Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Od samotného začiatku filmu som mal pocit, že došlo k omylu v jeho žánrovom zaradení. Na komédii by sa mal človek aspoň usmievať, keď už nie smiať až rehotať. Mne sa to však podarilo iba raz a to na poslednej vete, ktorá vo filme zaznie. Netvrdím, že český preklad názvu nesie v sebe pridanú hodnotu vyjadrujúc aj jeho kvalitu. Naopak som rád, že mi potvrdil moju neschopnosť smiať sa na typickom anglickom suchom humore. Pravda, ak sa dá tento film považovať za jeho predstaviteľa. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

S britským humorem žádný problém nemám. Přesto se mě tato komedie v podstatě nedotkla. Neříkám, že jsem se nezasmál, dobrých momentů zde bylo hodně, ale všechno prošumělo neuvěřitelně rychle. Vypoentované je všechno velmi zajímavě, ale na mě zřejmě až moc uměle. Fajn film - nic víc, nic míň. Bohužel má očekávání byla výše. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská černá komedie se spoustou výborných herců, kterým vévodí adamita Tudyk a Matthew MacFadyen. Ačkoliv se najde i pár dost nechutných věcí, jedná se pořád o zábavu nejvyšší kvality. Není nad inteligentní humor. Ale ten britský já měla ráda vždycky. Nechci si ovšem ani představit, jak dopadl americký remake! Už jen z pohledu na plakát mě jímá hrůza. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vedle starého pána a půlLannistera se ve vystavené rakvi často objevil i důvtip a pánové jako Curtis, Atkinson, Cleese či Lynn by asi souhlasili, že humor stojící na záměně valia za halucinogenní drogu, sprostém dědkovi a jedné posrané ruce by se za typický suchý britský dal označit jen stěží. Částečnou útěchu lze nalézt v tom, že pod patronátem bratří Wayansů by bylo daleko hůř.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice povedená komedie, která v sobě mísí prvky absurdního, černého a situačního humoru. Je až neuvěřitelné co dokázal režisér a a scénaristé vecpat do příběhu o jednom pohřbu. Film naplnili řadou zajímavých a zábavných postav od hypochondra přes omylem zdrogovaného až po homosexuálního liliputa. Film utíká rychle a má v sobě spoustu vtipných situací. Nenápadná ale o to kvalitnější komedie. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Peter Dinklage ztvárnil postavu trpaslíka jak v tomto filmu, tak i v pozdějším remaku Horší než smrt (2010). (Luigi.K.)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)
  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)

Reklama

Reklama