Reklama

Reklama

Bolest

  • Thajsko Colic: dek hen pee (více)
všechny plakáty
Trailer
Horor / Mysteriózní
Thajsko, 2006, 90 min

Obsahy(1)

Poté co se Pear-Ploy a Pongpop přestěhovali na venkov, představovali si, že to bude nejšťastnější období jejich života. Chtěli mít klid pro sebe a hlavně pro výchovu svého ještě nenarozeného potomka. Novorozeně ale bez přestání křičí a místní lékař určí chlapcovu diagnózu jako dětskou koliku. Matka má však silné tušení, že je to něco mnohem děsivějšího. Zlé síly se vydaly na pochod a ona se obává, že její syn je v jejich moci. Měsíce plynou a chlapcův křik stále neustává. Navíc se v jeho blízkosti pořád častěji vykytují různé náhodné a nevysvětlitelné nehody. Pear-Ploy a její nejlepší přítelkyně Jean se rozhodují, že je čas přijít záhadě na kloub a začínají hledat příčiny těchto událostí. Pátrání je dovede až k hrůznému zjištění a také k tragickému konci jejich krátkých životů... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Ony 

všechny recenze uživatele

(2,5 *) V některých momentech se mi to dost líbilo, ale výhrady rozhodně mám, a holt docela závažné. Předně mi připadalo, že ti duchové se nás bojí víc než my jich. Postavy filmu naštěstí byly natolik hloupé, že si užily dost zla i tak. (Posílat holku těsně před porodem do hořícího domu, aby tam hledala pošahanou sousedku... No já nevim...) ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Škoda že hlavní role v tomhle filmu neobsadili šicím strojem,ventilátorem,benzínem,hřebíky,ocelovými rourami,mixérem, plynovými bombami,nebo naštvanými dveřmi(ale i výrazné vedlejší role se počítají).Herci byli totiž (opravdu )šílení! Zdlouhavý tempo mi moc u (převážně) asijských filmů nevadí,jen když se občas sem tam něčeho dočkám.Tenhle film by byl asi aspirantem na odpad,nebo 20%ní suterén,naštěstí castingem prošel (fakt depresívní) permanentní dětský pláč a nádherně odporný zvuky a muzika,takže 50%. --(není to poprvý co se nějaký distributor snaží zaujmout nesmysly na obalu,-obdobně jako tenhle dopadl obal Chuti melounů,-jenže já jsem rád,že semtam vůbec někdo vydá ,,jiný" asijský film,než je běžná(ubohá)distribuce,-co nadělám,hlavně ať zas něco někdo zajímavýho(divnýho) vydá) ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thajský horor s duchárskou tématikou. Má zaujímavý príbeh o manželsom páre, ktorým sa narodí chlapec, ktorý ale prakticky neustále plače. Podľa doktorov je to kvôli detskej kolike, ale rodičia si postupne uvedomia, že s tým majú niečo spoločné duchovia. Som spokojný aj s jeho spracovaním, nevšimol som si žiadne hluché miesto a príbeh príjemne graduje. Páči sa mi aj po hororovej stránke, samozrejme nedosahuje kvalít napríklad filmu Shutter, ale atmosféra je tu slušná a aj napínavých scén je dostatok. A aj pointa filmu je zaujímavá. Duchovia tu snád´ prvýkrát nevyzerajú ako bytosti, ale hlavne ako dym, takže aj škody, ktoré spôsobia vyzerajú skôr ako nehody. Prakticky celý film takto funguje a preto nechápem, prečo sa to ku koncu zmení, pretože scéna s dvermi alebo bazénom mi tu vôbec nesedia. Ale inak som so scénami s duchmi spokojný, tých zopár nehôd je zaujímavých a každá ich prítomnosť pôsobí nepríjemne. Herci sú tu dobrí a hrajú dôveryhodne. Tohto filmu som sa kvôli nie moc priaznivým reakciám mierne obával, ale nesklamal. Z poslednej doby ma zaujali takmer všetky thajské horory, takže sa teším na daľšie. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 73%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Bolest“ tak rozhodně ukazuje, že thajská kinematografie má co nabídnout, pouze je potřeba jí dát prostor a možnost se prezentovat. Některé zážitky z thajských filmů pak rozhodně stojí za to a vy máte skutečně většinu času pocit, že sledujete horor a nikoli něco, co si na něj hraje. Deprese na vás padá od začátku až do konce, což je jedna věc, která se mi na thajských hororech velmi líbí. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

To že vydavatel doporučuje zákaz prodeje nastávajícím matkám, se vůbec nedivím. Celý film je frustrovat stále se opakujícím a nezastavitelným pláčem, který je v budoucnosti jistě pár měsíců čeká, by mohl vést k poškození plodu, potratu či předčasnému porodu. Mě jakožto následnici ženského údělu film akorát dovedl tam, kam směřuji „už leta“, a to k faktu, že adopce dvou nebo tří-letého děcka (optimální věk) je správné rozhodnutí. Už umí sedět, chodit a říct mi, co ho bolí, trápí, no zkrátka co po mě sakra chce :o) Bude ze mě dobrá máma, já vím :o) Ale opravdu celý film koukat na trpící dítě, které de facto netrpí, ale přivádí k šílenství jak své rodiče, tak i diváka. Ani jeden neví, co se děje, a ač rodiče se spokojí s vyřešením, k divákovi se dostává ta pravá bolest: „Opravdu jsem na to koukala, a dokonce za to platila?“ Takže nastávající matka by u tohoto filmu mohla opravdu trpět, ale Verunka se svým plánem film použila jako ukolébavku. Jednou krásně usnula uprostřed a po druhé s pocitem klidu, že tahle bolest už je za mnou :o) ()

Zajímavosti (1)

  • Na obalu filmu je uvedeno, že film je nevhodný pro těhotné ženy. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama