Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

vidim že na celý csfd je nějaká korporace proti stevenovi.jinak asi neumím vysvětlit proč tak vlažně hodnotíte jeho filmy.nepočítám samozřejmě jeho vepřo knedlo zelový výplody poslední doby.první a pro mě jeden z nejlepších seagalových filmů,zaplatil si ho sám a ukázal světu jak má vypadat neúplatný hrdina který láme ruce na potkání. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Prvotina Štefana Sekala, která ho okamžitě vystřelila na výsluní tehdejší akční scény. Jeho umění v osmdesátých a devadesátých letech nemělo chybu a ačkoli je z něj teď bedna kytu, která točí céčkové nesmysly, zaslouží si tu slávu a nesmrtelnost akčního hrdiny v předních liniích. Nico je po všech stránkách poctivé žánrové řemeslo své doby, nic víc, nic míň. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, že tohle je Stevenův debut jsem se dozvěděl až zde (říkal jsem si, že ve filmu je hodně mladý, ale nemyslel jsem si, že by tohle mohl být jeho první film) a jsem vcelku překvapený. A čím? No tím, jak jistý je ve své roli, jak precizní jsou ty bojové scény… Nico je béčko jak vyšitý, o tom není sporu, ale je to takové to béčko, které se krásně sleduje a ke kterému se budete rádi vracet, i když víte, že není dokonalé. Vidět to o pár let dřív, zřejmě by se tenhle film stal jedním z mých oblíbených snímků, škoda, že jsem ho viděl až teď. 80 %. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

První film Stevena Seagala. Je to příjemný akční film, který vnesl nového hrdinu bojového umění. Film není nějak přeakčnělý, ale i přesto ukazuje realitu a dobře sehraný příběh. Film začal skvěle, kde Steven předváděl tréning svého umění. Líbil se mi i konec, který byl dobře natočen. Bitka v baru se mi líbila nejvíc. Takže slušný Stevenův začátek. Pro mě slušných 85% = **** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„To bejvávaly se Stevenem časy / ráno se vlezl do trenek / padouchů zvládl dvacet, někdy stovku / a přepral by i Eiffelovku / údy všech grázlů - ze sirek…“ Teď jsem se konečně dovtípil. On u toho aikida vydával mnohem méně energie, než byl jeho kalorický příjem a proto vše dopadlo tak, jak dopadlo.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Natáčalo sa od 27. apríla do 26. júna 1987 v Chicagu a na Havaji. (m.a.t.o.)
  • Choreografii soubojů dělal Steven Seagal sám, protože má v závěrečných titulcích kredit jako Aikido Choreography. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama