Reklama

Reklama

12 podmínek k dědictví

  • Česko Poslední dárek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason se domníval, že jeho dědictvím bude spousta peněz. Leč dostalo se mu obrovského překvapení...
Film podle bestselleru "The Ultimate Gift" od Jima Stovalla. Tento příběh vysílá odrostlé důvěřivé dítě Jasona Stevense na dlouhou cestu poznání, kdy musí nalézt odpověď na jednu zásadní otázku: jaký je vztah mezi bohatstvím a štěstím? Jason měl velmi jednoduchý vztah ke svému neuvěřitelně bohatému otci, Howardu "Redovi" Stevensi. Nenáviděl ho. Žádné důvěrné rozhovory a vřelá obětí, jen cinkání spousty studených mincí. Takže Jason tak nějak předpokládal, že čtení otcovi závěti bude jen další peněžní transakcí, jenž mu umožní žít nerušeně dál hýřivým životem, na který byl zvyklý. Ale Red mu místo toho zanechal něco úplně jiného. Připravil pro něj plán, skutečnou zkoušku životem. A sice 12 úkolů, kterým Red říká "dárky". Každý z nich Jasona svérázným způsobem zkouší a všechny dohromady ho změní navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (207)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled mi přišlo, že tenhle film bude tak nějak nijaký. Nepřečetl jsem si o čem je, ale viděl jsem obal, který mě nezaujal a poslala to na náš trh společnost, která mě svými filmy zaujmout také nedokázala. Takže jsem o ten film nějak zásadní zájem nejevil. Tady je vidět, jak je důležité udělat na první pohled nevýrazným filmům reklamu, protože pak dokážou docela příjemně překvapit. Nějakou dobu na to jsem od kamaráda slyšel, že je to docela dobrý film a tak jsem se na to podíval. A ono opravdu. Příběh určitě není nijak špatný a bavil mě od začátku až do konce. Hlavnímu hercovi jsem ale frackovitost nevěřil od začátku a bylo mi jasný, že to bude sympaťák jako blázen a já mu budu z plna hrdla fandit. Taky že jo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,438,735Tržby Celosvetovo $-$3,438,735║ Taký nenápadný ale šikovný film. Výzorovo to príde ako klasický lacnejší video film ale nakoniec sa z toho vykľube celkom milý film s pekným posolstvom. /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ JASONE, UDĚLAL JSEM MNOHO CHYB OHLEDNĚ NAŠÍ RODINY, ALE MYSLÍM, ŽE TOBĚ JSEM UBLÍŽIL NEJVÍC. JEDINÝ ZPŮSOB, JAK TO MŮŽU NAPRAVIT, JE NEDÁT TI NIC...“ /// Veskrze optimistickej příběh o převýchově bohatýho (lenošnýho) fracka. Občas se zasměju, občas uroním slzu.... je tady totiž dost citovýho vydírání. A vlastně je to takový celý dost kýčovitý... Myslím, že dneska se už takhle filmy netočej... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Ultimate Gift“, kterou v roce 1999 napsal Jim Stovall, neznám. 2.) Chtěl bych získat rodinu. 3.) Každej den bojuju v parku o lavičku. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Romantický film u kterého jsem čekal trošku jiný konec - tedy ten šťastný! Trošku to přehnaly s těmi scénami z džungle, ale jinak se na to dalo dívat. Drew Fuller je sympaťák! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Takový docela smutný snímek o tom, že si za peníze nekoupíte všechno. Já vím, že takových filmů, seriálů a dalších věcí je spousty, ale tento film byl opravdu moc pěkný, a řekla bych, že jeden z nejlepších, které mají takové poseství. Obsahuje stopové množství klišé, ale čert ho vem. :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je moralita... Řeklo by se, v dnešní době, stejně jako kdykoliv v minulosti, je morálka potřeba, tak proč si trošku nezamoralizovat? Bohužel je to hodně přímočará a předvídatelná moralita. A to ještě stále není to nejhorší. Ona je to totiž kýčovitě vykalkulovaná podívaná ždímající sentiment a citově vydírající. Filmů o napravení zkaženého zbohatlíka vyprodukovala americká kinematografie už bezpočet a v tenhle kousek není v žádném ohledu inovativní. Méně než 2 hvězdičky si nezaslouží, protože je profesionálně natočený, se slušnými herci a poctivými hereckými výkony. Ale ten scénář a ty dialogy, které se odehrávají ve stylu: "Získal jsi 100 milionů dolarů. - Cože, peníze? Jak to, že nic necítím? Jak to, že mě to neuspokojuje? - To je proto, že jsi se stal jiným člověkem." Nebo: "Chci být s lidmi, které mám ráda, kteří se mají rádi a kteří mají rádi mě." Se slovíčky "rád", "láska", "štěstí" se tu vůbec nešetří a jak je vidět na procentuálním hodnocení, ono to kupodivu vysoce účinně zabírá. Abigail Breslin v roli přemoudřelé holčičky, jak jinak než umírající na leukémii, která organizuje budoucnost své matky a hlavního hrdiny příběhu, si mě svou přítomností v téhle vyčpělé limonádě dokázala řádně zprotivit a musel jsem si připomínat její výborný výkon v Malé Miss Sunshine, abych ji nezatratil. Celkový dojem: 35 %. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně jsem věřila tomu, že filmu dám tak 4/5 hvězdiček i přes to moralizování, klišé a snahu dojmout diváka k slzám. Naneštěstí to od druhé poloviny začalo být šíleně natahované a chvílemi dost nezáživné. Film se nám snaží dokázat, že peníze nejsou tak strašně důležité, na druhou stranu, kde bychom bez nich byli a pokud bychom všichni měli víc než dostatek, kdo z nás by je tak bezostyšně neutrácel? Ony "dary" byly pěkně přitažené za vlasy, ale i tak je to daleko snesitelnější než Abigail Breslin - ta vážně zkazí co se dá. A v roli přemoudřelého fracka byla vyloženě nesnesitelná. Každopádně to trochu vyvažuje Drew Fuller, vida ho, on hrát UMÍ! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film by mali vidieť všetci namyslení pracháči, ktorí si myslia, že im patrí svet. Pochybujem, že by ich tento film zmenil, ale isté je, že donúti zamyslieť sa. 12 podmienok k veľkému dedičstvu, o ktorom hlavný hrdina samozrejme vopred nevie, má v sebe výchovný a ľudský charakter. Funguje to, Jason sa postupne začína meniť a divákovi postupne prirastá k srdcu. Čo takto ostať zrazu bez peňazí? Koľko priateľov vám ostane? Čo takto skúsiť pracovať, alebo žobrať na ulici? Film nezdobí žiadna veľká hviezda, no napriek tomu film milo prekvapí. Dokáže zaujať, dojať i poučiť. Čo chcieť od filmu viac? 80%. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M GONNA TAKE BACK ALL THE NASTY THOUGHTS ABOUT YOU BEING THE GRINCH." ----------- Milujem tú náladu, ktorá z toho vyžaruje. Taký fuck-off zbohatlíkom a ultimátny výsmech tejto spoločnosti. Vďaka 12 darom sme navštívili rôzne zákutia ľudskej osobnosti a aj napriek tomu, že film bol v konečnom dôsledku dosť zmoralizovaný, zaiste mal čo povedať. Je pravda, že taký život je viac menej utopický a predstava trochu nasiaknutá naivnosťou, nie je však nemožný. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Standard americké představy o dramatu, zbohatlický fracek je drsnějšími metodami přetvářen v muže. Za mimořádnou zmínku stojí výkon Abigail Breslinové, to děvče umí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zacáloval nájem, vzbudil její zájem.“ Málo platné, Amerika je úžasná země. Z ropných vrtů tryská pracovitým miliardářům černé zlato, mámino zlato se povaluje na JIPce a na nemocničním stolku se povaluje slabomyslný scénář o tom, jak zlato a peníze kazí charakter. A nyní čas na slzu. Emo holčička s leukemií vede dospělácké a tak uvědomělé řeči, jako by její dědeček byl Gándhí, babička Matka Tereza, jeden strejda Nietzsche a druhý Sigmund Freud. Zdatně jí sekunduje velmi zpovykaný miliardářský synáček, který si v životě sáhl na práci pouze když uchopil vidle, aby s nimi rozhazoval rodinné miliony. Rozmazlený spratek má samozřejmě srdce ze zlata (to mívají) a těch pár krůčků od výstavního zmrda k Mirkovi Dušínovi zvládne lehkým baletním krokem za zvuků mýdlové opery. KVÍZOVÉ OKÉNKO: [][] Co udělá polepšený kapitalista Omnibus se svou další vydělanou miliardou? A) Daruji tu miliardu postižené holčičce Grétě, na ekologii. B) Postavím nemocnici, pro všechny pacienty z ČSFD diskuze Volná. C) Daruji všechno Pomovi, na rozvoj databáze. D) Cha! Nikomu nedám ani floka! Nechám si to vyplatit v mincích a budu v nich plavat jako strýček Skrblík. [][] Správná odpověď je... 74% Tolik procent ČSFD uživatelů si libuje u citového vydírání, ždímání sentimentu a vykalkulovaného kýče, a příjemně si lechtají mozkové závity představou svého vlastního úžasného polepšování, s dvěma miliardami dolarů v kapse :-). ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Já už to možná kdysi viděl, někdy dávno v útlém věku... aha vlastně ne, tě buh rok výroby 2006, tak oprava - neviděl. Ale podobnou slátaninu, takovou tu citovou vyděračskou jsem v tomhle stylu určitě viděl a tohle nakonec taky a i když jde o rádoby vyjednávací buchtu, líbilo se mi to. Holčička srší humorem jak starý house a mladý zbohatlík nachází charakter, to je co?! Každopádně 6/10. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film. Pre mňa Drew Fuller zvládol svoju úlohu na výbornú, a ostatní herci boli vlastne nadbytočný. Všetko sa to pomaly rozbiehalo do krásneho príbehu o zmene jedného človeka. Konečne zmena osobnosti hlavného hrdinu netrvala dva či tri týždne a nebola to iba láska, ktorá zmenila jeho charakter. nie zmeny v živote Jasona ako hlavného hrdinu prebiehali postupne, menili ho zvnútra a čoraz viac a viac. Každým ,,darom", ktorý obdržal sa približoval k zlepšeniu svôjho ja, spolu s ním sa menil aj môj pohľad naňho. Zasadenie problému smrti mladého dievčatka ,, jediného skutočného priateľa" pôsobilo veľmi reálne. Ukázalo nám, že nie všetky veci sa dejú v živote tak akoby sme chceli. Toto sú moje dojmy z tohto úchvatného filmového zážitku. 100% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná záležitosť. Mladá Abigail Breslin je najväčším trumfom filmu, ale aj scenár je celkom fajn, akurát z úvodu je to trochu klišoidné. Oddychovka s pár dojemnými scénami... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku příjemný snímek, -jehož podstatu vyjadřuje samotný název- který se však po pohodové první půli změní na slzopudné drama o smyslu života a pravém přátelství. Přesto povedený i když trochu zdlouhavý snímek. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jen škoda, že ten film chtěl ukázat všechno a tak některé úkoly / podmínky docela ošidil a místy prapodivně sestříhal. Nejvíc však kazí dojem celému filmu ta pasáž odehrávající se kdesi v džungli. To byl na můj vkus až moc velký úlet. Jinak ale rozhodně film, nad kterým se dá dlouze přemýšlet a takové já mám rád. Kéž bych mohl dát maximum... 75% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad o pokynech k nápravě ze záhrobí. Ale příběh z jihoamerické džungle s teroristy se sem žánrově absolutně nehodil a celý film shodil. Pohledná mamka s přemoudřelou dceruškou je sousto, které zaskočí nechutným citovým vydíráním. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

No tak tohle mě dostalo snad úplně ve všem. Hned od začátku jsem u toho seděla, jak přikovaná a opravdu se mi to moc líbilo. Hudba, herci, námět. Nemělo to vůbec žádnou chybu, takže o hodnocení 100% se nedá vůbec pochybovat. Chvílema jsem bylo hodně na měkko a pár slz taky ukáplo. Víc takových filmů. Myslím, že jich je docela málo. ()

Reklama

Reklama