Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo docela dobré. Začátek s růstem chlapečka poutavý, závěr krásně nechutný a béčkový. Hororová klišé jasně, ale co je v osumdesátkách nemělo. Tohle fakt na Cronenberga neztrácí, dvojka je alespoň nové rozvedení tématu. Cronenberg byl prostě jen remake s větším podílem hnusu od verze z 50. let. To ovšem nic nemění na tom, že do teleportu mě nikdo nikdy nedostane a nemůže za to moucha. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ten film v kině OKO na Letné a tam mají sedačky tak, že nejvýše je první řada a pak každá řada jde směrem dolu--celkem geniální:) Já si koupil lístek do poslední a podle zvuku a toho, že lidi sem tam nadskočili bych řekl, že to bylo tak na 2* ,alepsoň co jsem pak odposlechl od lidí z první řady. Oni jediný viděli totiž i film. My ostatní můžeme hodnit akorát tak zadní část sedačky v řadě před námi. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Autorům sequelu zjevně uniklo, že hmyzovatění Brundleovy psyché a jeho postupná přeměna v cosi, co MYSLELO tak jak to myslelo a CHOVALO se tak, jak se to chovalo, byly onou ingrediencí, která spolu s Goldblumovým bezchybným výkonem napomohla první Mouše k tomu, stát se výborným horrorem. Nedošlo jim, že to fyzické hmyzovatění a k tomu přidružené nechutnosti byly jen třešničkou na dortíku. Takže se pustili do dvojky a dopadlo to -- tak jak to dopadlo. ()

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení celé řady "Mouchy" a můj názor na ni jsou ZDE pro původní "Mouchu" Clavellovu a Neumannovu z r. 1958 a ZDE pro původní "Mouchu" Cronenbergovu z r. 1986. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No já nevím, školy na to nemám, ale dvojka mi připadala psychologická úplně stejně jako jednička, to jest nijak zvlášť. Přesto ji hodnotím níž, páč s tím zmutovaným psem to scénárista poněkud přeťápl. Mimochodem, z chování hlavního hrdiny k tomuhle chudákovi se ukázalo, že jablko padlo doopravdy hodně daleko od stromu, neboť s tatínkem v prvním díle podobná proměna opice v cosi neidentifikovatelného nijak zvlášť nehla. Dokonce se mi zdálo, že ji tehdy přivítal s radostí, že ušetří za banány. Jinak se jedná o snímek z dob, kdy ještě nebyl rozšířen sonograf, takže lékaři nebyli ochuzeni o to velký překvapení, cože se to ze spojení ženy a mužomouchy narodí. Mě zase překvapilo, že muší geny daly Martinovi kromě vcelku pochopitelného zlepšení zraku i vyšší inteligenci. To jsem fakt nevěděl, že mouchy jsou inteligentnější než lidi! Chichi, teď bych mohl udělat vtipný vtip, že jako než někteří lidi určitě. Třeba minimálně já žádnou mouchu neviděl, že by si chtěla posvítit sirkou do kanystru, jestli tam nezbyla ještě kapka benzínu, jak to jednou udělal můj strejda. Mimochodem by mě zajímalo, jakou měl ten dekodér DNA rozlišovací schopnost, vždyť člověk a vzduch okolo se skládá ze spousty bakterií a virů. Schválně jsem si vygůglil obrázky pár virů, a jsou to docela fešáci, takže škoda, že si pan Moucha starší se svým přístrojem trochu nevyhrál. Pokud se někomu zdál tenhle komentář děsně debilní, tak se omlouvám, ale já v sobě fakt ani kapku muších genů nemám. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama