Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo čo Kriste Pane. Ja som naozaj dopozeral piato 13, lebo táto časť ma s kultovou sériou spoločné iba názov, nič viac. Podla mňa totálny prúser. Aj keď tie časti pred touto neboli dokonalé, ale mali solídnu úroveň, čo sa o tomto braku povedať nedá. Nielenže príbeh nemal hlavu ani patu, ale je zaplnený nesympatickými postavami i demenciou, či vrámci postav alebo scenárom. Vrážd bolo v dvojcifernom čísle, ale nie som z nich nadšený, lebo skoro každá sa odohrávala mimo záber, práve tam to tvorcovia mohli vychytať, ale nie, ani to nedokázali, neschopáci. S touto častou už nikdy nechcem prísť do styku, naozaj nikdy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem předeslal v komentáři u předcházejícího dílu, tak tento má IMHO ty nejluxusnější nahé scény, takže malé plus… ;-) K filmu… zpočátku to vypadalo slušně, blázinec, různé postavy, s kterými lze pracovat… ale pak se to nějak zvrtne, absolutně jsem nepochopil přítomnost vidlácké rodiny (máma a debil syn, co jezdí na motorce). Proč? Beru, většina lidí, co se vyskytnou napříč touhle sérií, slouží jen k tomu, aby nakonec Jasonovi posloužili jenom jako nového maso, které je potřeba zabít, ale… vidláci? Jako fakt? Nicméně po jejich zlikvidování se film dostane do tempa a i tento díl má pár slušných scének. Jenže… konec mě opravdu vytočil. Jednak kvůli SPOILER! odhalení, že jsme vlastně nesledovali Jasona. Připadá vám logické, natočit pátý díl, kde se někdo vydává za ikonu této série? Mně ne. KONEC SPOILERU! Navíc ten samotný závěr v nemocnici… na těchto momentech je poznat, proč se filmům, které mají více dílů (bondovky, tahle série) říká v angličtině "franchise" - je to prostě značka, produkt a ne film. A když se produkt líbí, je jedno jak, ale zařiďte, abychom mohli pokračovat v jeho výrobě! No nic, jak jsem už řekl, nebýt vidláků a závěru, možná bych šel na maximum. Takhle musím trochu snížit - 70 %. ()

Reklama

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Nejdebilnější pátek co jsem zatím viděl (I,II,III,IV) ... Atmosféra žádná, charaktery nezaujmou, Tommy vypadá jako vylízanec a za celej díl se nijak neprojeví. Způsob vražd je stereotypní a každá z nich se minimálně jednou už objevila v předchozích dílech. Tento pátek mi sebral chuť sledovat dál tuhle sérii :(. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je poněkud jiné než na co jsem byl doposavad zvyklý.Děj se odehrává kolem Tommyho ,který v předešlém díle zmasakroval Jasona ,ted je v ústavu pro narušené jedince. Jenže se opět objevuje Jason v masce a vraždí nebo spíše jen přízrak ,ktetrý vraždí až po hodině se ojeví v celé kráse jenže něco tu nehraje a to ,že má Jason novou masku bez škrábanců. Celý film jsem čekal na nákou rozumnou pointu ,jak že Jason přišel zpět na svět. Rozuzlení přišlo ,ale poněkud jiné než by jsme čekali. Ale zase velmi logické. Teda až na samotný závěr v nemocnici jestli to vše byla jen noční můra ,tak to beru ,ale jestli to bylo opravdu tak to mě docela zaskočilo a nesedí mě to k tomu. ps: co mě tu chybělo byla Tommyho sestra ,která rovněž přežila ,ale tady o ní není ani zmínka. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Chudák Tommy to nemá lehké. Od té doby, co poslal Jasona do pekel (nebo si to alespoň v té době myslel) putuje po blázincích tak dlouho, až se dostane na farmu obývanou dalšími problémovými děcky. A jak už tomu tak s podobnými zabijáky bývá, Jason se znovu objeví a znovu usiluje o světový rekord v počtu zabitých teenagerů:). A nebo je všechno malinko jinak? Závěr je každopádně docela překvapující. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když je Tommy (Corey Feldman) u Jasonova (Tom Morga) hrobu, v jeho brýlích se zřetelně odráží bílá odrazná deska filmařů. (Stocki)

Reklama

Reklama