Reklama

Reklama

Patnáctiletá Gracie (Carly Schroederová) touží hrát fotbal stejně jako její bratři, ale píše se rok 1978 a ženský fotbal ještě neexistuje. Podaří se jí přesvědčit okolí i rodiče, že není důvod, proč by holky neměly hrát kopanou stejně dobře jako kluci?
V roce 1978 ještě ženský fotbal neexistuje. Patnáctiletá Gracie Bowenová (Carly Schroederová) žije s rodinou v New Jersey, kde se otec a všichni tři sourozenci věnují fotbalu. Také Gracie je kopanou přímo posedlá, ale jediný, kdo v ni věří, je starší bratr Johnny (Jesse Lee Soffer). Otec si odmítá přiznat, že jeho dcera má talent, protože holky by prostě fotbal hrát neměly. Gracie se nicméně nenechá odradit a je odhodlána udělat cokoliv, aby se tento názor změnil a ženy také mohly hrát fotbal profesionálně. Johnny však tragicky umírá při autonehodě a její naděje se hroutí… Podaří se Gracii nahradit bratra nejen ve sportovním týmu ale i v otcově srdci a udržet pohromadě rodinu zdrcenou tragédií? Režii má Davis Guggenheim. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám pocit, že v Americe se netočí nic jiného než emancipované filmy, nic proti, když je to jednou, dvakrát, třikrát, ale pokud není už pomalu nic jiného, začíná to být trapné. Nicméně téma fotbal vs ženy je téma na tolik zajímavý že jsem neodolal. Bohužel film mele dvě zcela odlišná témata do jednoho. Všeobecně pitomé předsudky, že fotbal je jen záležitost chlapů. Já říkám - samozřejmě není, pokud holky chtějí cítit radost z tak nádherné hry jakou fotbal je, tak prosím holky, jen do toho. Druhá věc je, zda by měly holky hrát ve smíšených týmech a právě zde se film zcela zesměšňuje, protože ač chce říci ano, říká jasně ne. Ta holka v tom zápasu hrála jak pomatená koza co vychlastala pět litrů Semtexu a utrhla se ze řetězu, srajíc na taktiku, srajíc na to, že fotbal je kolektivní hra. Závěr je totiž zcela v duchu hesla "já jsem holka a tak dokážu sama porazit klidně i FC Barcelonu." Nic, no. Holkám ve fotbale fandím a vím že americký fotbalistky jsou nejlepší na světě a pokud tohle má pomoct najít holkám cestu k tomu aby se vysrali na posměšky dementích pupkáčů o mužském sportu a sami chtěli poznat tu radost z vítězství, smutek z prohry a všechny ostatní emoce co k fotbalu patří, tak budiž, ale pokud chcete znát můj pocit z tohoto filmu, tak si dejte do pusy citrón. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Přestože Gracie není řemeslně vůbec špatně odvedená, má ode mě jen exemplární 1 hvězdičku, poněvadž obsahuje takovou snůšku evidentních blbostí, že mě to jako od malička víceméně aktivního fotbalistu bilo nepříjemně do očí. Ačkoliv takový Góóól! též obsahuje nelogismy, je vcelku uvěřitelný a hlavně: hlavní hrdina aspoň budí zdání, že dovede hrát fotbal na špičkové úrovni. To milé Gracii shůry dáno nebylo a její herní projev stačí možná na zadní třídy pražské Hanspaulky. Inu, s pochybnou motivací chvilku potrénovat a z dívčí nekopy se stane šmahem konkurence pro urostlé mladíky. No pche! Navíc, než k tomu dojde, trvá to útrpnou hodinu. Fotbalový element za moc nestojí. Žádné anglické fotbalové arény, jen anonymní plácek s umělým osvětlením kdesi na americkém maloměstě. Žádné dlouhé prosazování se na tvrdých trénincích, jen se nechat párkrát srazit, skoro nic nepředvést a nominaci oklikou (zcela očekávatelně) neujdeme. A sledovat hrdinku, jak při finálním mači zpomaleně dělá kličky a chystá se k "drtivé" střele, je jen pro otrlé fotbalisty mezi diváky. Vůbec to slavné utkání je výsměch. Tvůrci zřejmě předpokládali, že cílovou skupinou diváků tohoto filmu jsou sentimentální bačkory s IQ tykve. Jestli se nad tohle dovedete povznést, možná se budete i bavit. Můj verdikt: never more! 3/10 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle sportovní drama, které se odehrává ke konci 70. let minulého století v Americe a pojednává o klasické kopané, nikoliv o tom jejich americkém fotbale, kterému jsem nikdy nepřišel na chuť, mě absolutně pohltilo a zaujalo. Jedna odvážná dívka se odmítla vzdát svého snu, své lásky k fotbalu a nenechá si to rozmluvit, a tak si splní svůj sen a otevře i ostatním děvčatům cestu k možnosti hrát fotbal. Tohle drama je plné fotbalu, plné emocí a především plné touhy dokázat sobě i ostatním, že na to mám, i když mě předem odepisují. Jistě, je to tak trochu pohádka, nevím, na kolik by byl tento příběh reálný v běžném životě. A je pravda, že ten závěr, ač je emotivní a skoro mě dohnal k slzám, je více vysněný než reálný, je to zkrátka o tom klasickém happy endu, který jsme už viděli mnohokrát v mnoha různých filmech. A to je možná to, co v konečném výsledku tomuto filmu velmi ubližuje. Kdyby to skončilo nějak uvěřitelně, tak to mohl být bezchybný filmový zážitek, takhle se z toho bohužel stala další pohádka s nereálným koncem, což mě tedy velmi mrzí, protože než přišel závěr, tak ten film vypadal fakt dobře. Na druhou stranu ale nutno říci, že ten konec se dal tak trochu očekávat, ale tento fakt nevylučuje konečné zklamání ze zakončení filmu. Nakonec se přikláním k hodnocení v podobě čtyř hvězd, protože atmosféru tenhle film měl opravdu suprovou a určitě je to kvalitní sportovní drama, které si dobré hodnocení zaslouží. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Opravdu pohodová a prima komedie. A i když co si budeme povídat, je to béčková komedie, mě hodně bavila a vůbec jsem se nenudil, než u jiných komedií... 65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film na podporu amerických žen, jež by hrály rády fotbal - myšleno ten náš normální, nikoliv americký, co vypadá jak ragby. Brácha učí ségru (překvapivě krásnou blonďatou a modrookou s neustále překvepným výrazem) fotbal. Pak se však stane neštěstí, brácha tragicky zahyne. A holka, které říkají Gracie, se rozhodne naučit hrát fotbal místo něho. Tatínek kdysi trénoval, ale ze své dcery je nešťastný - sice umí pár triků, ale v dravosti a síle ji každý i méně zkušený kluk přehraje. Holka však zatne zuby, a co byste řekli? Ano, bude se hrát rozhodující zápas a ano, hlavní hráč se zraní a místo něho bude muset nastoupit Gracie. A ano... dá. Gól. Na jednu stranu je na Gracii (herečka Carly Schroeder hrála třeba v Italských prázdninách nebo Firewallu) hezké pokoukání, její maminku hraje Elisabeth Shue, ale přece jen střih ve filmu občas nefunguje, a také dravost té holky je hodně vachrlatá, evidentně má spíš problém běžet s těmi těžkými kopačkami na nohou. V perexu zmíněný účel však film plní. V závěrečných titulcích se dozvíte, že americké fotbalistky jsou držitelkami čtyř světových pohárů. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

...ale hrajou a i celkem obstojně ho zvládají. Slušný snímek, který si rozhodně nezaslouží být odkopnutý jako nějaká stará, řádně okopaná mičuda. Ovšem, asi nic pro "egoistické týpky", kteří neuznazují, že by holky(ženy) mohly něco zvládat téměř stejně dobře a pro fotbalisty.. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tohle téma mám ve filmu hodně ráda. Tady bohužel potenciál nebyl využitý ani z půlky. Chvílema jsem se bavila víc, chvílema míň. Ale mohlo to dopadnout ještě hůř .. 45%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jsi v pořádku ??" - "Jo !! A je v pořádku ta vaše píšťalka ?? Nebojte se ji občas použít !!" - "Tys chtěla hrát s klukama !!" ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Mě s tohle dílko líbilo, já osobně mám rád sportovní filmy (a pokud jde o fotbal tak je to úplně super) a tenhle mi fakt padl do oka. Příběh o dívce, kterou baví fotbal, zemře jí bratr (mimochodem otcův oblíbenec a nadějný fotbalista) a spíše jako pomátku na bratra se potom snaží prosadit ve světě fotbalu. Sice je pravda že se tam objevila spousta zvláštních věcí, ale jako celek to na mě působilo dobře a dle mě kam se na tohle hrabe série Goal!, kde bylo vše tak nalajnovaný, že sem vše očekával už od začátku. Jasně, tady je taky předvídaelný jak to dopadne, ale u takovýchto filmů je to normální. Ale jak se tak koukám na ostatní hodnocení tak polovina lidí se mnou souhlasit nebude. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Blbina plná hloupých morálních keců, strašně se táhne, zbytečně zdlouhavá a neskutečně předvídatelná, jak kdybych viděl 5 min do budoucnosti. Z fotbalového hlediska absolutně nereálné, jako jeden z žánrů měl být uveden i fantasy. Snad neurazím fotbal, když dám za snahu jednu hvězdu, ale tohle už nikdy více. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Příšernost! Film u ubulené, nesympatické a nepříliš talentované holce, ze které když se každý neposere, tak hned uteče s brekem a uražená. Nemělo to vtip, nemělo to atmosféru, nemělo to ani jednu postavu, které by člověk mohl fandit, protože všechny byly totálně nesympatické a herecky nezvládnuté. Nemělo to asi pěkně předvedené fotbalové momenty. Totálně nic! Jednu * dávám jen za to, že jsem to dokoukal. Nikdy víc! ()

darek kartac 

všechny recenze uživatele

Další s filmů kde místo psa či opice začne hrát fotbal holka. Této jako vždy nejde a nikdo jí nebere a nakonec dá rozhodující gól. Film je napínavý a velice baví a herečka je sympatická například stejně jako její otec. Dobrý film. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

apsolutní blbost, fakt je to horší jak pohádka... myslím si že je to ztráta času, pár scén se jim sice povedlo, ale celej film to kazí....jedu hvezdičku jim dávám, jen protože se mi líbily scény z tréninku, ale film je velice trapný... ()

Ondis odpad!

všechny recenze uživatele

Budu zlej kluk! To byla ale strašná pytlovina(řečeno velmi slušně). Tolik nelogičností, tolik hloupostí, trapných situací. Chudák holka, všichni jsou proti ní... Nikdo si nepřeje, aby hrála v mužském týmu. Sakra! Ještě, aby jo, když neumí ani běhat! Fotbal se hraje v noci? Ve fotbale se střídá "hokejově"? Zápas končí když dá holka gól? NE! Amerika neví, co je to fotbal! ()

Hanys_ odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bylo strašné. Amíci, film a fotbal, to ale nešlo nikdy dohromady, takže proč se vlastně divím.. Hlavní hrdinka je navíc už od pohledu fotbalový antitalent a díky tomu zvýšenému množství nelogičností ve filmu, to prostě asi ani jinak dopadnout nemohlo. Závěrečný zápas snad ani není fotbal, ale úplně jinej sport... ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Pohodový snímek, který jak se říká neurazí, ale ani nenadchne. Nápad ovšem zajímavý a Carly Schroederová zahrála svou roli dobře. ()

Reklama

Reklama