Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Recenze (155)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Je škoda, že starý Kučera nedal synkovi víc peněz! Moci si tak dovolit zaplatit pár nafukovacích panen, jejichž zděšené "O" by dokonale vyjádřilo tu hrůzu okamžiku, kdy by do nich zakuklený Kučera před kamerou píchal maminčiným nožem na stejky, casting by byl dokonalý a dialogy oscarové! Nic naplat. Na herce už nezbylo, všechno sežral pronájem fotříkových kanclů, a tak musel chudák Tomáš naverbovat za piko pár děcek ze septimy a donutit je říkat věty, které by normálně nevypustil z huby ani retardovaný narkoman, protože by nedávaly smysl. A tak první český slašer v pizdu pašel, ale Tomášek je zajisté na sebe strašně pyšný. A rozhodně má na co, protože tak dementní zvratek by snad nevyblil ani Asylum films! Vím, že DVD smažku má už dneska doma skoro každý, ale docela by mě zajímalo, kdo šukal všechny ty trafikantky, že se to objevilo na pultech vedle opravdových filmů! ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

První český slasher mě a mým společníkům vnukl nápad. Natočit druhý český slasher! Vezme si mobilní telefon, záporákovi nasadíme masku medvídka Pú, do ruky mu dáma blikající džedájův meč, obětím dáme pod tričko kečup (ve sklenici), takže až je bude propichovat, udělá to kůl krev a bolestiví křik nahradíme pískotem mončičáků. Takže vznikne jeden z nejlepší slasherů vůbec a Čepel smrti se může (pro)bodnout! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú nejakí podozriví?“ – „Zatiaľ len ty.“ Režijne celovečerne debutujúci Tomáš Kučera nakrútil nízkorozpočtový slasher, určený fanúšikom slasheru a chalanom, ktorých frajerky sa radi boja pri krvákoch. Čo sa gore týka, i vzhľadom na malý rozpočet je to slušné (v posledných troch úmrtiach to slušne strieka) a často to cituje môj obľúbený Vreskot. K tomu logické nedostatky (ako je možné, že na konci zavolali políciu, keď v budove nebol signál?), pekné dievčatá a znepokojujúca, tiesnivú atmosféru. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/cesko-slovenske/210-cepel-smrti-40- ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že tu ještě nikdo nezačal operovat českým Uwe Bollem, asi se klukům z čsfd už nedostává humoru. Čepel smrti je samozřejmě technicky špatná, místy bohužel až odfláknutá, což zamrzí dvojnásob, když zjistíme, že příběh v rámci (sub)žánru šlape a chybí v něm jen nějaké ty kozy. Na druhou stranu je super, že si ji autoři dokázali procpat až do běžné distribuce a pomáhají tak šířit žánr i mezi plebs. Nezbývá, než režisérovi, jeho souputníkům a jejich dabérům držet pěsti, aby to příště vypadalo trochu lépe. Ale ať je to klidně stejně přímočaré. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Český slasher... čekal jsem nudu, nijakost a trapnost (něco jako norský 22), ale nic z toho nepřišlo. Naopak, byla to sranda. Není mi úplně jasný, jestli to byl účel a zda se jedná o parodii na vyvražďovačky, ale i kdyby ne, tím snad ještě lépe. Ty kecy jsou prostě super (policajtský zvlášť), špatný dabing a celkově domácí vzezření tomu taky nijak neubírá. Stejně tak 'obálkovému' vrahovi nemám co vytknout, osobně mám slabost pro masky takže pohoda. Dobrá byla i nevšední volba prostředí na finale - kancelářských prostor. Prostě dobře jsem se bavil a když vezmu v úvahu poměry amatérských hororů, je to jasná trojka. Není nic horšího než nudná amatéřina. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Těď si na řadě ty!" TĚĎ SI? Jako vážně, páni tvůrci by měli nejdřív šprechtit češtinu, než vypustí něco podobnýho do běžný distribuce. Ta hvězda je tudíž za jejich bezednou odvahu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Bratia Kučerovci sú zjavne veľkí fanúšikovia Vreskotu, majú snahu, no nemajú talent. Akurát okato vykrádajú, technická stránka je mizerná a o kvalite scenára či hereckých výkonoch sa tiež príliš hovoriť nedá. Ale vykrádajú až do takej miery, že ich zbierka najhorších slasherových klišé a inde videných scén je občas vlastne aj celkom zábavná, dvojnásobne to platí aj o samotnom závere. Ako amatérsky film na youtube by svoju úlohu Čepel smrti v zásade plnila, škoda len že bola vydaná aj na DVD a dokonca ešte aj predabovaná kvalitnejšími hercami. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

ZPOVĚĎ FANOUŠKA. Tenhle filmový trash mělo mé estetické oko za trest! Znáte ten pocit, když vezmete rybičku nebo nějaký jiný nožík a čepel nože rozžhavíte nad kostelní svíčkou a v rozestavení duchovních hodnostářů církve Podzemního chrámu v rozpětí cípů pentagramu si nůž podáváte z ruky do ruky a rituálně přikládáte na předloktí, abyste stvrdili svou účast na pohanském rituálu... znáte? To je dobře, protože si tak snáze dovedete představit, jak se škvaří kůže. Prakticky se mění v blátivou sračku a stříká na všechny strany od rozžhavené čepele. Proč to ale říkám?! Tohle se stalo s mým (poněkud menším) mozkem. Proměnil se během sledovaní tohoto hahaslasheru na blátivou sračku a rozstříkl se všude kolem. Lítalo to z nosu, z uší a něco mi nateklo i do krku. Ale nebojte, to jsem vyzvracel. Pak jsem zvracel až do konce. Bylo toho opravdu hodně. Nejvíc jsem blil, když ty naprosto šeredné herečky klopýtaly chodbami a nechaly do sebe bodat - bohužel nožem. Úplné gejzíry blitek ze mě stříkaly, když při tom běhu děvčata řešila, kdo je vlastně tím komickým bodačem. Při grandiózním finále jsem už měl přeřezaný achilovky, abych se nemohl dostat k telefonu a přivolal si pomoc. Ano takový debil jsem. Když běžely titulky, odřezal jsem si bradavky a spolkl je pro štěstí. Budu ho potřebovat. Pan Kučera má prý takových počinů vícero. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tuzemský Vřískot? Spíš Třískot. Hlavou do zdi.. Český slasher je ve světové kinematografii stejným pojmem jako botswanský western, či pygmejské porno a asi tomu tak zůstane i nadále. Vražedné VKVéčka od Wese Kučery přináší ryzí amatérismus koketující s kretenismem, totální absenci nadhledu i tupý bolehlav z dialogů chovanců pomocné školy. Ještěže alespoň dabing metal do toho horoucího pekla kostky ledu - něco mi totiž říká, že originální znění je pátý jezdec apokalypsy.. Na druhou stranu, důležitá zkušenost. Aby člověk ocenil slast burgundského vína, musí se taky někdy napít z louže plné sinic, do které se vychcal syfilitický jezevec.. Kdo se však k tomuto dílu dostal v trafice jinak než krádeží, měl by si slovy pana Růžového nechat vyšetřit svoji zkurvenou hlavu.. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro nepopsatelná nápodoba Vřískotu (zápletka, zvraty, často i jednotlivé scény), jejíž do nebe volající stupidita vybízí k otázkám, jestli se nejedná o komplikovanou filosofickou otázku ohledně českého školství a rodičovství, které dokázaly ruku v ruce vyprodukovat Tomáše a Honzu Kučerovi. Dva očividné fanoušky, kteří sice nemají ani talent, ani dostatek intelektu, ale zato nepostrádají koule k distribuci amatérských videí nejhrubšího zrna do trafik a kinosálů. RESPEKT, KLUCI. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že bez Džambulky tenhle Kučerův filmeček málem zapadl a po letech už by ho náhodný divák neodlišil od všech těch marných žánrových pokusů ve stylu Všichni do jednoho Karla Žaluda, Total Detox Romana Vojkůvky nebo Zahradníka Marcela Bystroně. Ale Kučera měl dost odvahy na to, aby natočil ještě jeden kousek. Takže na něj už nikdy nezapomeneme. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jestli jste tady udelaly nakej prrrrruserrrrr... vystup Turka byl nejlepsi jinak konecne mame Ceskou vyvrazdovacku ale misto toho aby tu nekdo ocenil ze v Cesku nekdo takovej film natoci tak banda tupcu z CSFD na tom hleda jenom hnidy jasne ze je to uplne nejvetsi nizkorozpoctak je to amatersky natoceni bla bla bla.. ja se ale kralovsky bavil je to trosku vykradenej Vriskot ale konec je docela ultimatni a vymyka se obvyklym standartum samozrejmne ze dialogy nehercu tu je lepsi neposlouchat jako treba dame ten film zejtra nebo proste zejtra a podobny perly ale jak uz sem rekl ocenuju ze podobnej film nekdo v CR vubec natocil vrazdy mi prisli slusne udelany a celkove je to tak zabavna srajda ze pod tri hvezdy nejdu a ty nektery retardovany komentare tady ktery psali ocividni intelektualove jsou k smichu kdyz je to podle vas sracka tak na to nekoukejte ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby někdo natočil medvěda brtníka, jak se pokouší zdrogované lišce bystroušce do ucha narvat ocucaný klacík od nanuku, který u toho zpívá o nekonečném jsoucnu a kdyby to byl zpomaleno tak, aby měl původně pětiminutový výjev hodinu a půl, tak by to oproti čepeli smrti bylo brutální tíživé drama s artovejma ambicema. Nemám vůbec nic proti amatérskej filmum a pokud je film povedenej, nemám vůbec problém s tím, aby někde vylezli ven za prachy na dvdčku, ale kurva, to musí být alespoň náznak kvality, vždyť tady do prdele nikdo ani nastavit si scénu tak aby nebyl obraz brutálně přesvětlenej, nebo hned o střich později brutálně podsvětlenej, technicky je to naprostá tragedie (dementní postsinchrony, odporně levná kamera neschopna pořádně natáčet v pohybu v kombinaci s nepřítomností stativu atd, atd.). A děj je ještě větší kreténovina (což v rámci zachování relativního psychického zdraví odmítám dále popisovat), výsměch všem dobrejm filmum, které se do domácí distribuce na plackách nikdy nedostali a fakt, že následující film tvůrčích brůdrů šel do kin je bizarní krávovina a nějaká temná nekalá magie. Howgh. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Zhruba po třiceti minutách jsem Čepel smrti milosrdně diskvalifikoval. Ne, tohle vážně nejde brát jako platný pokus natočit film. Kameraman nezvládá prostý posun obrazu a nutí diváka myslet si, že předtím držel kameru nejspíše jen jednou - na místě, kde si ji půjčil/koupil. Obzvláště extrémním kouskem jsou potom dialogy a chování všech postav. Šablonovité větičky nepodporují děj, ony vlastně dost často nekorespondují ani mezi sebou navzájem a přispívají tím do bohaté pokladnice zdejších blitků. Veškeré lidské entity se vyznačují zajímavými rysy - při útěku před vrahem se zásadně nedívají za sebe, zato se pokoušejí otevřít veškeré myslitelné i nemyslitelné dveře kolem a ještě vše umocňovat "dramatickým" unikáním na poslední chvíli. Vrah se courá jak důchodce po šesté mrtvici a ačkoliv oběti nechává neustále unikat, vždy se najednou objeví někomu za zády a pozoruhodně ozvučeným způsobem ho píchne kudlou. No to teda..! Neustále jsem přemýšlel, zda se umí teleportovat, či zda jsou všechny postavy natolik velicí pitomci, že hodinu běhají dokolečka a nechají se do jednoho pochytat. Osmdesátiminutová stopáž je nafouklá zcela nepochopitelně bezúčelnými scénami, jakými jsou například neuvěřitelně protahovaná chvíle s vraždou ředitele nebo WC momentka před závěrem. Korunu všemu nasadí konec, kdy vrah utírá z pistole otisky prstů, zatímco jí drží DRUHOU RUKOU!! FAIL!!! Nekoukejte na to! Vážně ne! Mimochodem, všimli jste si, že se ve filmu donekonečna opakuje stejné schémátko? Popsal bych ho následovně: "Je tu vrah, všechny zabil!" "No to je hrozné, pojď, musíme pryč!" Když tyhle dvě věty v drobných obměnách slyšíte za film asi pětsetkrát, začíná to smrdět. Strašidelný průser. Úroveň profesionality se rovná YouTube videím šestnáctiletých puberťáků. Bez přehánění. A to ani nebudu zmiňovat, že ti puberťáci aspoň občas nějaký ten nápad přinesou... ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Český slasher má stejnou tradici jako mongolská opera. Po velmi slušném kousku Někdo tam dole mě má rád tu máme další pokus o českou vybíjenou. Jenže tohle se tedy rozhodně nepovedlo..... Osoby a obsazení: Kopyto, Jelito, Platíto, Blbý a Blbější, Ryba jménem Vanda, Mladej Uhrin, Dana z O.V.R.Z., lemploidní Polda, říďa s fixací na baby z Playboye, generál Hvězdné pěchoty a disgrafik v masce a s kudlou. Dialogy? Jeden citát za všechny: "Tééda.Co tady děláte?" "My jsme přišli." No, to by neřekl němej, kdyby mu hubu rozbil. Fakt perla. Překvapení se nekoná, tohle je nezastavitelnej filmovej průjem. P.S. Možná přijde i major Zeman. ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

O tomhle českým "skvostu" jsem samozřejmě věděl. Zdejší hodnocení ale jasně naznačovalo, že to bude ztráta času. Takže jsem filmu úspěšně odolával. Včera jsem ale brouzdal po televizních kanálech a hledal u čeho usnu a ejhle zrovna začínal tenhle českej průjem a tak jsem mu dal šanci.  Kupodivu jsem u toho ani neusnul ikdyž jde o opravdovou žumpu český kinematografie a amatérismus ve své ryzí podobě. ()

Reklama

Reklama