Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff (Seann William Scott) je velmi svérázný mladík. Je mu skoro 30 a je finančně závislý na své rodině. Snaží se vymlouvat na nejrůznější postižení – poruchu soustředění, Tourettův syndrom, problémy s rovnováhou. Dnes má Jeff smolný den. Zpacká pracovní pohovor, málem ho přejede auto a potopí jachtu svého nevlastního otce. Ale také potká Lynn, tu nejkrásnější dívku, jakou kdy viděl. Jenže Lynn je už zadaná… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle teda průměr každým coulem. Na to jak mám Seann William Scotta rád a vím o jeho ztřeštěnosti v každém filmu, tak jsem čekal, že i v tomhle v tom bude zajedno a jeho postava nezmění na vizáži i když i to je někdy dobré, změnit způsob hraní a jemu se to každopádně povedlo. Neřekl bych, že je to zrovna idiot, to daleko většího idiota bych viděl v Liškovi ve filmu Návrat Idiota. Takže v tomhle směru to zas tak hrozný určitě nebylo, co se demence týče, ale že to nebude taková legrace na kterou jsem se tak moc těšil, to už jsem byl překvapen, protože Scott na to má, stejně jako na to měl v Bláznivé olympiádě jeho kámoš Knoxville. Fakt je, že jako příběh ze života to na mě rozhodně funguje, jen bych do toho potřeboval víc vtipu, který ve filmu hodně chybí. Jinak rozhodně zajímavý skok do jiných vod pro Seanna Williama Scotta, rozhodně zajímavý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Verim, ze na papire to muselo bejt vtipny k posrani, ale Williams je bohuzel rezisersky hovado a film dost zmrdal. Cely je to totiz natoceny fakt mizerne, misty to pusobi dost lacine a s nic moc kamerou. Takze i kdyz se Scott snazi, vtipy zvlada podat suverene a ani nejaky to serioznejsi herectvi mu nedela problem, navic tu jsou docela originalni vtipy, tak to proste kolikrat kdovijak vtipne nevyzni. Taky by se hodila nejaka vedlejsi vtipna postava, Scott jako skoro retard, trpici vsemoznejma poruchama mozku a oblejzajici sezeni pro alkoholiky, jen aby moh vypravet svy historky, je sice fajn, ale chtelo by to nekoho, kdo by mu nahraval. Celkove se par vtipku povedlo a nektery jsou fakt masakralni a originalni, k tomu solidni Scott, ale vinou rezisera jen prumer. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V noci mi hlavě celé hodiny jede basket." Nemám rád filmy, které se mě snaží infikovat a po setkání s idiotem Jeffem jsem si sám diagnostikoval schizofrenii, Tourettův syndrom a průjem. Přitom mě asi měly pobavit Jeffovy profesionální návštěvy různých sezení, potopení lodi či znásilnění plyšové pumy, ale mě spisovatel, rybář, komik a příživník Jeff celou dobu pouze neskutečně štval. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V poslední době mam kliku na takový sračky, že jsem byl fakt rád i za tuhle podivnou komedii. Hlavní postava je takovej lůzr a vypráví různý historky o svym životě. Je to strašně rozkouskovaný, pořád se přeskakuje v ději sem a tam, chvílema se ve filmu neodehrává vůbec nic, chvílema jsem se něčemu zasmál. Bohužel je tam prostě moc kecání a nějakýho hraní si na uměleckej film a málo humoru. I když teda nutno dodat, že ty šílenosti, který tam občas S.W. Scott provádí, jsou fakt hodně ujetý a originální. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá komédia o živote jedného povaľača. Našlo sa tu pár bláznivých situácií, ktoré ma pobavili, avšak je tu vidieť, že hlavne ku koncu už filmu trochu dochádza dych a začína byť nudný. Rozhodne sa filmu ale nedá uprieť akási zvláštne tragikomická atmosféra, ktorá ma aspoň na pár okamihov dokázala pohltiť. Zaujímavý je Seann William Scott. Jeho herecký výkon je veľmi presvedčivý. Tento film ma veľmi prekvapil, je to trochu "béčko", ale vidieť Seanna v takejto úlohe ma dostalo. Ale atmosféra, ktorú ten film má je výborná. Všetky situácie sú zaujímavo vykonštruované. A tiež to nie je taká komerčná "Amerika", aspoň nie toľko ako u iných. Rozhodne to nieje nič prevratné a tak sa ani neviem rozhodnúť, či snímku odporučiť, alebo ju pochovať v kope priemernosti. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

No dobre, tak Scott utiahne aj trošku dramatickejšiu rolu mladíka s poruchou učenia (rozumej retardáciou) a Tourettovovym syndrómom tráviaceho svoj život na sedeniach a blúdiaceho životom. Dobré, nie však oslňujúce. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Stiffmajster"vo vážnejšej úlohe a hneď ako idiot sa neľakol role a skvelo sa jej zhostil,avšak skromné prevedenie a málo finančných prostriedkov sa na tomto diele nepekne odzrkadlilo.Komediálnych prvkov je tuna málo a herecké obsadenie je až na Seanna(na ktorého réžia vsadila)žiadne.Toto dielo mi skôr pripomínalo TV film(podľa skutočnej udalosti)-nedeľa večer na Markíze...ako nejaký vážnejší snímok(na ktorý sa hrá)a preto 4/10... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sean William Scott je znám asi nejvíce ze své účasti v Prci, prci, prcičky, ale vytrvale zkouší svůj pravděpodobně komediální talent v dalších a dalších filmech.   Tentokrát ve snímku, v němž má takový strach postavit se na vlastní nohy, že si raději vymýšlí jedno postižení za druhým - chodí na léčení anonymních alkoholiků, tvrdí, že má poruchu soustředění atd. Když už konečně jde na pracovní pohovor, zvrtá jej tak, že je okamžitě vyhozen. Černá série pokračuje, znepřátelí si svého otce, a nakonec se dokonce zamiluje. Jenže celé je to kdovíproč natočeno zbytečně roztřesenou kamerou, snad kvůli zdání autenticity?, čímž odpadá jakákoliv filmovost a možnost dostat se filmu pod kůži a hlavní postavě fandit. Série skečů, kde hlavní postava má v něčem smůlu, už je sama o sobě časem nudná, není zde žádný vývoj postavy, a celé je to nakonec tak nějak o ničem. Na úvod DVD si můžeme vybrat české, nebo maďarské menu, pak se spustí protipirát a trailery na filmy Hustý myšlenky, Prodám šéfa, zn. spěchá, Sexy párty 2, a jako bonus se zde nachází trailer a fotogalerie. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Nevinná alegorie v lehce amatérském provedení. Pokud jste před spaním požili příliš kofeinu, jakožto nástroj k přečkání jeho působení tento snímek neurazí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

6.2.2010 ~ Čas od času dám na něčí radu a zkouknu nějaký ten jeho/její oblíbený film. Ten musím vidět, ten stojí za to. Za co stálo tohle, netuším. ~ Když na něco dostanete tip, máte od toho nějaká očekávání. Já měl asi příliš velká, protože tohle mě neoslovilo absolutně nijak. ~ Příběh je o tom, jak bezdůvodně opěvovaný budižkničemu k relativnímu štěstí třídiče odpadu a občasného one-man-showmana přišel. Jestli tam bylo nějaké skryté poselství, minulo mě. Jestli tam žádné nebylo, pak nechápu, proč bylo tohle vůbec natočeno. A ještě "na základě skutečných událostí". Jediné, co tu stojí za řeč, je Scottův herecký výkon. ~ Dneska se už může točit film fakt úplně o h*vně. Další *facepalm*, nemám slov. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Seann William Scott už nie je pre mňa len trápne coolový Stifler...už je pre mňa aj vážny herec, ktorý vie utiahnuť celý film, kde hrá hlavnú rolu dementa, ktorý je dosť zvláštny...dosť sa tu kamerou testovalo, čo je občas na škodu, ale aj tak je to pre mňa obrovské prekvapenie, že takýto komik vie natočiť niečo také dramatické ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Můj nejlepší herec v tomto filmu: Seann William Scott. Kdyby to bylo více komediální, mohlo to být dle mého názoru daleko lepší. Ale takhle se to jeví,nicneříkající. Seanna Williama mám rád a určitě mohl podat lepší výkon, než podal. Bohužel to asi bylo tím scénářem. "Jsem něco mezi Rain Manem a zhulenym Forrestem Gumpem, že jo ?" ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Stand up vystúpenie skutočného Jeffa Nicholsa je približne rovnako vtipné ako táto komédia o ňom. Takže nijak zvlášť a to má touretta. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

V oblasti mainstreamového proudu zábavy je film Můj život idiota osvěžujícím závanem a příjemným zpestřením. Především díky svému formátu výpovědi skupinové terapie. A odvaze zacházet do krajností absurdit života. Herecké výkony jsou ucházející a celkový dojem kazí pouze skutečnost, že i když se tvůrci dokázali posunout ze zmatené teenagerovské představy zábavy dále, ještě stále nedokázali uzavřít svůj transformační proces dospívání skutečnou vyzrálostí, která dokáže důmyslně zapůsobit na bránice diváků. Nicméně, filmová komedie zaujme svou svěžestí a neotřelostí, se kterou si dobírá nedostatečnou vyspělost dospělých mužů a jejich setrvávající pupeční provázanost s matkou. Hlavní postavou příběhu je Jeff Nichols (pozoruhodný Seann William Scott, jako malý Charlie Tahan) v neschopnosti psychického vyzrání a v panickém strachu z jakékoli formy zodpovědnosti, které se na obzoru objevují. Toto prodloužení bezstarostnosti dětství přináší poutavé konflikty a absurdity v konfrontaci s běžným životem jedinců. Hlavní ženskou postavou je Lynn (šarmantní Gretchen Mol) v nadšení z bezelstné upřímnosti i v bezradnosti nezodpovědnosti svého mladého milence. Z dalších rolí: přehnaně starostlivá Jeffova matka Cynthia (Deirdre O'Connell), Jeffův zklamaný nevlastní strýc Bert (Kevin Conway), v abstinenci držící se Jeffův kamarád Lenny (Jeff Garlin), Jeffův laskavý nevlastní otec Mike (Denis O'Hare), rozezlený kapitán rybářské lodi Al (Stephen Adly Guirgis), rozladěná ředitelka školy Shelby (Tonye Patano), či Lynnín seriózní přítel Terry (Ian Buchanan). Formát filmu dodává výsledku osobitý styl a další rozměr, kdy skupinová terapie se pevně zakotvila v nedílnou součást prosperity konzumní společnosti. Zábava funguje, ale většinový divák, i přes zjevný pop-kulturní obsah, s nevázaným provokováním spokojen nebude. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Je to takový zvláštní film, který mě ze začátku vůbec nebavil, ale postupem času jsem se začal do něho dostávat a začínál mě víc a víc zajímat, jak to celé dopadně, co ještě ten idiot může zvorat víc apod. Nakonec mě to velmi mile překvapilo a překvapení přišlo i s výkonem S. W. Scotta. ()

Reklama

Reklama