Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý na dvacetiminutovou grotesku, ale ne na celovečrní film, ani takhle krátký. Expozice je neúměrně dlouhá, až do půlky je film úplně o ničem, když se konečně rozjede zápletka, následuje vydařená druhá půle, ale to utrpení poloviny první už neodčiní. Český název filmu nedává smysl, ale nemůžeme chtít po distributorech zázraky. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na téhle komedii se mi líbilo to "rozdělení" - do půlky se jedná spíše o takovou bláznivější komedii, od půlky se jedná o takovou černější, místy hodně černou a parádní komedii. A to mám rád. Scény s LSD, strýc na vozíku, vydírající trpaslík… Hodně dlouho jsem uvažoval nad plným počtem, ale jsou zde i hluchá místa, proto dám "jen" výborných 80 %. A z herců mě nejvíce potěšil Kris Marshall, u kterého se mi zdálo, že nedostal tolik prostoru (což je škoda, on by dokázal utáhnout většinu scén i sám). ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Od samotného začiatku filmu som mal pocit, že došlo k omylu v jeho žánrovom zaradení. Na komédii by sa mal človek aspoň usmievať, keď už nie smiať až rehotať. Mne sa to však podarilo iba raz a to na poslednej vete, ktorá vo filme zaznie. Netvrdím, že český preklad názvu nesie v sebe pridanú hodnotu vyjadrujúc aj jeho kvalitu. Naopak som rád, že mi potvrdil moju neschopnosť smiať sa na typickom anglickom suchom humore. Pravda, ak sa dá tento film považovať za jeho predstaviteľa. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V podžánri čierneho humoru a v seriózne bláznivom šate s inteligentným humorom tu mám kandidáta na komédiu roka. Jeden dom a pohreb. To je kombinácia ako vyšitá pre tento štýl zábavy a hlavne pre anglický humor v plnej poľnej. Zaujímavosť zaručujú už úvodné titulky a po prvej scény so zámenou rakví sa to už viezlo samo. Perfektná ukážka vynaliezavosti v danom priestore, na tak malej ploche prakticky nebolo jediného miestečka a jedinej situácie, pri ktorej by som si povedal - toto mohlo byť vtipnejšie alebo trefnejšie. Svoju úlohu v tom znova zohrala samozrejme hlavne potreba totálneho mixu charakterov osobností (Alana Tudyka prehlasujem za majstra halucinogénneho herectva). A ako plynuli minúty plné vtipných momentiek, začínal som sa obávať povestne nezvládnutého záveru. S dávkou predvídateľnosti bol síce zvládnutý len miernou rutinou, ale šalamúnsky a nenamietavo. 90%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rozkošně >haluzinogení< taškařice o jednom vskutku důstojném odchodu na Pravdu Bóží... ;-) . . . Někdy se ty poslední věci lidské prostě vymknou všem zúčastněným z rukou, o čemž svědčí i tahle dosti povedená hořkočerná (i když v jednu chvíli ku škodě věci až zbytečně moc trošku do >hněda< ...) komedie, ve výsledku i přes místy trošku zbytečné tlačení na pilu a naopak i pár hluchých míst důkaz toho, že jak vidno dá se i z pohřbu udělat bizarní úlet, u kterého se budete smát, až se z toho třeba jako nešťastný strýček Alfie i trošku poděláte... No, nejlepší lék na to všechno je pak Válium. Tedy - kdoví jestli, že... 8-D - - - P.S. A stejně - za všechno můžou teplí trpaslíci... ;o))) - - - - - (Poprvé viděno 27.2.2009 na dvd, komentář zde lehce sjetý jako mnohý - 28.2.2009) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)

Reklama

Reklama