Reklama

Reklama

Scream Greats, Vol. 1: Tom Savini, Master of Horror Effects

všechny plakáty

Recenze (4)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tom, čo sa týka svojej profesie je OK. Čo sa týka herectva ide do mínusu , ale mám ho rada aj ako neherca.. Dúfam, že so svojou " makeup fx school " sosne nejaký ten talent, ktorý ( prizname si ) nebude svojím umením ľahkovážne plytvať, ako to má vo zvyku on (. zúčastnený kolektív Nicotero,Smih ,Romero potešil - niet divu) ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Dokument z produkcie magazínu Fangoria o jednom z najlepších a najuznávanejších ikon hororového priemyslu - Tomovi Savinim, ktorý nezabudnuteľnou a v tom čase prelomovou mierou obohatil svet hororu hlavne z pozície autora špeciálnych krvavých efektov a tvorby mekeupu. Prvý z dvojice krátkej dokumentárnej série nesúcej názov Scream Greats, je zákulisným pohľadom nielen za oponu práce Toma Saviniho, ale aj pohľadom do jeho duše ako človeka prekypujúceho vtipom, detailným zanietením pre to čo robí, zarytého perfekcionistu, ktorý svoje nočné mory a nápady pretvára v skutočnosť, aby vydesil, poprípade znechutil publikum bažiace po prvotriednych krvavých jatkách na filmovom plátne. Počas umiernenej minutáže preplnenej gore zábermi z filmov, ktoré Tom pozdvihol a preslávil z pozície autora špeciálnych efektov [MARTIN (1977), DAWN OF THE DEAD (1978), MANIAC (1980), FRIDAY THE 13th (1980), EYES OF A STRANGER (1981), THE BURNING (1981), THE PROWLER (1981), CREEPSHOW (1982), FRIDAY THE 13th: THE FINAL CHAPTER (1984), či epizódu s názvom Halloween Candy, ktorá je súčasťou televíznej hororovej série TALES FROM THE DARKSIDE (1985)], je možné sa o majstrovi Savinim dozvedieť kopu ďalších informácii - jeho inšpirácie dláždiace cestu dnes už žijúcej legendy, životné skúsenosti, herecké úlohy, a to všetko vrátane zákulisných záberov plných humoru, rôznych vychytávok a výpovedí Georgea A. Romera. Proste dokument prvotriedneho ranku! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tom Savini machr přes speciální efekty, které jsme mohli vidět v mnoha známých filmech. Není proto divu, že magazín Fangoria o něm natočil dokument a divák si tak může připomenout plody jeho práce. Docela příjemně strávená hodinka, u které se snad ani nedá nudit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri príležitosti uvedenia filmu DAY OF THE DEAD, sa chlapci z Fangoria magazínu poobzerali aj po predchádzajúcej kariére tohto významného člena profesie špeciálnych make-up efektov. A je na čo sa pozerať. ()

Reklama

Reklama