Reklama

Reklama

Režisér a scenárista Gerald McMorrow debutuje ambiciózním psychologickým sci-fi dramatem, odehrávajícím se v současném Londýně a dystopickém Meanwhile City, kde zrušení odluky státu a církve uvolnilo cestu společnosti, ovládané náboženstvím. Ateistický mstitel Jonathan Preest (Ryan Phillippe) chystá odplatu mocnému vládci Meanwhile City, cynismus a deprese konceptuální umělkyně Emilie (Eva Green) se díky obtížnému vztahu s matkou prohlubují – mezitím se citlivý Milo (Sam Riley) pokouší vyrovnat s nedávným citovým úrazem a hluboce věřící Peter (Bernard Hill) přijíždí do Londýna najít svého zmizelého syna, traumatizovaného veterána války v Perském zálivu. McMorrow nechává vyprávění oscilovat mezi reálným a imaginárním světem a zkoumá složité vztahy mezi fantazií, vírou a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V jedné linii velmi originálně laděný snímek, který však v závěru vše trochu bortí do tradičních myšlenek ... Je to škoda, protože Ryan Phillipe si svoji roli pěkně užívá a celé prostředí, v kterém se pohybuje má punc originality, stylu a zajímavosti. Dejte mu celý film a budu moc moc spokojený, ale závěr to všechno trochu zlidští, ukáže promyšlenost, která zkazí tu originalitu a ten pěkný pocit. pro někoho to bude přesně naopak a závěr bude jen geniální pointou, ale těm to pouze mohu tiše závidět. Evu Green jsem nikdy moc nemusel a tady se to bohužel výrazně nemění stejně jako u ostatních herců kromě Ryana, kteří mě nijak nezaujaly. Je to škoda, protože právě ta originální linie je opravdu silná zbraň snímku, bez kterého bych (snad mě nikdo neukamenuje) o něj nikdo ani nezakopl... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když v něco věříš, kdo ví co je a co není skutečnost.….. Beznadějně šílené město a události, které ,,HO“ sem přivedly. K úkolu, jenž má dnes v noci vykonat. Zabít ,,jedince“! Hraje si to na něco záhadného. Střídání světů, kde ten ,,gotický“ není krom filtru ničím zvláštním a tajemný příběh neskýtá dost informací k víře v něco extra. Věta ,,utápím se v depresích v bezedném jezeře své nezbadatelné mysli, která ztratila své srdce“ má nastínit atmosféru světa co se zbláznil. Budiž. A já mám chuť volat na tísňovou linku! Díly skládačky do sebe zapadají, ale poblouznění obyvatelé těch měst, kteří věří v ono podivné komické soukolí osudu mi k srdci nepřirostly. Film by mohl být věnován psychicky narušeným jedincům. A tak po filmové stránce stojí za zmínku posledních 10 minut. Ale celej film? Na to jsem moc malej blázen! PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne hodne zajimavy a originalni. Mame tu dve linie. Prvni se odehrava v podivnym meste, ktery vypada jak neco mezi temnou sci-fi budoucnosti, historickym Londynem a trochou fantazie Tima Burtona, v nemz kazdej musi mit nejakou viru. A jedinej neverici se vydava na cestu za pomstou. Je tu sice primocarej pribeh, ta maska hlavniho hrdiny ala Rorschach je spis jen na efekt, ale je to vysoce zajimavy a napinavy. Pak tu je druha, civilni linie. V ni se mota trochu neprehledne nekolik postav, jeden resi rozchod, druhej hleda syna a pak tu je zmalovana vysilujici Eva Green. No a stridave sledujem jednu nebo druhou linii, pricemz je bohuzel vic casu venovano ty civilni a ta ma obcas hluchy mista. No a tohle vse se zacne nekdy po polovine filmu pomalu proplejtat, zacne to do sebe zapadat a pomalicku davat smysl, i kdyz to vyzaduje docela pozornost, aby se v tom clovek neztratil. Zaver je sice povedenej, problem ale je, ze pak ta fantasy linie vyzniva jako pouze na efekt, bez nejakyho vetsiho smyslu. Ale urcite to stoji za skouknuti. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi zajimavé, atmosféricky a vizuálně rozhodně na úrovni. Pomalejší tempo absolutně nevadí... Jenže konec je průhledný už asi od půlky filmu. Bernard Hill je úžasný, Eva Green je božská.. Jako vždy.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Utápí se to v jednotlivých scénách, v jednotlivých dialozích a tři linie příběhu spolu tak nějak nespolupracujou a jediná jakž takž zábavná je ta s maskovaným Ryanem Phillippem, takže je to takovej mišmaš, kterej zhruba po půl hodině začne dost silně nudít a pak celá ta složitost, která se má na konci vypointovat v geniální zakončení pozbývá funkčnosti a nemá to vůbec žádnej efekt ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká drsnou městskou fantasy, bude zklamán. Ta totiž tvoří jen jednu z vrstev příjemně (ale i dosti jednoduše) propleteného příběhu a stejně jako ty ostatní představuje obal k poměrně originálnímu příběhovému sdělení, které však představuje něco zcela jiného, než co by divák, zvyklý na ambicióznější a sofistikovanější látky, čekal. Po bok mistrných mozaik se tak Franklyn už kvůli svému klamnému zevnějšku neřadí a jeho námět by si určitě zasloužil jinak uzpůsobenou realizaci, nicméně zdatně plní úlohu povedeného celovečerního debutu. Že by Gerald McMorrow byl tuctový, se totiž v žádném případě říct nedá. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Franklyn je jako skládání puzzle z rozdrobeného rohlíku. Začátek je chaotický, jeden z hrdinů vypadá jako kopie Rorschacha, Eva Green se z nevysvětlitelných důvodů snaží zabít a prolínání obou světů tomu tomu nasazuje korunu. Nevzdávejte ale naději, protože stejně jak platí pro puzzle, i zde začnou po čase všechny dílky pasovat dohromady a na povrch vyplyne precizně vymyšlený příběh, jehož pointa nutí k opakovanému shlédnutí. Uznávám, ta čtvrtá hvězda je spíše za překrásnou Evu než-li za dějovou propracovanost, ale i přesto vede film k zamyšlení, že možná právě v tomto momentu píše moje paralelní já na psacím stroji a za okny má místo Prahy temně gotické Meanwhile City... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jako nevim no, většinu času jsem se docela nudil. Zápletka okolo Ryana Phillippeho byla sice dobrá jenže ten zbytek tam vlastně většinu času i navíc a příběh by se bez nich klidně obešel. A proto jsem se většinu času taky hodně nudil a koukat každou druhou scénu, jak se Eva Green snaží zabít a nějakou kluk hledá dávnou kamarádku z dětství, mě fakt nebavilo. Navíc to má hodně pomalý tempo a režie je spíše podprůměrná.Kromě výbornýho Phillippeho, kterej tak trochu vypadá jak Rorschach z Watchmenů, se tady toho moc zkrátka moc pochválit nedá. Možná tak ještě docela dobrá kamera a konec, který měl docela dobrý vyvrcholení. Potenciál to ale mělo o hodně větší. Kdyby se toho zhostil někdo schopnější a zkušenější, tak by to asi bylo o hodně lepší. 50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Franklyn je typ filmu od ktorého pri letmom pohľade očakávate ďalšiu variáciu na niečo čo je teraz in a on vás prekvapí tým, že je to niečo úplne iné a to je len dobre. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Linie s maskovaným Phillippem nemá chybu, ale bohužel je zbytečně ředěná a rozpouštěná druhou neskutečně nudnou linkou plnou magorů v čele se zmalovanou Evou Green se sebevražednými sklony. Škoda ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

"Komiksový" svět s maskovaným hrdinou odkrývá svou děsivou tvář schovanou pod rouškou víry a duševních řádů... ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Fantasmagorie, ve které se neustále prolínají dva světy. Celé je to roztahané,pomalé a většinou i nudné. Ale dokoukal jsem to. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Enšpíglov komentár do bodky vystihuje všetko to, čo si o filme myslím aj ja. Dal by som odpad, pretože tu vážne nieje čo hodnotiť, ide len o zmes akýchsi navzájom nesúvisiacich blábolov prežratých od hlavy po päty nudou, ale tak strašnou, že z toho rozbolí hlava. No aspoň to vyslovene neiritovalo. 10/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nízko rozpočtový experiment, ktorý sa snaží zaujať výtvarnou štylizáciou. Ako to už pri podobných filmoch býva, jeho tvorcovia poriadne nevedia, čo chcú povedať a tak považuje väčšina divákov ich filmy iba za zaujímavé. Páči sa mi, že známi herci si nájdu čas na účinkovanie v podobných projektoch. Takže zaujímavý film. Podobné filmy: Ink, Mirror mask. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film Franklyn se mi docela líbil, protože se až do samotného závěru tváří, jako strašně populárně naučný film a hlavní hrdina....počkejte teď mi vypadlo jméno......už to mám....Franklyn, tak ten Franklyn měl strašně pěknou masku. Samozřejmě jsem mu držel palce, protože ta maska byla opravdu pěkná a jednou bych chtěl mít taky takovou. Z děje filmu si toho moc nepamatuji, neboť už od zhlédnutí uplynul nejeden pátek. Ovšem pamatuji si, že byl film roztřetěn na dvě poloviny. Ta o Franklynovi byla exkluzivní a ta druhá nestála ani za to hovno. Na tom se asi všichni shodneme. Na konci se obě poloviny spojí v jednu velmi efektivní a krásně natočenou jízdu. Je mi tedy obrovskou záhadou, jakým kouzlem jsem přišel ke konečným 3*. ()

Reklama

Reklama