Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1963 vznikla televizní povídka podle Hermíny Frankové (série Ohnivé ženy) o dívce, která přichází do svého prvního zaměstnání. Dagmar Boháčková (J. Kotrbová) nastupuje do výzkumného ústavu, do chemické laboratoře. Setkává se tam s mladou kolegyní Blankou (E. Steimarová), která ji naprosto okouzlí. Snaží se napodobit její vzhled i její chování, ale brzy zjistí, že půvabná žena není zrovna vzor ctností, zvláště když její vinou nastane v laboratoři výbuch, za který je zdánlivě zodpovědná ona sama… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky pouze za to, že jsem si i po letech mohla připomenout a potvrdit že Vladimír Hrubý byl prostě nejkrásnější herec padesátek a šedesátek. Jinak Jorga Kotrbová byla v období vrcholu svého mládí opravdu sexy. To jsem ani nevěděla. :-) ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek Jiřího Hanibala postrádá humor, zajímavý děj a ucházející pointu. Režisér se zkušenostmi s dětskými představiteli si nevěděl rady ve slabém scénáři Hermíny Frankové (to se nedivím) s postavami dvou laborantek, u nichž v krátkém časovém úseku nelze vykreslit nějakou charakteristiku. I když Dáša se jeví jako kladná postava, s povrchní kolegyní a blbkou Blankou si v hlouposti nezadá. Dnes jako z jiné planety působí dialog Dáši a jejího kluka (fešný Jaroslav Kuneš): " Přijdeš pozdě do práce"... - "Napoprvé to snad nevadí!". Nechtěná ukázka socialistické pracovní morálky, což ukazuje i prostředí výzkumáku, kde si laborantky lakují nehty a věnují se všemu jinému než práci. Kdo prožil uvedenou dobu, je v obraze, pokud člověk potřeboval promptně řemeslníka, po desáté hodině v hospodě, tam byli téměř všichni. A ochotní ihned nastoupit na melouch. Jorga Kotrbová hezká dorostenka, Evelyna Steimerová již v zárodku filmové "samice" a posléze nejobsazovanější herečky v rolích milenek a rozvraceček rodinného soužití. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Úsměvná dobová moralita, která si bere na paškál nízkou pracovní morálku. Režisér Jiří Hanibal měl ovšem k dispozici kvalitní filmový materiál i půvabné začínající herečky (Kotrbová, Steimarová). A navíc se tu objeví několik zajímavých (a dnes už vlastně historických) záběrů z pražských ulic a nábřeží. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama