Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

castor 

všechny recenze uživatele

Údajně podle skutečných událostí natočený thriller, vystavěný na jakémsi náboženském kultu přiblblíků v zapadlých mexických přístřešcích (mezi nimi i oddaný přítel Froda Sam z Tolkienovi trilogie). Původně to ale měla být pánská jízda do Mexika za levným sexem, chlastem a bezstarostným poflakováním se. Ostatně tamní uličky za denního světla vypadají až romanticky, v noci v nich ale vládne temná síla, opepřená mordy skoro jako ze série Saw. Základním stavebním kamenem je tu ale podmanivá atmosféra, překvapivě solidní herecké výkony a úsporně přizdobené krvavé momenty. Jen závěr už zbytečně vrství jedno klišé za druhým!! Nezaměňovat s hororem; nicméně jako nenáročné postrašení diváckého stavu to bohatě stačí!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, až nečekaně kvalitní thriller/horor, sice úvodní navnaďující porcovačka neni v pozdějším ději tolik zopakovaná, jak by si člověk přál, ale samotná úžasně temná a drsná atmosféra zapadákova v Mexico city to plně vynahrazuje a to co se nenaporcovalo v prvních 70ti minutách filmu, to se rychle a ve velkým stylu naporcuje v závěrečný půlhodině, tady stačí snad jen zdůraznit, že oblíbená zbraň ve filmu je mačeta. Mimochodem Sean Astin má tady fakt zajímavou postavu a docela mu sedne ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na Borderland jsem se vcelku těšil a plný očekávání sledování dalších lidských jatek film konečně zhlédl. Bohužel při naskočení závěrečných titulků jsem věděl, že mé naděje na nadprůměrný film byly až přespříliš a to i přesto, že úvod filmu tomu vůbec nenaznačoval. Poté děj přeskočí na druhou kolej a začne být ne až tak zajímavý. Ani to prostředí Mexika se mi příliš nezamlouvalo a střídání Anglické mluvy se Španělštinou taky na kráse příliš nepřidalo. Kladně bych přeci jen ohodnotil reálny podstavec, který si nehraje příliš na sci-fi obraz ikdyž samotný záměr padouchů je samozřejmě směšný. Jako celek však jde o slabší podprůměr a raději bych se podíval po jiných podobných titulech. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zev Berman se nechal inspirovat příběhem drogovým dealerem Adolfem de Jesús Constanzem a jeho sektou, kteří ke konci 80 let řádili v Mexiku. To je ale dle mého názoru tak jediné, co by se dalo označit za „podle skutečného příběhu“. Kostra jeho scénáře je jinak vykrádačka známějších filmů natočená v dosti odlehčeném stylu. Tedy hlavně pro fanoušky hororového žánru. Někomu se sice může film zdát brutální až moc, ale pro mě to byla spíše jen taková oddechovka. Již mnohokrát nám byla nabídnuta podobná zápletka o skupině lidí, kteří se někam vydali a stali se terčem psychopatů, kteří je postupně zabíjeli. Mnohdy však mnohem poutavějším způsobem. Berman se sice snažil, aby vše vypadalo důvěryhodně, ale nedostatek napětí a hlavně místy uspávající atmosféra měla za následek, že jsem se často nudil a nervózně pokukoval po časomíře. Přitom úplný začátek nevypadal vůbec zle. Mučení policistů (tedy hlavně jednoho z nich) dvojicí gangsterů se mi líbilo, mělo to šťávu a já očekával, že se v podobném duchu ponese celý film. Bohužel potom přišla dost velká pasáž, ve které se převážně jen kecalo a upřímně – trojice Američanů mi sympatická nebyla vůbec, takže jsem se těšil na pořádné mučeníčko. To se sice nestalo, ale přece jenom nakonec došlo i na několik krvavých scén. Co mě však nejvíc nasralo, bylo to, že se většina důležitých momentů (useknutí hlavy, rozsekání mačetami) odehrávalo mimo záběr. I tento fakt nakonec ovlivnil mé konečné hodnocení. Borderlandu by však mnohem více slušela kratší stopáž (minimálně o dvacet minut). Takhle mu můžu dát stěží průměrné hodnocení, protože nudných pasáží tu bylo na můj vkus až příliš mnoho.50% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po úvodu jsem si říkal ty vole tohle bude dobrá řezničina, ale bohužel. Nejlepší na celém filmu byl právě ten úvod. Prostředí bylo fájn, těžkej humus, postavy celkem ujdou, to že je to podle skutečné údálosti, no jo no Mexiko :o) Čekal jsem masakr v podání amíků ( těšil jsem se jak to schytá ten mexický plešoun a jeho kamarádi ) a ono nic. A když se na scéně objevil ten "bůh" tak to šlo všechno do háje. Škoda. Dvě - tři dobré scény, jinak v celku nic extra. V tomhle roce vznikly lepší řezničiny. Atmosféra tu přidává asi nejvíc na tomto filmu, ta je zde opravdu depresivní. Za zhlédnutí to ale určitě stojí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama