Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Matty 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá, Juno, Servírka – tři nedávné americké komedie, v nichž je gravidita hrdinek podobně žádoucí jako sůl v otevřené ráně. V cukru obalená Servírka má ze všech tří nejdále k realitě a třebaže by její synopse mohla naznačovat něco jiného, rozhodně neposlouží jenom coby zpestření diskuze v klubu pečení. Je to trochu jiná romantická komedie. Adrienne Shelly umí vypadat i lépe než vypadá ve filmu a rozhodně umí napsat originální scénář. Ten k Servírce zplodila během svého těhotenství. Věřím, že do jisté míry reflektuje vlastní zážitky a pocity, pouze přenesené do prapodivného světa, kde je facka míněná stejně vážně jako přiblblý úsměv z náhlé zamilovanosti. Ale třeba se jí ve snaze nezapomenout na to dobré a z neschopnosti zapomenout na to špatné, usadily vzpomínky v mysli právě takto. Otupělost mého zdravého úsudku sladkým klesala a stoupala s množstvím koláčů a Keri Russelové na obrazovce. Obojího jsem si užil do sytosti, obojí bylo k nakousnutí a tudíž rád potlačím vědomí, že výsledek připomíná snahu skloubit dohromady příliš mnoho ingrediencí. Převažující chuť je stejně sladká. Apendix: Servírka „na koláče“ jednoznačně vítězí nad Wongovými Borůvkovými nocemi, jejichž preferování jisté lesní plodiny si moc dobře nerozumí s mými chuťovými pohárky. 75% Zajímavé komentáře: imf, Nathalie ()

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se v podstatě bavila...a i když je jde o klasický (dobrý) průměr, trošičku jsem podvědomě vnímala odlišný přístup ve scénáři, než v "obyčejných komediích" tohoto typu - i když v jádru to komedie až zase tak úplně není - protože je tam pár zvláštních scén, které mají decentní nádech nezávislého filmu, což se mi vlastně i líbilo. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Limonáda s nečekaně drsnými momenty. KOUSEK DĚJE - třetí hvězdičku dávám za konec filmu, to, že hlavní hrdinka nečekaně dostane peníze na samostatný život jsem čekala už od chvíle, kdy se poprvé objevil chlápek, který jí je pak dal. Ale to, jak se nakonec rozhodne mezi manželem a milencem bylo osvěžující. /15.1.2011/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

CIA údajně používá brutální metody výslechu, když se snaží od fousáčů z Al Kajdy dozvědět kde je Úsama, tím, že je pověsí za nohy hlavou dolů a fousy jim namočí do kýble z vodou. No kdyby slavná CIA trošku přivtrdila a přinutila fousatý kluky poslouchat dialogy z tohoto filmu, tak za chvíli budeme vědět i kam Usáma chodí srát. Z celýho filmu mě byl sympatickej snad jen ten pomerančovej džus co byl asi na 3 sekundy v záběru. Zdejší hodnocení vyhlašuju za osmý div světa. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Pekvapivo sviezi obsah! To je to,co americky indie film moze, ba priam musi ponuknut, ak chce byt zaujimavy a tak malo indie filmom sa to dari. Aj napriek formalnym a niektorym obsahovym nedostatkom (je to len indie film): jednoduche, vtipne, mile a pritom nezabuda byt aj to, co je na sucasnom americkom umeni typycky, frustrujuce. ano, frustracia este nebola nikdy tak zabavna. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Adrienne Shelly byla krátce po premiéře zavražděna. (slatkac)
  • Příjmení lékaře Pomatter je kombinace tří jmen oblíbených hráčů týmu Yankees Adrienne Shelly. (slatkac)
  • Cheryl Hines ve filmu kouří, ve skutečnosti je ale nekuřačka. (slatkac)

Reklama

Reklama