Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Když si uvědomíte, kdy to bylo natočeno, kolik výborných krimi béček tomu předcházelo a že se ten samý rok v kinech objevila Smrtonosná past, je Nico zoufale nudný, natvrdlý a nemoderní. Segal je sice docela slušný a v boji na pracky a kopy bych ho potkat nechtěl, ale se střílecí akcí už to žádná velká sláva není. Co bohužel film zabíjí ze všeho nejvíc, je scénář, který opravdu nenabízí nic moc nového, ale ani zábavného. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, ze Nico bol jeden z tych filmov, ktory kraloval zaciatkom 90-tych rokov na stokrat prehravanych VHS-skach, dodnes patri medzi ani nie tak najslabsie, ako u mna skor menej oblubene filmy z jeho filmografie. Takze tak ako v detstve, ani dnes neviem prist tomuto filmu na chut a pritom ma tieto filmy celkom bavili. Omnoho vydarenejsia spolupraca Seagala s Davisom vysla pri akcnom filme PREPADNUTIE V PACIFIKU (1992), ale tento uspech sa Seagalovi uz nikdy nedokazal priblizit ziadnym dalsim filmom. Celkom zaujimave bolo vidiet aj Sharon Stone, ale kedze v tom obdobi este nebola tak slavna, ako od cias ZAKLADNEHO INSTINKTU (1992), tak ani nedostala nejaky väcsi priestor v tomto filme. _______ Steven Seagal - (Nico Toscani) +++ Pam Grier - (Delores 'Jacks' Jackson) +++ Henry Silva - (Kurt Zagon) +++ Ron Dean - (Detektív Lukich) +++ Daniel Faraldo - (Tony Salvano) +++ Sharon Stone - (Sara Toscani) +++ Miguel Nino - (Chi Chi Ramon) +++ Nicholas Kusenko - (FBI Agent Neeley) +++ Produkcia: Andrew Davis, Steven Seagal +++ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Vy si myslíte, že ste nad zákonom. Ale nado mnou nie ste." Úplný začiatok ostrých seagaloviek. Je sranda, že Seagala mnohí pokladajú za akčnú hviezdu 80-tych rokov, lebo v skutočnosti debutoval až tesne pred ich koncom. Nico zároveň predstavuje Seagalove prvé, a riadne drsné stretnutie s režisérom Davisom, s ktorým neskôr spráskali kultový trhák Prepadnutie v Pacifiku. Nico je stará škola so siláckymi dialógmi a neopozeranými, surovými, intenzívnymi akčnými scénami. Vysoké hodnotenie 4* udeľujem predovšetkým za to, že vtedy to bolo pre Seagala po prvý raz a tak to podľa mňa treba symbolicky odlíšiť od jeho neskorších snímok, z nich mnohé sa ponášajú jedna na druhú ako (hnilé) vajce (hnilému) vajcu. Treba ale dodať, že 4* si to s prižmúrenými očami fakt zaslúži, pretože akčných scén je veľa a sú skutočne vynikajúce. Dokonca tu Seagal beží. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Paradoxně nejplnohodnotnější herecký i kaskadérský výkon svojí kariéry podává Nico... teda Steven hned v jeho prvním filmu. Jezdí na střeše auta, běhá po střeše vlaku, šprechtí japonsky a španělsky, předvádí parádní bojový kousky, poprvý zlomí nějakou tu ruku a nohu, jeho postava nekompromisního a neohroženýho italskýho policajta není úplně plochá a je hodně sympatická, protože ještě nenamachrovaná, respektive namachrovaná v mezích snesitelnosti. Tahle temná akční krimi strčí do kapsy většinu obdobný produkce a navíc ji zdobí mj. sexy Pam Grier a hnusák sadista Henry Silva. Trochu mě jen nebavil onen angažovaně politický leitmotiv s grázly v žoldu CIA a jedním uvědomělým senátorem, víc by mi vyhovoval leitmotiv jen kriminální a prvoplánově řežebný. Ale rok vzniku (1988) je samozřejmě vysvětlující a výrazně polehčující okolnost. Pozitivní zajímavostí je taky myslím to, že bejby malinko čmoudnutýho Seagala a stoprocentní Árijky Stoneovky vypadá jako malej mulat, ve většině americkejch filmů je to naopak, i děti rodičů-uzenáčů musej bejt blonďatý nebo aspoň modrooký. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Áááno, Steven Seagal před lety býval frajer. Tehdy se s distributory roztrhl pytel, na videu si divák vybíral mezi desítkami béček, která se narychlo a na koleni dabovala. Byla to éra, kdy přišel i jistý chlapík, který léta trávil v Japonsku, kde se zdokonaloval v bojových uměních. Dnes už realita dávno klepe na rameno a důrazně mu naznačuje, aby to zabalil. Po debutu mu ale béčková produkce ležela u nohou. Zásadový polda s italskými předky, který je charakterově plochý jak žehlicí prkno, má ovšem kvalitu jinde, než ve slušně napsaných dialozích. Kouzlo to má pořád, ale i lámání rukou je potřeba natočit s jistou kvalitou. A ta místy chybí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Fotky v úvodu filmu pocházejí ze Seagalova archivu. (Fenk)
  • Henry Silva (Kurt Zagon) zlomil nos Stevenovi Seagalovi (Nico Toscani) pri nakrúcaní záverečnej scény. Seagal, po návrate z nemocnice, musel celú noc stráviť s ľadovými obkladmi, aby na druhý deň nenatáčal s monoklom. (juditik)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama