Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Do akčního žánru vstoupil nepřímý potomek Moriheie Uešiby a představil nám harmonicky cirkulační pohyby, které se slučují v nejlepší bojové umění, co se efektu a zároveň hospodaření s energií týče. Seagal dohromady ve všech soubojích ve filmu (a že jich není málo) vypotil cca 3,5 kalorií. Všechnu namáhavou práci za něj odvedli protivníci. Navíc mu sekunduje poměrně zdatně Henry Silva s charizmatickým hlasem Jana Přeučila a mladá Sharon Stone. Příběh není nikterak složitý, spíše odpovídá nárokům akčního snímku, ale nabízí přesně to, co chce divák vidět: výborné souboje, přestřelky, i vtipné momenty (Buldok má ještě dnes z žaludku lívanec). Veliké osvěžení action movies v rámci osobních soubojů! 70% /Koordinátor kaskadérských scén: Mickey Gilbert/ Aikidó technika, která mě zaujala: Nico někde uprostřed filmu zavede asi čtyři soupeře do malého obchůdku. Vzápětí se strhne bitka a Nico se útoku dvou prvních soupeřů zbaví dvěma výtečně provedenými technikami - nejprve ultrarychlým rotačním hodem (kaitennage) a posléze následuje parádní hod výkrutem zápěstí (kotegaeši). 19 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Nico - nic než nuda. Spalo se u toho dobře a nejvíce mě překvapilo, že i bez objemného bachoru byl Seagal oslizlý hnusák, o kterého bych si neopřela ani svou orezlou Škodu Fekalii, natož svůj bicykl 6x vyšší hodnoty (to kolo mě stálo 12 táců!). Nebudu hodnotit, v bdělém stavu jsem vydržela příliš krátký úsek stopáže a nehodlám to napravovat. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Seagal to rozbalil viac než sľubne, veľmi zábavne, drsne a priamočiaro. Znaky nasledujúcich typických seagaloviek sú jasné už v jeho prvom filme. Klasická zápletka, skvelá akcia, hlášky na vysokej úrovni. Čo viac si priať. Davis si aj s viditeľne slabým rozpočtom poradil zručne a doprial mi zaručenú porciu zábavy. 75%. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tradiční standardní velmi povedená žánrovka s charismatickým nepřehlédnutelným dlouhánem Seagalem, jež nastartovala jeho nepopiratelnou hvězdnou kariéru. Zajímavě nasnímané dobové scenérie pořád neztrácejí své kouzlo, doprovodná hudba zrovna tak. Nadčasový příběh měl rozhodně co říct a vlastně platí dodnes. Až na finální prohlášení, že mezi hyenami se pokaždé objeví NĚKDO, kdo je víc než zákon, o čemž začínám silně pochybovat. Tím sice snímek získává na hodnotě, ale zároveň vyznívá tak nějak smutně beznadějně. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, ze Nico bol jeden z tych filmov, ktory kraloval zaciatkom 90-tych rokov na stokrat prehravanych VHS-skach, dodnes patri medzi ani nie tak najslabsie, ako u mna skor menej oblubene filmy z jeho filmografie. Takze tak ako v detstve, ani dnes neviem prist tomuto filmu na chut a pritom ma tieto filmy celkom bavili. Omnoho vydarenejsia spolupraca Seagala s Davisom vysla pri akcnom filme PREPADNUTIE V PACIFIKU (1992), ale tento uspech sa Seagalovi uz nikdy nedokazal priblizit ziadnym dalsim filmom. Celkom zaujimave bolo vidiet aj Sharon Stone, ale kedze v tom obdobi este nebola tak slavna, ako od cias ZAKLADNEHO INSTINKTU (1992), tak ani nedostala nejaky väcsi priestor v tomto filme. _______ Steven Seagal - (Nico Toscani) +++ Pam Grier - (Delores 'Jacks' Jackson) +++ Henry Silva - (Kurt Zagon) +++ Ron Dean - (Detektív Lukich) +++ Daniel Faraldo - (Tony Salvano) +++ Sharon Stone - (Sara Toscani) +++ Miguel Nino - (Chi Chi Ramon) +++ Nicholas Kusenko - (FBI Agent Neeley) +++ Produkcia: Andrew Davis, Steven Seagal +++ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Potom čo je Jackson (Pam Grier) postrelená, Nico ide do jej bitu a prezerá si jej fotky. V skutočnosti sú to reálne rodinné fotky Pam Grier z detstva. (Seag)
  • Fotky v úvodu filmu pocházejí ze Seagalova archivu. (Fenk)
  • Natáčalo sa od 27. apríla do 26. júna 1987 v Chicagu a na Havaji. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama