Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná v říjnu 1938, bezprostředně po podepsání Mnichovské dohody. Na pozadí historických událostí sleduje osud rodiny okresního doktora Jakuba Silbersteina, veselého optimistického člověka, který nikdy neztrácel humor a naději v lepší zítřek, protože věřil, že slušnost a poctivost vždy zvítězí. Po mnichovské zradě však přichází doba, kdy tyto hodnoty přestávají platit. Členové židovské rodiny Silbersteinových stojí před rozhodnutím, zda mají před německým fašismem uprchnout, nebo zůstat v zemi, s níž jsou životně spjati. Teprve bratrův tragický osud přinutí váhajícího otce, aby se v posledním okamžiku rozhodl využít mise sira Nicholase Wintona k zařazení syna Davida do posledního transportu odjíždějícího z okupované Prahy do Anglie 31. srpna 1939… (Česká televize)

(více)

Recenze (286)

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Dvěmi slovy - VÝBORNÝ FILM! Snímek plný hereckých hvězd, které zaručily, že bude film úžasný. Nemůžu si pomoct, ale vždycky, když si na ten film vzpomenu, mám hrozně zžíravej pocit. 👉🏻 Možná z toho, jak je ten příběh silný a jak se silně povedl nám divákům podat. Kolem snímku jsem roky chodila a ignorovala ho a asi čekala, kdy nastane ta správná chvíle a já si ho pustím, protože z té nám všem známé fotky celé rodiny, jsem prostě měla pocit, že to bude film silný a možná mi trochu zesklenění oči. 🥹 Příběhy kolem nebo ohledně druhé světové války umí naše česká kinematografie podat a zpracovat úžasně a já jsem ráda, že tenhle film do její sbírky patří taky. Židé, druhá světová válka a tyhle dvě věci dohromady jsou velmi zajímavá a smutná tématika. 🌎 Jsem ráda, že naši přední čeští herci - Josef Abrhám úžasnej a úžasnej + Libuše Šafránková hrající nečekaně jeho ženu ještě úžasnější, překvapil mě svojí rolí i Jiří Lábus, který ačkoliv měl roli trochu komičtější, svého komika držel na uzdě, to zahráli tak báječně. Ještě začínající Braňo Holiček, můj crush z Vyprávěj - radost. Takže za mě asi takhle. Dejte si to, je to hezký. 🤍 ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Chápu nadšení pro tento snímek, sám bych řekl že to je moc dobrý film s působivým dějem a koncem, který mě málem dohnal k slzám. Herecké výkony byly velmi dobré, vadilo mi ale, že byla většina scén předabovaných v postprodukci. Postupem filmu jsem si na to zvykl, ale i tak to někdy byl velmi rušivý element. Střih taky není nejlepší a hudba mi někdy přišla zbytečně melodramatická. Jak jsem řekl, je to moc dobrý film s docela unikátním pohledem na válku, ale je v něm spoustu chyb, které prostě nedokážu přehlédnout. 7/10 ()

Nerajohn 

všechny recenze uživatele

Už jsem hodnotil 5 hvězdami Sílu lidskosti. Tenhle příběh je naprosto strhujících a jakémukoliv šikovnému filmaři dává velký náskok ještě před začátkem filmování. Všechny moje blízké natočil taky M. Mináč a i když rozjezd je pomalejší, závěrečná půlhodina je strhující. Třeba okamžik před sebevraždou položená hudbou a následný pohřeb je opravdu síla. A odpustím i pokažené postsynchrony. ()

benqsiemens 

všechny recenze uživatele

Vynikající československopolský (kurňa to by byl stát :) film s výborným hereckým obsazením, dramatický, dojemný, trpký. Osud válkou postižených lidí je vždy zlý, zvlášť, když to jsou židé a lidé čestní a důvěřivý. Většina těchto lidí dobře nedopadne, někteří se zachrání před nacistickou zvůlí díky chrabrému angličanovy, někteří díky svému pokřivenému charakteru..... Za mě 9/10, moc pěkné a dojemné. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Někdo by možná řekl, že je to až moc průhledná velká hra na city. Ale ten příběh, ve kterém si zahrála špička našich herců, dovede vzít za srdce. Nedovedu si představit důstojnější poctu za životy 669 dětí. ()

salome 

všechny recenze uživatele

Patří mezi mé jedničky, skvělý film, skvělé herecké výkony, skvělí herci. Zajímavost, dlouho jsem pátrala, co to zpívá za árii, jakože Libuše Šafránková, ve zpěvu ji zastoupila Petra Ernyeiová, tak je to Rossini - Una voce poco fa, opera Il barbiere di Siviglia. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

OPRAVDU VÝBORNÉ A TA PÍSEN , AŽ SLZA VYHRKNE . ABRHÁM , BARTOŠKA A LIBUŠKA PARÁDA . JO A SAMOZŘEJMĚ MALÝ KOWALEWSKI TAKÉ VÝBORNĚ . VELMI SILNÝ FILM ! ()

ariari 

všechny recenze uživatele

Mne sa to dokonca páčilo viac ako Musíme si pomáhať. Miera poetiky a clivoty, pekné a hlboké scény, natočené jednoducho a za tým...že to všetko odvial dávno prach. To je skutočná pocta akýmkoľvek ľuďom, ktorí boli vtedy vtiahnutí a zabudnutí, zlikvidovaní. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Emotivní, krásný příběh. Působilo to na mě trochu "televizním" dojmem. Dětští herci skvělí, Bartoška příjemně překvapil. Trošku mě vadila ta obsazenou známými herci, možná tím, že je mám spojené s jinými rolemi a někdo z nich jako třeba Lábus mně do příběhu vůbec nezapadl. Jinak opravdu krásný film. ()

CZ_Milka 

všechny recenze uživatele

Sir Winton byl nepochybně hrdina a sebelepší scénárista by takový scénář napsat nedokázal. U tohoto snímku oceňuji, že nejde o násilnou snahu divákům za každou cenu přiblížit Wintonův počin formou dokumentu, kterých bylo natočeno několik, ale o hraný film, který nás zavádí do jedné obyčejné židovské rodiny. Zpočátku nenápadný až snad nudný, ale postupně graduje díky úžasnému obsazení a skvělým hereckým výkonům. ()

SZYslak 

všechny recenze uživatele

Do hajzlu s tím, asi jsem slabší povaha - jak tu někdo píše. Stačí mít děcka a člověk se hned na všechno kouká jinak. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Perfektně napsaný příběh židovské rodiny v pomnichovské době, která je nucena vyrovnávat se s událostmi, které přicházejí. Skvělý scénář, velmi emotivní vyprávění, které dojme i pohladí svou poetikou a občas vyvolá i úsměv, i když spíše kyselý a trochu bolestný. S příběhem krásně souzní i skvělá hudba. Rovněž casting se Matěji Mináčovi mimořádně vydařil. Všechny herecké výkony zaslouží uznání, především pánové Bartoška, Labuda, Vetchý a kupodivu i vynikající mladý klučina Braňo Holiček, jehož teď v dospělosti pro jeho projev často kritizuji. Nádherný film - jeden z nejpůsobivějších domácích filmových počinů po sametové revoluci. 90%. ()

honzzaq 

všechny recenze uživatele

V zásadě povedené, ale čekal jsem trochu víc. Problém je, že schéma daného tématu a doby děje je prostě dané a tím do jisté míry předvídatelné. A je na tvůrčím týmu, zda se s tím spokojí, a nebo zkusí něčím překvapit. Tady ta ambice nebyla. 70% ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Poctivých 80%. Bartoška zde strčil do kapsy Abrháma i se Šafránkovou. Ti bohužel docela přehrávali. Jinak poctivý profesionální film podle hlavní skutečné události v čele se skvělými českými herci. Víc netřeba dodávat. Byť tohle téma nevyhledávám, tohle stojí za to vidět. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Skvelý film o živote v židovskej rodine pred začiatkom 2. svetovej vojne podaný prostredníctvom príbehu chlapca, ktorý bol zachránený a prežil ako jediný zo svojej rodiny vďaka sirovi Wintonovi. Výborný scenár, herci a réžía. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Snímek který vás rozesmutní hned dvakrát. Jednak samozřejmě osudy členů židovské rodiny Silbersteinovy, druhak tím kolik se na plátně objeví herců, kteří náš svět už navždy opustili, přitom jde pořád o celkem MLADÝ film. A nebo mi ten čas tak rychle utíká...? ()

fík 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh s hvězdným obsazením. Škoda, že se silné téma nepodařilo napálit přesněji do terče. Méně je někdy více. Větší uměřenost by příběhu pomohla. Takto příběh hodnotím jako sled příjemně, krásně sehraných drobnopříběhů, které mají společnou červenou nit - válku, nenávist, lásku, oběť. ()

Reklama

Reklama