Reklama

Reklama

Bažina

Trailer

Obsahy(1)

Claire Holloway (Gabrielle Anwar) je mladá vzdělaná autorka řady úspěšných knih pro děti. Její osobní život se však pohádce nepodobá. Claire neustále pronásledují vize násilí a smrti. Ve snaze zbavit se zlých myšlenek dává Claire na radu svého doktora a vydává se na studijní dovolenou. Rozhoduje se pro venkovskou farmu Růžová bažina, jež ale až příliš připomíná dům, který se jí zjevuje v hrůzných snech. Jen chvíli po příjezdu je Claire rozrušena sérií stupňujících se nevysvětlitelných událostí. Ocitá se v děsivém světě ovládaném duchem desetileté dívky – té dívky, kterou Claire viděla již tolikrát ve svých snech. Proto na farmu přijíždí šarmantní a pohledný vydavatel místních novin Noah Pitney (Justin Louis) a specialista na paranormální jevy Hunt (Forest Whitaker nominace na Oscara, 2006), aby jí pomohli najít rozumné vysvětlení podivných událostí. Podaří se jim společně odkrýt temné tajemství vesnice a zbavit Claire jednou provždy bezesných nocí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Strašne otrepanú zápletku s nočnými morami z detstva, strašidelným domom, tajomným močiarom, duchom dievčatka a hľadaním súvislostí medzi tým všetkým zachraňuje zručné režisérske remeslo, ktoré dokonca vydoluje z tej hlušiny aj nejakú fungujúcu ľakačku. Gabrielle Anwar starne, ale je stále sympatická, takže jej odpustíte aj hereckú bezradnosť v emocionálnejších scénach. Veľkou diváckou dilemou je Forrest Whitaker. Na jednej strane je tradične výborný a vyťahuje film z bažiny podpriemeru, ale zároveň jeho postava z filmu odbúrava počiatočné slušné napätie - akonáhle hrdinku v strašidelnom dome stráži tento dobrácky čierny maco, už sa o ňu proste nebojíte, lebo je zjavne v dobrých rukách... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Solídny, psychologickejšie ladený horor na spôsob KĽÚČU a HRY NA SCHOVÁVAČKU. Nie je to žiadny zázrak, neskúsený režisér pričasto siaha po hlúpučkých šokoch a dokonca ani ten Forest Whitaker nie je to, čo väčšinou. Ale ak dávate prednosť atmosférickým hororom pred tými biftekovými... BAŽINA by chcela byť novým KRUHOM, ale je iba ďalšou TMOU a ako u nej, aj tu je tých 60% vlastne skôr štyridsať... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Bažina" sa mi javí ako obstojný duchársky horror. Aj keď ide v podstate o starú obohratú pesničku o pomste ducha tragicky zosnulej malej dievčiny, kanadskej produkcii sa podarilo natočiť mierne nadpriemerný snímok. Hlavne vďaka dobrej voľbe prostredia, podareným filmovým trikom a primeraným hereckým výkonom hlavných predstaviteľov. Zdalo sa mi, že to má taký Kingovský nádych. Ale to možno preto, že práve teraz čítam jeho duchársky román "Vrece kostí". *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mrtví mají své dálnice, ale tady to bohužel neplatí. Forest Whitaker neměl co hrát. Starý pán na kterého jsem nejvíc spoléhala nedostal šanci. A duchové to svou zarputilostí taky nevylepšili. Mno a .. Gabrielle Anwar je prý šereda? Hm.. A to ještě nevíte, že paní Bydžovská zvažuje roli v připravovaném hororu(..a přežije!). Tak si tu podívanou vychutnejte. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po slibných titulcích a úvodu následuje vcelku průměrný duchařský horror nepřinášející v rámci žánru nic nového. Dobrá kamera, dobrá hudba - táhle smyčce dokážou vytvořit atmosféru klidu i napětí - a dobrý dům. Bohužel nedostává se patřičného napětí a lekačky (s očekávaným břinkavým zvukem) způsobují opravdu jen leknutí... Pátrání hlavní postavy nakonec vede k odhalení dávných hrůz, které však diváka neomráčí. Strašení duchů si vystačí především se stěhováním nábytku a celkovým bincem v domě. Škoda, že alespoň vraždy nejsou vynalézavé. A když už má dojít k pořádnému gore v momentě, kdy se do pohybu dají pily a vidle, kamera z místa činu uteče. Občas se během filmu vybaví asijská bubácká kinematografie, která už dnes snad málokoho vyděsí. V některých záběrech připomene G.Anwarová královnu gotického horroru, B.Steeleovou, do její tajuplné krásy jí však cosi chybí.... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nuda,nuda a nuda.Nezaujímavé ,slabé herecké obsadenie a v podstate predvídateľný film.Atmosféra nulová.Iba Forest Whitaker vytiahol trochu tento film na lepšie svetlo. 15% - 1* ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Ale jo, koukat se na to dalo. Příjemná Anwar, dobrý Whitaker, pár slušných lekaček a vcelku dobře vymyšlený příběh. Takže ty 3 hvězdy si tenhle film zaslouží. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tuctovej thriller s hororovými prvky, kterej má sice pár vydařenějších momentů ale taky strašně průhlednou pointu. Podle mě film vhodnej spíš na TV obrazovky kde takovejch filmů běží mraky. Slabší 2hvězdy. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Stokrát videné, stokrát obohraté, dopredu predvídateľné, diváka za srdce nachytiace, ani malé deti neľakajúce. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel pro mě naprosto nefungující horor. Je pravda že prostředí bažiny bylo sympatické a mělo celkem dobrou atmosféru ale ted to horší. herci naprosto nehrají a ani mi nepřijde že by se snažily. Prostě jen odříkaj text a jdou do hajzlu. A ani celkem v jiných filmech obstojní herci moc neobstály. Lekačky či cokoliv u čeho bych se chtěl leknout nebo bát se nekoná, jediné co mě na tomhle hororu potěšilo byla ta atmosféra ale bohužel jsem nezaznamenal ani ždibet strachu či mrazení takže dost nuda. On i ten námět je neuvěřitelně otřepanej. Lehce podprůměrný film který mě nějak moc nebavil ale viděl jsem horší. Ale čekal jsem i o něco více. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to sice takové klišoidní (spisovatelka dětských hrůzostrašných knih má noční můry, je tu duch holčičky, která prahne po spravedlnosti, vše spíše na vesnici než maloměstě atd.), ale podané alespoň obrazově a zvukově na standardní hororové úrovni. Prostě žádný zázrak, jednou na to kouknout jde, pointa není až tak laciná (mne osobně příjemně překvapila, i když se to dalo tušit), prostě solidní průměr. Nic víc, nic míň. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/bazina.html Velice solidně natočený horor o autorce dětských strašidelných knih, která jednou přijede na místo ze svých snů, kde se jí začnou v domě ze snů dít podivné věci. Svým způsobem jde o duchařinu, ale hraje zde roli i příroda a více méně nečekaný obrat v pátrání, navíc závěrečná pointa rovněž nepatří k tolik obnošeným a příjemně překvapí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Včera večer přišla volba na Bažinu a já se celkem těšil na další představení Gabrielle Anwar. Já mám tuhle herečku celkem rád a tak když už se objevila v duchařině, tak proč toho nevyužít. Sice mě zaráželo nízké hodnocení, ale tentokrát jsem zůstal nadmíru překvapený. Nejde sice o nějakou děsivou pecku, ale ani o průser hodný k zahození do močálu. Tvůrcům se místy podařilo navodit docela příjemnou atmosféru. Snové pasáže a hlavně úvodní přivítání Claire „domem“ sebou přinesly i kousek potřebného napětí a je jen škoda, že prostředek filmu byl trošku nudný. Asi nejvíce se mi líbila poslední třetina filmu, potřebná pomsta, rozuzlení zápletky, která je sice předvídatelná, ale určitě ne nezajímavá a solidní závěr. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bažina je ten typ hororu kde čekám nic a dostanu mnoho a tady je solidní atmosféra ve výborném prostředí. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Mno, možná bych mohl dát i trojčičku, ale to bych podobných filmů o duších, co občas někde vybafnou, protože se kdysi něco stalo, na co se musí během děje přijít, bylo, že radši zůstanu u dvojky, protože mezní užitetek plynoucí ze shlédnutí tohoto filmu byl pro mě celkem mizivý :-D ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Milionkrát ošoupaná zápletka by ani tak nevadila. Ale tady v tomhle ,,pokusu o horor´´ je prakticky vše špatně. Absolutně nulová atmosféra, nelogická a strašně zmatená celá dějová linie, která se horko těžko snaží zamaskovat zkrátka příšernej scénář plnej směšných chyb, to vše prokládané celkem gumáckým umem hlavních aktérů ( a to mám F.Whitakera celkem rád ). Slušný triky a masky je to jediný, co tuhle volovinu drží nad odpadem. ()

Reklama

Reklama