Reklama

Reklama

Bolest

  • Thajsko Colic: dek hen pee (více)
všechny plakáty
Trailer
Horor / Mysteriózní
Thajsko, 2006, 90 min

Obsahy(1)

Poté co se Pear-Ploy a Pongpop přestěhovali na venkov, představovali si, že to bude nejšťastnější období jejich života. Chtěli mít klid pro sebe a hlavně pro výchovu svého ještě nenarozeného potomka. Novorozeně ale bez přestání křičí a místní lékař určí chlapcovu diagnózu jako dětskou koliku. Matka má však silné tušení, že je to něco mnohem děsivějšího. Zlé síly se vydaly na pochod a ona se obává, že její syn je v jejich moci. Měsíce plynou a chlapcův křik stále neustává. Navíc se v jeho blízkosti pořád častěji vykytují různé náhodné a nevysvětlitelné nehody. Pear-Ploy a její nejlepší přítelkyně Jean se rozhodují, že je čas přijít záhadě na kloub a začínají hledat příčiny těchto událostí. Pátrání je dovede až k hrůznému zjištění a také k tragickému konci jejich krátkých životů... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

MIDO film je odpad sám o sobě. Nikdy jsem tomuhle thajskému horroru nevěřil, ale po dlouhé době odmítání jsem neodolal a film si koupil. Lákavý obal dvd je dost zavádějící a smrdí to podvodem. Nápis "jeden z nejkrvavějších hororů posledních let" vůbec není pravda, téměř tam nebylo vůbec nic.Vše co je na obalu napsáno jako "vydavatel doporučuje zákaz prodeje nastávajícím matkám" a "utrpení si ještě nikdy nevybralo tak nevinnou oběť" by se hodilo k hororu UVNITŘ. Dále česky 5.1 není pravda, je to jen stereo, anglicky 2.0 také ne, je tam thajština. Film je hodně zdlouhavý a nudný, přesto věřím, že tomu kdo má rád duchařiny, by se to mohlo líbit, v tom případě až 3*, protože na thajce jde docela o slušnou filmařinu. Filmy od MIDO už nikdy!!! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thajský horor s duchárskou tématikou. Má zaujímavý príbeh o manželsom páre, ktorým sa narodí chlapec, ktorý ale prakticky neustále plače. Podľa doktorov je to kvôli detskej kolike, ale rodičia si postupne uvedomia, že s tým majú niečo spoločné duchovia. Som spokojný aj s jeho spracovaním, nevšimol som si žiadne hluché miesto a príbeh príjemne graduje. Páči sa mi aj po hororovej stránke, samozrejme nedosahuje kvalít napríklad filmu Shutter, ale atmosféra je tu slušná a aj napínavých scén je dostatok. A aj pointa filmu je zaujímavá. Duchovia tu snád´ prvýkrát nevyzerajú ako bytosti, ale hlavne ako dym, takže aj škody, ktoré spôsobia vyzerajú skôr ako nehody. Prakticky celý film takto funguje a preto nechápem, prečo sa to ku koncu zmení, pretože scéna s dvermi alebo bazénom mi tu vôbec nesedia. Ale inak som so scénami s duchmi spokojný, tých zopár nehôd je zaujímavých a každá ich prítomnosť pôsobí nepríjemne. Herci sú tu dobrí a hrajú dôveryhodne. Tohto filmu som sa kvôli nie moc priaznivým reakciám mierne obával, ale nesklamal. Z poslednej doby ma zaujali takmer všetky thajské horory, takže sa teším na daľšie. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 73%. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný zástupce thajské hororové produkce ve kterém sledujeme mladý manželský pár, jejichž novorozenec neustále pláče a křičí. Novomanželé hledají pomoc u odborníků i místních mnichů, vše ale nasvědčuje tomu, že za nevysvětlitelným pláčem stojí něco mohem děsivějšího, něž čekali. Snímek se snaží budovat duchařskou atmosféru, která bohužel nějak nepůsobí. A i když se dočkáme několika silných scén, celkový koncept působí umrle a místy dost nezáživně. Za zmínku stojí poslední sekvence dílka, které jsou vskutku masakrózní a nabité krví, což je u duchařiny příjemné zpestření. U mě za tři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Bolest“ tak rozhodně ukazuje, že thajská kinematografie má co nabídnout, pouze je potřeba jí dát prostor a možnost se prezentovat. Některé zážitky z thajských filmů pak rozhodně stojí za to a vy máte skutečně většinu času pocit, že sledujete horor a nikoli něco, co si na něj hraje. Deprese na vás padá od začátku až do konce, což je jedna věc, která se mi na thajských hororech velmi líbí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nečekejte nějaké krvavé hody, jak slibují na obalu DVD, ale spíše u některých scén mi přišlo, že se snaží napodobit Final Destination, a to dost okatě. Herecké výkony byly průměrné stejně jako celý film, ale musím zase říct, že se celkem snažili. Co se týká scénáře můžu říct, že to vypadá dost zajímavě a kdyby se toho ujali bratři Pangové, tak z toho mohla být pořádná řezničina. Jediná hudba zase nezklamala a dokázala vytvořit skvělou atmosféru, přesně takovou jakou u asijských filmů vyhledávám. Nelituji toho, že mám tenhle film ve sbírce, ale čekal jsem od něj mnohem víc bohužel však jeho potenciál nebyl úplně využitý. ()

Zajímavosti (1)

  • Na obalu filmu je uvedeno, že film je nevhodný pro těhotné ženy. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama