Tada, kimi wo aishiteru

Heavenly Forest

Japonsko, 2006, 116 min

Takehiko Shinjo

Scénář: Kenji Bando .. Asi jsem obdobných, na dojímající strunu tlačících, filmů viděl již mnoho (zejména Korejských) a už mě nechávají poměrně chladným. Bude to i tím, že ničím zvláštním Tada, kimi wo aishiteru nevyniká. Hezký průměr s okouzlující herečkou.(15.2.2009)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $5,751,542(7.8.2010)

Aoi Miyazaki je okouzlující:) A teď k filmu. Příběh natočený podle novely Ichikawi Takujiho, autora předlohy k Be with you, vypráví příběh dvou univerzitních nováčků, nesmělého Makata a trochu ztřeštěné Shizuru. Shizuru se do Makata zamiluje, ale ten má oči jen pro svou spolužačku Miyuki. O milostný trojúhelník tu ale tolik nejde. Kouzlo filmu je v jednoduché lovestory, plné těch nejkrásnějších a nejčistších citů. Film nijak netlačí na pilu, působí skromně a vyrovnaně, vše je tam, kde má být. Možná proto na někoho nezapůsobí tak silně, jak by mohl, ale i to je část jeho kouzla.(29.3.2007)

Děsná ždímačka slz a citové vydírání, navíc s nelogickým scénářem, ale některé momenty byly vážně povedené. Pokud se zrovna Makoto nechoval jako trouba největší..(27.10.2009)

Ať mi nikdo neříká, že se tu neztrácejí hodnocení. Tohle už jsem viděla dávno. A hodnotila taky. Ach ty dojemné příběhy o mladých láskách. Už jsem z nich trochu vyrostla.(20.12.2008)

Film natoceny podle novely napsane podle scenare Renai Shashin (Love Collage). Od puvodniho filmu se ovem lisi a to zasadne. Predevsim v celkevem stylu pojeti, zatimco Love collage smeruje az k temne detektivni note blizici se americke nezavisle produkci, Heavenly forest je romantizujici a komedialni chvilemi az jednoduchy a prosty snimek, ale ne vzdy uz tolik autenticky. Presto hlavne diky dobre reziji sveho predchudce skoro prekonava. Prijemne herecke vykony Hiroshi Tamakiho a tradicne roztomile Aoi Miyazaki. Sysel_CZ vyborny komentar.(4.2.2008)

Začátek mě trochu štval. Přišlo mi, že se nic neděje, že bych chtěla být v ději dál. Ach, já bláhová! Měla jsem si více užívat té pomalé přírodní krásy. Protože potom, v New Yorku, mi tekly slzy. Prostě se jim asi nechtělo u mě zůstávat. Nedivím se. Hele, Makoto, že jí to na té výstavě slušelo, viď? Nehorázná slaďárna s velmi ulepeným koncem. Ale zuby se po ní nezkazí.(14.10.2009)

Už od začátku jsem měl pocit, že koukám na kombinaci dvou jiných filmů (které se mi oba moc líbily), a jak děj postupně pokračoval, bylo to, jako by ladění snímku přecházelo od jednoho z nich ke druhému. V tomhle směru je to určitě nádhera, dokud se všechno drželo směsi romantiky, uvěřitelnosti a malebnosti, nebylo vůbec co vyčítat. Nakonec se ale stalo pár věcí, které samozřejmě nebudu ani naznačovat, ale na uvěřitelnosti Lesu nepřidaly ani náhodou a v mých očích hodně dílo poškodily. Nějakou dobu jsem přemýšlel, jak to naknedlíkovat, ale pět bude odpovídajících. Na koláči sedí mouchy, ale pořád je to sakra dobrý koláč.(5.1.2008)

Od jisté chvíle jsem se obávala, že jsem si znova pustila film, který už jsem viděla a při své skleróze si nevybavuji vizuální stránku. Pak jsem si řekla, že to bude nějaký remake "Love Collage" z roku 2003. Po zhlédnutí filmu jsem se poučila ze zdejších komentářů jak je to vlastně s onou podobností filmů. Tedy - stoprocentně využitý herecký potencionál hlavních hrdinů, krásná příroda, příjemná hudba a pro mne lépe zpracovaná newyorská část v porovnání s dílem z roku 2003, ale oba filmy po pěti hvězdičkách.(5.2.2010)

Příběh se táhne ladným nenuceným tempem, které je o to kouzelnější. Romantický příběh dvou mladých lidí u kterého, konec jen přidá na emocích a celkovém dojmu. 9.5 /10(10.9.2009)

Uzasne jak asians dokazi i pres temer tragicky scenar natocit neco tak neskutecne pozitivniho. Vsichni ve filmu jsou sympaticti, atmosfera je magicka, Miyazaki je ultimatne roztomila, Kuroki je beautiful, storyline je prijemna. Na chvili jsem si odskocil z romanticke Koreje omrknout jak podobne snimky jdou japoncum a ocividne uplne stejne skvele, asi je uplne jedno co je to za narodnost, jakmile to ma sikme oci, tak je to nadherne a dokonale. 8/10(19.11.2009)

O spojitosti s Renai shashin jsem se dozvěděl až po shlédnutí a byl jsem překvapen jak ten příběh byl podán úplně jinak. Z tohoto dobrá nálada naprosto čišela a naštěstí tam nebyla NY část podána tak razantně. Protknuto krásnými záběry a opět jsem se pro jednou usmíval po celý film.(28.2.2010)

Příjemný, pomalu plynoucí snímek s jako vždy neodolatelnou Miyazaki Aoi (tady má navíc roztomilé červené brýle), který se bohužel klasicky po asijsku zvrhne v pro mě už nekoukatelný uslzený doják. Takže hodnocení průměrné.(6.2.2011)

Typicky pomaly japonsky dojak ´cistej lasky´ bez vyraznejsich ambicii byt viac, nez len jednoduchym dojakom.(31.3.2007)

Určitě jsem si přál, aby to dopadlo jinak, ale asi toho moc nezmůžu. Krásný a strašně smutný příběh. Velice hezké prostředí.(16.3.2010)

Tento príbeh ma úplne dostal. Krásne, čisté, jemné a pre mňa jednoznačne nezabudnuteľné.(26.5.2008)

Na tento snímek jsem se těšil hodně dlouho a ani v nejmenším nezklamal... Nádherně podaný příběh... Jemný, nežný, čistý a skvěle zahraný hlavně v podání Aoi Miyazaki... Co jsem čekal, to nepřišlo... Co jsem nečekal, to přišlo a dostalo mě to...(24.5.2010)

Japonské, romantické, usměvavé, smutné, fotografické, kamarádské. Po dlouhé době opět asijský film, takže to závěrečné vyvrcholení s fotkami na výstavě u mě opět vyvolalo pár slz. Příjemný snímek o přátelství a lásce, náklonnosti a otevřenosti. A fotky hezké. „..ona pořád jen lže a vymýšlí si..“ (2.9.2011)

Na filmu mi vadilo několik věcí...nepochopila jsem jednání Shizuru, nevidím důvod, proč by měla odjíždět a zabránit si setkat se s tím, koho miluje. Stejně tak nechápu, proč je ve filmu její dospění charakterizováno tím, že přestala být originální, učesala se, sundala brýle a oblékla se jako většina lidí...celou dobu jsem se tohoto konce bála...člověk přece nedospěje tímto (a nic jiného v podstatě zmíněno nebylo). Něco asi bylo špatně, konec mě téměř vůbec nedojal, bylo to smutné, ale nějak hluboce mě to nevzalo. Ovšem film má i své lepší stránky, například krásnou přírodu, vcelku pěknou atmosféru a občas je i vtipný...celkově dobře koukatelné, ale nic výjimečného (od japonské tvorby bych čekala větší originalitu než obyčejnou milostnou zápletku, od většiny romantických filmů se odlišuje snad jen smutným koncem). Čtyři hvězdičky s odřenýma ušima. 7/10(4.3.2010)

Někdy v půlce filmu mi proběhlo hlavou, že tomuhle pěknému a sympatickému, leč naivnímu a lehce rozvleklému snímku nemůžu dát přeci pět hvězdiček, ledaže by druhá polovina byla opravdu něčím výjimečná... Vidíte hodnocení? Zbytek filmu mě dostal a brečel jsem jako malé dítě až do skončení titulků. Krásné a úžasné, tleskám a s klidem odcházím na procházku do lesa. 90%(16.12.2009)