslabší částí filmu a důvod, proč nakonec hodnotím tak nízko. Vyvrcholení je hluboce neuspokojující a než se nadějete, přijde animovaný outro a šmitec. Takže přesto, že většinu stopáže je to taková docela zábavná blbost, místy srandovně nechutná, konec to místo nějakého vystupňování naopak úplně zabíjí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dvojka se snaží být tedy řádsky nechutná a v nechutnosti opravdu dosahuje maxima, co tak v poslední době v oblasti horroru vzniklo ... Vedle "TROMAšíleností", "hongkongských CAT trojek" z devadesátých let a "japonských nechutností" můžeme klidně postavit i tento film. Každopádně triky jsou perfektně provedené a proto zvedají žaludek o to víc ... Jinak jde ale o spatlanost několika žánrů, které naprosto nesedí pohromadě, školní prostředí versus skutečně brutální a nechutné scény chvílemi opravdu nejdou dohromady ... Je to takový mišmaš, ale v pohodě ... Hrozný je pak závěr filmu a celkově i krátká stopáž ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

No některý scény jsou opravdu nechutný, at už se to týká sexu se stopadesátikilovou macatkou, nebo zbytky plodu, co vypadávají dolejškem těhotné dívce. Gore je tu vůbec přehršel, ale ladění do komedie mi vůbec nesedlo. Úvodní a závěrečné titulky však stojí za to vidět :-) ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Cabin Fever jednička (která je o trošku lepší) ode mě dostala 2*. Tak stejně teďka hodnotím druhý díl, který nemá s jedničkou vůbec nic společného. Spring Fever je pořádně bizardní a ujetý, ale tím se kvalita filmu neurčuje, alespoň u mě (naštěstí). Potěšily mě úvodní a konečné animované sekvence, které se doopravdy povedly. Taky beru jako plus, že mi plesová atmosféra místy trochu připomněla Carrie. Postavy mi byly ale hodně nesympatické. 4/10* ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Školáci zo Springfieldu sa chystajú na maturitný ples. Najkrajšiu noc ich stredoškolského života ale prekazí vypuknutie neznámej nákazy, ktorá rozožiera všetko živé. Ples sa preto mení na krvavý masaker, z ktorého nikto nevyviazne so zdravou kožou. - Ani si už nepamätám, prečo som tomu pár rokov dozadu dal päť hviezdičiek, ale teraz už ma to velmi nebavilo. Ako Splatter to funguje len z polovice, pretože vela krvavých scén je mimo záberu kamery a na mnohých, ktoré su ukázané, je zase vidieť, že je všetko umelé. Ti West sa ale aj prostredníctvom tohto bláznivého high school hororu dostal vyššie, takže to vôbec nie je na zahodenie. Už tu je vidno, že s hercami dokáže pracovať, atmosféru tiež vie vytvoriť a jeho nápady nie sú vôbec zlé. Nefunguje tu ale ten humor, na ktorom sa tento druh hororu z velkej časti zakladá. Ak nebudete môcť dnes alebo zajtra v noci zaspať, tak si to môžete pozrieť v TV. + Noah Segan + Larry Fessenden + Marc Senter + herec z The Last House on the Left a House by the Lake + herec z Sharknado 2: The Second One + herečka z Outcast a Rings + herečka z The Remaining ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V punči je nachcáno, proběhla felace / stroboskop krví zbarví se do ruda / infekce krutě řádí už na place / radši se podívej - máš ještě žaluda? Herecké panoptikum hrůzy a v něm přiměřená porce zábavy, gore efektů a stříkající (zvracející) krve. Řeknu vám, ti Američané zabijí kvůli školním pitvám víc žab, než Francouzi, volavky, čápi a řidiči kamionů dohromady! Práci Ti Westa budu i nadále sledovat - talent v něm dřímá, teď jestli ho probudí.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ani jednému nainfikovanému smrteľným vírusom sa nepodarilo varovať okolitý svet pred možnou nákazou. Do domácností, reštaurácii a hlavne škôl sa dostáva "zdravá", prírodná voda "Down Home Wather". Pár gore záberov slušných, ale na jednotku sa to nechytá. Nebola to síce úplná hrôza, ale Eli Roth odviedol lepšiu prácu - 40%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Down Home Water je značka prírodnej, pramenitej vody. Je stáčaná do plastových fľaší a distribuovaná do maloobchodných predajní. Jedného dňa však dôjde k biologickému znečisteniu jej zdroja. Dostal sa do nej agresívny, vysoko infekčný vírus. Spôsobuje rýchly rozklad tkaniva a vnútorných orgánov. Nakazený jedinec do pár hodín umiera v ukrutných bolestiach. Obyvatelia malého amerického mestečka naplno pocítia účinky tohto neznámeho, smrtiaceho vírusu. "Cabin Fever 2" je nechutne zábavný respektíve zábavne nechutný béčkový horror. *** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné! Nechutnosti jsou natočeny výborně a fungují (scéna s nehtem například), a to si o sobě myslím, že snesu leccos. Navíc se filmu daří budovat napětí a vzápětí diváka rozesmát. Samozřejmě je to jinak docela kravina, schematické postavy, úvodní půlhodina nutna protrpět, scény s ředitelem školy na facku. Ale jinak jsem dostal víc, než jsem čekal. A úvodní i závěrečná animace film posouvá o půl třídy výš. Ovšem na House of the Devil to nemá, to je jasné a ani to asi nejde srovnat, neboť tenhle film není o strachu, jako spíš o vyvolání hnusu, a to se mu daří. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Humorné odlehčení hraničící až s neúměrnou jalovostí. Provařená, ale účinná taktika zaměření se na -náctileté, kteří nepohrdnou žádnou překypující "hovadinkou“ ve stylu: žaludek se vobrací, hodit šavli žádoucí. Tak takhle si představuju parádně vydařenej maturiťák. A už fakt musím, čeká mě totiž restík ;) "pitva žáby“, když mi to české (zpátečnické!!) školství neumožnilo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

V 2002 Cabin Fever, od nejakého Eli Rotha, príjemne prekvapil. V 2009 príjemne prekvapil The House of the Devil od nejakého Ti Westa. CF2 však neprekvapí nikoho. Možno jedine tým, ako Ti West nabral otočku o 180°, pričom ostal v tých rokoch 80tych, a prináša prcičkovsky nechutne (ne)vtipný horor. Semeno (aj krvavé), močenie do punču, sex s extrémne tučnou babou a hnusné akné v spoločnej kombinácii – vitajte na americkej strednej škole. Ďakujem, neprosím. Pritom vo finále kde tieto rádoby vtipné excesy ustúpia sú hororové scény lahodne strašidelné (karanténa, tehotná spolužiačka v sprche, maskot zajaca). Nič to však nemení na tom ako trestuhodne zakaždým zahadzuje šancu na rozvinutie týchto scén do väčšieho masakru, ktoré sa tu priam núkajú, nie, on sa opäť drží len svojho malého filmu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem očekával maso a toho se mi dostalo vrchovatě. Úvodní ( stejně jako závěrečné) animované titulky jsou luskusní, úvodní scéna filmu báječná. Voda, mlžný opar, les, zkvrvavená rozpadající se postava. Jasně, když vás sejme autobus, tak vás prostě odhodí kamsi stranou. Autobus ve filmu vám utrhá hlavu, ruce, nohy, vše promění v sekanou směs a vyplivne. Ruku na srdce: nečeká horrorový fanoušek právě tohle? Slušel by sestřih na hodinu, jelikož sladkobolné kecy o lásce, zamilovanosti a pod. jsou vážně únavné. Ovšem hudba je výborná snad i pro nepříznivce 80.let. Příprava na ples je vtipným videoklipem a snad za všechny kapely znějící ve filmu bych určitě vyzdvihnul RAMONES. Školní ples je rozkošným masakrem plným krvavých šavlí ( co si místo polibku navzájem vyzvracet krev do úst, drahá...) a rozpadajících se študáků. Maskéři se prostě vyřádili a jedna přistavená cisterna krve zřejmě nestačila. Je to blbé, ale vcelku zábavné. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pokračování mě bavilo mnohem víc. Děj dává smysl, postavy nejsou otravné a i nějaký ten rozum pobrali (že se nechovají iracionálně jako v jedničce). Dialogy jsou srozumitelné a vše probíhá tak jak má. Docela to ušlo. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Dvojka pro mně byla slabší než jednička a to asi hlavně proto, že chvílemi jde opravdu spíš o parodii než o horor. Prakticky celý film z někoho tečou proudy krve /a to ze všech otvorů těla/ nebo zvratky a občas by neškodilo trochu ubrat. Pro mě trochu zklamání. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než jednička, zatímco v ní byla prioritní měnící se psychika postav, tady jde jen o rozpad různých částí těl, hlavně ať to hodně krvácí, ale postavy jsou stejně připitomělé (holt puberťáci no) v obou částech filmu, jak v té první, která připomíná klasický teen film na téma maturitní ples, po hororu ani vidu ani slechu a jmenovat se to Prom, budu si myslet, že sleduju remake stejně nazvaného filmu, tak v té druhé, která už přechází na hororovou strunu plnou úchyláren, z nichž by měl radost i Martin z Lidské stonožky. Já si film každopádně pustila v jednu ráno na rychlý zálom, ale nakonec jsem nezalomila a vydržela do konce, protože mě to celé kupodivu dokázalo hodně slušně bavit. Úplný závěr mi navíc stejně jako Soderberghova Nákaza demonstroval nepříjemnou pravdu o tom, jak snadné je díky nezodpovědnosti lidstva k nějakému hnusnému viru dojít. A když si vezmu, že Westovo povídky ve VHS i ABCs of death patřily k nejslabším, je Cabin fever zatím jediným jeho dílem, kterému zvedám palec. 60% ()

Cappuccino odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad dávam filmom skutočne výnimočne a preto by som chcel jasne zdôvodniť, z akého dôvodu je tomu tak aj teraz. Sám o sebe Cabin Fever 2 nie je zas tak strašný, jednoducho klasický, podpriemerný horor, od ktorého nikto nič neočakáva. Ale keďže sa jedná o pokračovanie môjho guilty pleasure movie Cabin Fever (2002), ktorý oplýval parádnym námetom a creepy atmosférou, nedá sa hodnotiť inak. Druhá časť vo mne nevyvolala jednoducho nič. Od začiatku do konca je nezmyselná a vôbec nerozumiem prečo vznikla. Postavy nemajú žiaden nábeh na to stať sa aspoň trocha sympatickými, aby sa o ich osud divák zaujímal a dejovo tento horor nesmeruje naozaj nikam, iba k tomu, že sa vírus rožširuje ďalej, ale stráca tým aj na svojej zmysluplnosti, keďže oproti jednotke opadávajú akékoľvek pravidlá v štýle akým spôsobom sa vírus šíri, plus koľko trvá kým zaúčinkuje a aké príznaky vyvoláva (tie krvavé gejzíry boli sakra čo?!). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak tohle je asi moje nejkontroverznější hodnocení ve vztahu ke zdejšímu procentuálnímu bodování vůbec. Ti West ve všem předčil Rothovu jedničku a přidal ještě mnoho (nejen na pohled pěkného) navíc. Mně kombo horor-komedie nehty na nohách nekroutí, navíc tady se jedná frekventovanými místy až o splatterovou podívanou se všemi možnými nechutnostmi, které jsou sice nemálo detailní a kufr zvedací, ale na druhou stranu v momentech s menší frekvencí perfektně souzní s jakousi "lehkostí scénáře" a svižnou hudbou, takže mě skvěle pobavily. Neseděl mi tam ples, který byl zbytečně dlouhý a kde jsem už myslel, že se film nevzpamatuje, ale v závěrečné fázi nabral děj šílené točky zakončené sice otevřeně, ale stylově a promyšleně. Moje hodnocení taky pumpují úvodní a závěrečné titulky, a taky soundtrack, který do filmu dost pásl. 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film zaujme iba slušnými gore zábermi a občasným napätím, inak nemá toho veľa čo ponúknuť. Jednotka bola väčšie terno. 50/100 ()

Reklama

Reklama