Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Povedená hodně sympatická komedie se spousty černého britského humoru. Ve filmu se pořád něco děje a většinou to jsou fakt hodně směšné okamžiky, o smích určitě nouze není. Humor je i inteligentní a neměl by nikoho urazit. Alan Tudyk s přehledem nejvíce trápí vaši bránici, ale ani zbytek rodiny nezůstává pozadu a když už se něco zpraví/zklidní příjde další problém, kolikrát i daleko horší než ten předešlý ;-) – veliké překvapení a určitě jedna z nejlepších komedií roku 2007. 10/10* ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dokonalý koncentrát všech poloh suše černého humoru, kterým se pyšní snad jenom sami Britové. Že se bude šroubovat do absurdnosti, nikoho nepřekvapí už při prvním nakouknutí do rakve, ale že to ustojí jak zdrogované účastníky, tak i všechna ta děsivá rodinná tajemství, je mi absolutní záhadou. 4 a ½. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Pomalšie rozbiehajúca sa komédia, ktorá naberie na tempe a pobaví čierným situačným humorom. Výborné herecké výkony však zaručujú kvalitu jednotlivých komických situácii. Nápad je jednoduchý, prevedenie kvalitné a tak sa človek baví na situáciach, ktoré sú práve vďaka jednotlivým výkonom v tejto komédii dostatočne vtipné. Zdlhavejší začiatok však uberie na náboji,... škoda, že energickosť poslednej tretiny sa aspoň čiastočne nedostala k začiatku,... ale človek zabúda na začiatok ak je koniec dobrý, však ;) (3,5*) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rozkošně >haluzinogení< taškařice o jednom vskutku důstojném odchodu na Pravdu Bóží... ;-) . . . Někdy se ty poslední věci lidské prostě vymknou všem zúčastněným z rukou, o čemž svědčí i tahle dosti povedená hořkočerná (i když v jednu chvíli ku škodě věci až zbytečně moc trošku do >hněda< ...) komedie, ve výsledku i přes místy trošku zbytečné tlačení na pilu a naopak i pár hluchých míst důkaz toho, že jak vidno dá se i z pohřbu udělat bizarní úlet, u kterého se budete smát, až se z toho třeba jako nešťastný strýček Alfie i trošku poděláte... No, nejlepší lék na to všechno je pak Válium. Tedy - kdoví jestli, že... 8-D - - - P.S. A stejně - za všechno můžou teplí trpaslíci... ;o))) - - - - - (Poprvé viděno 27.2.2009 na dvd, komentář zde lehce sjetý jako mnohý - 28.2.2009) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Originál bude vždycky originál, jen se na něj člověk musí podívat dřív než na remake (který je téměř na chlup stejný), jinak si ho tak neužije. :D V tomto filmu se neobjevuje tolik výrazných hvězd jako v remaku, ale na druhou stranu je tento film zase reálnější, proto má každý něco a netroufám si říci, které dílo je lepší. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)
  • Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)

Reklama

Reklama