Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Flyer 

všechny recenze uživatele

Nějak nemám srdce na to, abych dal tomuhle filmu odpad, i když by si to hodně zasloužil, protože je po všech stránkách příšerný (kamerou počínaje a "hereckými" výkony konče). Problém je, že díky té příšernosti je Čepel smrti svým způsobem roztomilým a poměrně zábavným snímkem (zejména dialogy jsou takřka geniální :-D), navíc zde cítím úžasné nadšenectví, se kterým byl tento film natočen. Takže se na mě nezlobte, ale aspoň 3* tomu prostě musím dát (na pět hvězdiček to bohužel nemá, jelikož "kvalit" Robot Monstera nebo tureckých Star Wars toto dílo určitě nedosahuje ;)) ()

mysiak odpad!

všechny recenze uživatele

Takže pre začiatok, jedná sa o prvý český slasher horor. Slasher = vyvražďovačka s jedným vrahom, pri ktorej platia isté pravidlá. A teraz sa k samotnému filmu. Dej je primitívny - partia ľudí a sériový vrah. Aké originálne... Film vyzerá ako najlacnejšia kópia Vreskotu - inšpirácia - idem si pozrieť film Vreskot. Natočené je to podľa mňa na stredne dobrý telefón, dialógy akoby robené za pochodu. A prvý moment, je hneď pri prvej vražde...keď vrah má lístok, na ktorom je napísane "Teď si na rade ty"....a vtedy proste som ležal na zemi smiechmi. A to máme za sebou iba 10 minút...potom prídu na radu samozrejme strašne smiešne amatéri, rozumej "herci", ktorý majú pripravené "úžasné" dialógy. Žeby inšpirácia Edom Woodom? A v ktorom roku sa ta tento film odohráva - 2002, keďže Pláž je stará 2 roky alebo 2005, kedy sa stal Vladko víťazom Vyvolených? To je ťažká otázka, žeby tvorcovia žijú v pararelnom svete? :D Osobne si myslím, že študentské filmy sú kvalitnejšie a hlavne majú nejaký dej...a toto sa dostalo aj do kina? Tak GoCrazy ináč asi "najlepšia" distribučná spoločnosť, ktorá poslala do kín zverstvo typu Herkules 3D sa tromfujú v hrôze ich filmov. Momenty ako utrie postava uterákom čelo, alebo veta "Já jsem nejlepší policejný vyšetrovatel" sa isto stanu legendárnymi :). Absencia nejakého osvetlenia, iného profilu kamery je absolútne nepodstatná, hlavne že bude z toho nakoniec "film". Čepel Smrti má všetky predpoklady stať sa legendou, pretože je taký zlý, že je až vtipný - bohvie či to boli aj predpoklady tvorcov...a proste takéto filmy ako tento sa musia zažiť. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

První český slasher? To jsem prostě musel vidět. Čepel smrti je laciná, amatérská a mnohdy neuvěřitelně stupidní, ale v konečném součtu se jedná o neuvěřitelně zábavný snímek. Nutno sledovat s nadhledem. Je to typické guilty pleasure. Je to tak blbé, že je to skoro až geniální. Nejlepší komedie roku 2009. Ty dialogy, ty věty, co létají postavám z úst, to jsou prostě perly ("Ty, Vando,...vypadáš hezky." / "Málem jsem se pochcal." / "Voní hezky" - "To bylo v reklamě!" / "Tak tuhle čepici je škoda nesebrat." / "Hele, Ondra mi dal klíče, můžeme jít, kam budeš chtít." - "Hm, díky, radši půjdu někam sama i bez klíčů."). Tomáš Kučera musí mít asi dobré známosti, když si s kamarády natočí film a oni mu ho vydají na DVD. (Ne)herci hrají, jak nejlépe umí, a ten nic moc dabing přeci jen dává jejich postavám určité kouzlo. Do toho se tu objeví i pár známých tváří - starostka Dana Morávková, úchylný ředitel Miloslav Mejzlík, vrátný Štěpán "stávka dýdžejů" Turek, ale stejně si myslím, že je Kučera do tohohle filmu dostal podobným způsobem jako Vladimíra Brabce. Postavy jsou jinak neuvěřitelně hloupé (i na slasher), ale díky tomu jsou právě tak zábavné. Ve filmu naleznete všechny atributy slasheru, kromě odhalených dívek, ty tady uvidíte jen na plakátu z Playboye. Kečupu či malinovky tu proteklo dost, zabiják však působí poměrně směšně. Přesto Čepel smrti není jenom hrůza, pár nápadů bylo dobrých, hudba k filmu seděla a na amatéra to nebyl vyslovený průser. No a konec filmu byl pro daný žánr hodně netypický. Zkrátka jsem se při sledování smál od začátku do konce. Když nic jiného, tak se má člověk u slasheru pobavit, a to se u mě Kučerovi povedlo. Kdybych se nestyděl, dal bych i třetí hvězdičku :D A chci pokračování! "Kde je Ondra?" - "Asi hledá Sandru." - "Normálně, nebo s nožem?" ()

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Už úvodní titulek filmu věstí, že diváka čeká čistá amatérština. Je to jako jedení díl VKV obohacený o osobnosti typu prezidentské kandidátky Jany Bobošíkové! Dopisy od vraha - jsou jak od gegoša z ústavu. Vyšetřovatelé jsou sympaťáci. On má červený nos, ona má nevkusně odbarvené vlasy a oba jezdí v červeném favoritovy. Zvuk je katastrofální, vraždy jsou skoro bez krve - vlastně ano, scénka na střední škole má gule :). Náhle jsem uviděl Štěpána Turka..."je tu stávka dýdžejů a ticho se valí z repráku"...hraje vrátného! Celý tenhle buřtguláš dochucuje česká neherecká mládež, která se chová absolutně nelogicky. To však nevadí...celé je to chujovina. Já myslím, že celé to bylo punkerské :) ...10%. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že tu ještě nikdo nezačal operovat českým Uwe Bollem, asi se klukům z čsfd už nedostává humoru. Čepel smrti je samozřejmě technicky špatná, místy bohužel až odfláknutá, což zamrzí dvojnásob, když zjistíme, že příběh v rámci (sub)žánru šlape a chybí v něm jen nějaké ty kozy. Na druhou stranu je super, že si ji autoři dokázali procpat až do běžné distribuce a pomáhají tak šířit žánr i mezi plebs. Nezbývá, než režisérovi, jeho souputníkům a jejich dabérům držet pěsti, aby to příště vypadalo trochu lépe. Ale ať je to klidně stejně přímočaré. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)

Reklama

Reklama