Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

topi 

všechny recenze uživatele

Remake od Toma Saviniho se mě líbí ještě víc, než originální Romerova verze. Atmosféra nemá chybu, zombíci jsou úžasní a hudební doprovod skvěle pasuje a výborně sedí. Režisér této verze je kultovní maskér Tom Savini a čekal bych, že se v krvavosti rozjede víc, ale stejně i tak některé efekty jsou moc pěkně udělaný, ikdyž je nedělal sám velký mistr. Scénář napsal George A. Romero a hlavní postavy Tony Todd, Patricia Tallman jsou perfektně zahraný, stejně tak, jako odporně nechutnej, na ranu zrající Tom Towles v roli ignorantskýho Coopera. Každému znalci se jeho obličej ihned vybaví ze snímku Henry:Portrait of a serial killer, kde hrál Henryho spolubydlícího, mimořádně oplzlýho a slizkýho. Tyhle role mu prostě nejvíc sedí. Film můžu viděl kdykoliv a vždycky mě dostane svou nádherně zombárnickou a beznadějnou atmosférou. " Jdou si pro tebe, Barbaro..." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze toto je ten pribeh, ktory odstartoval celu seriu? Sledovat zaciatky zombie apokalypsy z pohladu par ludi uzavretych v jednom dome. ktori este poriadne netusia s cim maju do cinenia a divak pritom uz vsetky tie podrobnosti pozna z inych filmov, je dost velka nuda. Technicka stranka je v poriadku, ale to beriem ako samozrejmost. Mozno by som tento prilis jednoduchy namet mohol akceptovat u stareho originalu, kedy zombie zaner bol este asi novinka a mohol by som obdivovat, ze s minimalnymi prostriedkami film vyzera profesionalne. Ale na stary ciernobiely film nemam uz duplom chut. Dufal som, ze remake bude dymanickejsi a trochu sa prispôsobi dobe vzniku. Ale prvu polovicu to je strasne nezazivne a v tej druhej, ked sa zacnu postavy v dome hadat jak idioti, tak je to neznesitelne. V tomto smere mi to trochu pripomenulo Day of the Dead. Ale tam aj ked boli hadky postav otravne, tak psychologia postav fungovala. V tomto filme je len banda debilov, ktorym som prial smrt. Vynimkou je uz tradicne rozumny neger a tentoraz aj jedna zena. Jedine co sa mi pacilo bol zaver. Skoda, ze to hlavna hrdinka nespravila hned a potom nezdrhla z domu. Vysledok by bol sice ovela kratsi, ale aj kvalitnejsi. 3/10. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel u zombí filmu se prostě nedokážu přenést přes fakt, že rychlost jejich chůze je 1 krok za 10 let a v této souvislosti mě příjde naprosto směšná představa, že někde stojím a čekám jestli umřu stářím a nebo se nakonec ke mě dokodrcaj zombíci a sežerou mě. Přitom by si člověk mohl vzít kopací míč žonglovat s ním na jedné noze a po druhé proskákat kolem zombíků bezpečně až do Prahy. Je to, ale jen moje chyba, že na místo Usvitu mrtvých, který mě zde doporučil Mr.Apache a Jossie, jsem si popletl názvy a půjčil tohle. Naštěstí se vydařil závěr a to hodně. Věta "chováme se jako oni" mě připoměla lynčování 17-ti letých vojáků wermachtu těsně po válce, výslechy amerických vojáků v Iráckých věznicích atak dále. Jestli se v nějakým filmu dočkám rychlejší chůze zombíků, tak to bude pecka. Dokud však stihnu přečíst během jejich jednoho kroku celou bibli pozpátku, tak se u toho nikdy nebudu bát. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojný remake režíroval expert na speciální efekty a masky Tom Savini. Až na několik scén a drobností se drží původního scénáře. Barva ubrala na syrovosti, noční scény ale působí tajemněji. Samozřejmostí jsou dokonalejší masky - např. nemrtvý na hřbitově, který zabije Barbařina bratra Johnnieho. Rovněž armáda nemrtvých zejména v závěru značně oproti originálu narostla. - Spoilery - Jestliže v původním snímku nikdo z dočasných obyvatel obléhaného domu nepřežije a hlavní hrdina Ben je zabit omylem, pak zde naopak přežije Barbara, zatímco Ben se promění v nemrtvého. Mezi odkazy zaujme pohled kamery na zahradní lopatku ve sklepě. Jí zavraždí dcera svoji matku v originálu, zde nikoliv, jen na ni stříkne krev. Později si ji všimne i Ben, snad aby byl divák utvrzen, že lopatka odkazuje k původnímu snímku. Závěrečný lov na nemrtvé je umocněn scénami mučení ulovených obětí, kdy se Barbara zastaví a prohlásí: Tohle jsme my. My jsme oni. Opovržení mrtvolami provází cynická poznámka - další ke spálení. I zde je tedy nastaveno zrcadlo společnosti, která se pozvolna propadá do dekadence. Po třetím zhlédnutí jsem hvězdu přidal, i když původní snímek tenhle stále o mnoho převyšuje. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

V remakeu začne zábava už v 4. minúte, zápas vyzerá reálnejšie, nešikovnejšie a zombie vďaka výborným maskám lepšie, a nezabúda sa pri ich výzore ani na humor. Súrodenecká dvojica z pôvodného filmu však bola zaujímavejšia, aj keď herečka v hlavnej úlohe to svojím výkonom spoľahlivo vynahrádza. Asi všetci herci hrajúci ľudí z pôvodného filmu sa do úloh hodili viac ako títo v remakeu, to však neplatí pre zombies. Novšie spracovanie bolo akčnejšie, aj keď chýbali diagonálne kamerovanie. Celkovo lepšie ako originál. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Biely Mercedes na začiatku filmu patrí Savinimu. Po dokončení úvodnej scény bol vraj zdrvený, že sa auto takmer celé zničilo. (tXtX)

Reklama

Reklama