Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Obrněné transportéry jsou československý typ OT-810D. Ten konstrukčně přímo vychází z původního německého Hannomagu Sd.Kfz. 251 a je si s ním vzhledově velmi podobný. (Foxhound#1)
  • Americký kotlář byl ve skutečnosti český letoun Zlín Z-526ASM Akrobat. (Foxhound#1)
  • Původně obsazená herečka Dana Vávrová, sestra bývalé televizní hlasatelky Hany Heřmánkové, svou účast na projektu tenkrát na poslední chvíli musela z rodinných důvodů odřeknout. [Zdroj: měsíčník Cinema 05/1997] (cinema_cz)
  • Scenáristé Jiří Šebánek a Miloň Čepelka se během práci na scénáři inspirovali francouzskými filmy s obdobnou tématikou. První verzi scénáře spatřila světlo světa již v roce 1979. (Lynette)
  • Natáčení probíhalo v městečku Jevišovice a Černínu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Železničný strážny domček a závory v Rácovicích boli postavené filmármi ako rekvizita len pre potreby natáčania. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama