Reklama

Reklama

Tajemství

  • Austrálie The Secret

01. Tajemství odhaleno
02. Tajemství zjednodušeno
03. Jak využívat tajemství
04. Mocné procesy
05. Tajemství a peníze
06. Tajemství a vztahy
07. Tajemství a zdraví
08. Tajemství a svět
09. Tajemství a vy
10. Tajemství a život

Držíte v rukou velké tajemství vesmíru.
Zákon, který byl roky skrýván před zraky běžných lidí. Umění, které v rukou drželi potajmu nejmocnější lidé historie.
Jediný svitek, jehož přečtení vedlo k poznání nejdůležitějšího zákona vesmíru, zákona přitažlivosti. Po tisíciletí se jediná kopie svitku obkreslená z navždy pohřbené smaragdové desky dostávala z rukou do rukou velkých učenců a její tajemství přivedly k životnímu úspěchu a moudrosti takové osobnosti jako Platon, Shakespeare, Newton, Hugo, Edison, Lincoln, Einstein, Beethoven... A nyní toto Tajemství vstupuje na světlo světa a můžete jej objevit i vy.
Skupina odvážných vědců, podnikatelů i filozofů úspěchu pod vedením australské spisovatelky Rhondy Byrne natočili snímek, který odhaluje Tajemství a dává všem jeho majitelům schopnost ovládnout svůj život a určit si veškeré bohatství, kterým bude oplývat. Tento dokument se stal během několika měsíců bestsellerem a vedl k největšímu nárůstu bohatství čtenářů a diváků ze všech děl odvětví osobního rozvoje.
Film o němž i Oprah Winfrey ve svém pořadu prohlásila, že je přesně tím, co se snažila celé roky svým divákům předat, přichází do České republiky a dnes máte možnost The Secret objednat i vy, a nahlédnout tak pod závoj Tajemství úspěchu. Z úst nejvlivnějších myslitelů a vědců současnosti se naučíte ovládat zákon přitažlivosti, kterým sobě i své rodině darujete nový život v hojnosti. DVD disk, jehož obsahem jsou i bonusové materiály, je uceleným dílem, který znamená revoluci v osobním rozvoji.
Od pradávna bylo tajemství předáváno, cestovalo po staletí - aby se k vám dostalo. Nyní se dozvíte tajemství, jež vám může navždy změnit život. Co je to to Tajemství?
Průkopnický celovečerní film odhaluje velké tajemství vesmíru. Toto tajemství zcela změnilo život lidem, kteří se ho dozvěděli.
Toto je tajemství všeho - tajemství bezmezné radosti, zdraví, peněz, lásky, štěstí - všeho, co jste kdy chtěli. Tento úžasný film obsahuje všechny zdroje, které budete potřebovat k pochopení a prožití The Secret - Tajemství. Poprvé v historii přední vědci, umělci, učitelé a filozofové odhalí The Secret - Tajemství a budou vyprávět podmanivé příběhy o vyhubení nemoci, získání jmění, dosažení cílů a životní úrovně a také o míře štěstí, již mnozí považují za nemožnou. Zdroj: TS Production (ČSFD.cz)

(více)

Diskuze

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Že má tahle sračka tak vysoké hodnocení, jen dokazuje, jak je lidstvo hloupoučké.

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

Ps. Ono by to bolo rozporuplné keby sme existovali v reálnom vesmíre, tam by to bola samozrejme hlúposť, myšlienkami by ste ovplyvnili 0 celá nič. 

Ale naštastie žijeme v Neovom Matrixe, (virtualis cosmos) preto sa myšlienky môžu materializovať, v podstate o tom celom je cesta a pút Ježiša Krista, on to ako jediný dokázal na nejakých 99%. Problém je že dokážeme materializovať aj negatívne myšlienky a tie nás popri tých pozitívnych ako celok dost strhávajú zasa naspäť do kaluže. Pozitívna životná cesta si vyžaduje sebakázen, ktorej nie je drvivá väčšina ludí vôbec schopná, dokonca ani ja sám... Takže ano technicky to funguje, ale v momente ked po niečom túžiťe, lebo chcete niečo čo nemáte ale má to niekto druhý, už je to vlastne závisť a to je vlastne negatívna myšlienka a ste zasa v prdeli. :-) Takže musíte mysliet pozitívne  bez závisti, teda byt napríklad štastný z každého dlhu čo spravíte a nie s toho ako sa ho zbavíte a podobne. Budete síce vypadat ako idioti, ale dosiahnete konečne to pravé štastie. :-) 

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

Ale zasa keby to naozaj fungovalo, tak by som si už desatročia lietal po vesmíre z neobmedzenou mocou ala Superman a robil si čo som chcel ako Thanos. :-) Ved predstava toho čo chcem je ako keby sa to už naozaj stalo, či? :-) 

callix

callix (hodnocení, recenze)

Braveheart

To je ale vidět, že jsi to nepochopil. Žádnou dřinu a tvrdou práci dělat nemusíš, vše přijde samo, jen musíš tomu uvěřit, což je problém všech materialisticky zaměřených lidí, já jsem duchovně zaměřený a nemám problém, během 5 let co vím o pozotivním myšlení, tak jsem našel životní lásku, postavil barák za miliony a mám o hodně lepší a kvalitnější život. Dělám zázraky a okolí to nechápe. A žádnou dřinu a tvrdou práci nevyvíjím :)

na příspěvěk reagoval Skarface, pekloQ

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Po letech poznámečka k filmu ... když pominu otřesné zpracování alá teleshopping na štěstí, k čemuž už zde bylo řečeno naprosto všechno, tak největší problém je překroucení a manipulace s obecně známými fakty. Úspěšní lidé ví co chtějí, neustále na to myslí a přejou si této mety dosáhnout, ale to v žádném případě nestačí. To, co v dokumentu absolutně chybí, je všechna ta tvrdá práce a dřina, kterou člověk musí vynaložit, aby dosáhl svých cílů, jinými slovy popisují jenom tu myšlenkovou fázi, ale představa, že všechno ostatní přijde samo je naprosto absurdní. Kdyby jenom dřinu, mám pocit, že tam nebyla ani zmínka o nějakém vynaloženém úsilí, když tedy nepočítám představování si jak jedu v imaginárním autě a točím neviditelným volantem, prostě hovadina. Kdyby jste si odmysleli tu šílenou repetetivnost, podstatné informace z tohoto filmu by vydali tak na 5 minut stopáže.

na příspěvěk reagoval callix

Lochnes009

Lochnes009 (hodnocení, recenze)

myslel som si,ze to bude seriozny dokument ,ale vypol som to cca po pol hodine ked zacali hovorit o tom ako si nemam zelat aby mi chodili ucty na zaplatenie a podobne,ale aby som si zelal aby som v schranke našiel šek ha ha,tento takzvaný dokument uplne postrada logiku,a prikladov je desiatky napr.s tým autom,ako mal pokutu za okienkom,ked  zaparkujem na zlom mieste kde nemam prakovat tak logicky do par minut tam budu policajti LOL a dostanem pokutu a daju mi ju aj keby som si zelal aby bola obloha žltá... :-) jedine pozitivum tohoto počinu je,že dokaže dat nadej slabym jedincom ktorý si vobec neveria a maju neustale negativne myšlienky a všetko vidia čierne,ale pre mna osobne je tento takzvany dokument skoro odpad dam mu jednu hviezdu za to pozitivne myslenie :-) 

ondrin

ondrin (hodnocení, recenze)

Film sice dává jakousi naději na lepší zítřky, ale je to celé vemi laciné a rozhodně nejde o nic revolučního. Ano, být optimistou přinese více užitku, než být pesimistou, ale kdo z vás to nevěděl? Být sebevědomý, to také! Myšlenkou můžeme ovládat druhé a dění kolem sebe? Ano, do určité míry to má vliv na to, co se děje kolem nás, ale nejde o nic nadpřirozeného. Štěstí není závislé na vesmíru, ale na lidech, jenž máme kolem sebe. Nechytejte se té falešné naděje v růžovém balení, protože až zjistíte tu faleš, budete cítit jen zklamání.

f0rr35t

f0rr35t (hodnocení, recenze)

Tenhle "dokument" je natočenej strašným americkým teleshoppingovým způsobem. Ale základní myšlenka je správná. V dokumentu sice nezaznělo, že by člověk měl taky vstát a něco pro to udělat, ale to napadne snad každýho rozumnýho člověka. Základem veškerého úspěchu je přestat si říkat "na tohle nemám, raději zůstanu ve svým smrádečku, nebudu vystrkovat nos a mám svoje jistý". Když si tohle budete každý den říkat, budete se podle toho i podvědomě chovat a opravdu v tom svým "smrádečku" zůstanete do konce života. Mají pravdu i s tím dluhem - nastavte si trvalej příkaz a přestaňte na něj myslet! Jinak se z toho zblázníte a v práci se budete pořád bát se jakkoli projevit, protože "jestli mě vyhodí, jak zaplatím dluh?", což vás uvrhne do spirály průměrnosti. Tahle filosofie rozhodně není o tom, že si takhle jednou večer sestavíš na webu BMW vysněnou emtrojku a druhej den ti bude stát na dvorku. Jestli to někdo chápe takhle, tak nic nepochopil.

Rigo

Rigo (hodnocení, recenze)

Už jenom to že po shlednutí některé napadne myšlenka, můžu něco změnit, abych se měl lépe? Považuji za přínosné. Je celkem pochopitelné, že někteří lidé to trochu hůře stráví a nikdy to nebudou schvalovat všichni, Jak už tu někdo psal nestačí nad tím jen myslet. Chce to správné nadšení pro to co chceme udělat a začít realizovat.

Midori_Mike

Midori_Mike (hodnocení, recenze)

Ano dobrá sorry, chápu že to vyznělo asi hodně komicky a tak, když si to tak zpětně uvědomím :D. Měl jsem na mysli opravdu Mensu s S. Asi jsem se rozohnil kvůli tomu, že ta připomínka šla trochu mimo jádro problému. Takže ještě jednou sorry ;) . Jinak pro GigaPudding: Klidně to někdy prubnu :D . Ale vidím to černě, v Menze už se opravdu nějaký ten pátek stravuju a nemyslím si, že mi to kdo ví jak prospívá. A i když jsou to zatím nelepší studentské jídelny co znám, vždycky se musím zasmát vzpomínce na jednu fotku, která se někde válí na internetu, na které jsou vyfocené dveře školní jídelny, nad které někdo nalepil nálepku s logem pořadu "Fear Factor" :D

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

S tím, že pozitivní myšlení vede k pozitivním věcem souhlasím, je to součást mé vlastní životní filosofie, kterou jsme si zformoval dlouhé roky před Tajemstvím. S tou menzou sis ale naběhl na bodák ;)

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Ani_Mike: a ještě prozkoumej jestli žijou dýl lidi co se stravujou v menze nebo doma :)

Midori_Mike

Midori_Mike (hodnocení, recenze)

Jéžiši no tak teda čekal jsem všelijakou argumentaci, ale tohle teda fakt ne :). Tos mě dostal. Nechápu, co to má společného s IQ. Radši nebudu komentovat... Jinak ještě jsem zapomněl v minulém příspěvku dodat, že existují průzkumy, které říkají, že pozitivně myslící lidé žijí v průměru až o 8 let déle a rychlej se uzdravují z nemocí. Ale to neberte tak, že se jako tonoucí chytám každého stébla co se namane. Mně jsou tyhle průzkumy celkem lhostejné. Věřím hlavně vlastním zkušenostem... ale tak někoho by to mohlo třeba zajímat

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

No to bude hodně vysoké IQ, když místo Mensa napíšeš Menza. To tam chodíš na obědy, že?

Midori_Mike

Midori_Mike (hodnocení, recenze)

Hmmm já ti nevim chlape... moje IQ je třeba takové, že by mě řekněme celkem s přehledem vzali do Menzy a stejně mi ten snímek přijde pravdivý. IQ jako takové s tím totiž stejně nemá co dělat... IQ ti tak možná řekne, jak je člověk dobrý v matematice a rychlosti uvažování. Pokud jde o tvoji racionální připomínku, tak samozřejmě je pravda, že všichni nemůžou mít všechno. Ale pes je zakopán v tom, že tu moc si získají pouze lidé, kteří budou psychicky nejsilnější. Né všichni lidi jsou v tomhle ohledu na stejné úrovni. Někdo dokáže bezmezně věřit v úspěch a nikdy v mysli nezakolísá, ale spousta lidí prostě nedokáže udržet si pozitivní myšlenky ve 100 % případů. Prostě se jim ty pochyby do mysli vderou, ať se snaží skoro jak chtějí. Třeba jenom na chvíli, ale už to stačí. Bohužel... A to ani nemluvím o tom, že nezanedbatelnou skupinu lidí třeba "bezmezné bohatství" ani nezajímá. To o čem tajemství hovoří si stejně nelze nijak v dnešní době dokázat. Dnešní věda se příliš omezila na to, že co není vidět nebo se nedá změřit prostě pro jistotu neexistuje. A to i přesto, že se věda v tomto uvažování už mnohokrát spletla.  Bohužel moderní vědci si tohle stále odmítají přiznat, stále si myslí, že jsou nad věcí. A tento názor se už tak nějak vžil i mezi dnešní lidi jako dogma. Takže se ani moc není čemu, divit, že pro většinu lidí tohle vyznívá jako blábol. Jedinné doporučení zní - Just try it! Není co ztratit...

Bombikovic

Bombikovic (hodnocení, recenze)

"Hloupa motivace pro hloupe lidi..." Prijde mi, ze tento radoby dokument je prvoplanove urcen pouze pro lidi s nizkym inteligencnim kvocientem a nizkym vzdelanim, protoze kazdy soudny clovek, ktery vi, kde je jeho misto ve spolecnosti se o sebe dokaze postarat sam, aniz by ztracel cas sledovanim takovychto hlouposti... Zkusme se na to podivat z trosku racionalniho pohledu: Prece veci nemohou fungovat tak, ze si proste reknu: "Oukej bejku, pristi rok vydelas milion jenom diky tomu, ze sis to letos rekl...", jelikoz kdyby to tak fungovalo, cela lidska spolecnost by se zhroutila, protoze jednoduse vsichni najednou milionari bejt nemuzou, to da rozum. Taky bych se ohradil proti klasifikaci tohoto cehosi jako dokumentu. Tohle neni dokument, tohle je popularne-popularne- popularne-nenaucny cosi, co se za kazdou cenu snazi tvarit verohodne, ale sdelovaci schopnost, prinosnost a zurnalisticka vyvazenost jsou pojmy, ktere ve spojitosti s timto budeme hledat marne.

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

derewi: "Přivolat rakovinu" ... tristní to možná je, ale v podstatě to tak funguje. Bohužel pro toho, kdo myslí stále stejně, bohudík pro toho, kdo se dokáže změnit...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Také bych řekl, že něco málo, možná i více na tom je, neřikám že je to celé blbost, už jen proto že hafo věcí z toho "dokumentu" znám na vlastní kůži, nebo sem o tom četl atd.

derewi

derewi (hodnocení, recenze)

kluzo: Dokáži ještě uznat, že myšlení, resp. psychický stav ovlivňuje ten fyzický a naopak.
Například duševnín stres --- bolest hlavy nebo nespavost --- podrážděnost.
Nicméně, říkat si, že "jsem si tu rakovini přivolal" mi přijde tristní, pokud si k tomu člověk "nepomohl".
 
Jinak, samozřejmě celý dokument neodsuzuji - ne vše je na něm nemotivující či bezpředětné. Tolik na závěr.

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

derewi: Myslíš to dobře a rozumím ti, nicméně celkově to je složitá problematika a zabývá se jí i spousta užitečných knížek, ale asi tady není vhodné pole k podobným diskusím. Dnes už je prokázané, že i myšlení ovlivňuje tak fyzickou věc jako je zdraví. A co jiného je rčení "víra tvá tě uzdravila", nebo např. placebo efekt? To je fyzické zhmotnění myšlení. Připouštím, že film je pro naši mentalitu blbě udělaný (knížka už je o něco lepší), ale kdo chce a hlavně nepřistupuje k filmu s předsudky, dá se i v něm nalézt návod. Věř, že já jsem poslední, kdo by obhajoval jakékoli amerikanismy :) Mimochodem i já mám problémy se změnou myšlení, ale snažím se :) A kdo nechce, nepomůže ani Spielberg a Jodie Foster v hlavní roli :) Nicméně tomu filmu vděčím přinejmenším za to, že mě vůbec přivedl k přemýšlení nad touto problematikou.

derewi

derewi (hodnocení, recenze)

kluzo: Samozřejmě všechno vychází z myšlenky. Spíš jsem to myslela tak, že samotné myšlení, např. ve smyslu "zvládl jsem to" či "dobře to dopadne" je nástrojem...
Jde i o reakci okolí, když se dotyčného myšlení "zhmotní navenek" atd.
Jistě, po čase a snaze může dojít k naplnění jeho cíle. Nicméně ne vždy lze ovlivnit vnější faktory a hlavně smýšlení druhých.
Proto je třeba hledat srozumitelnost a někoho se stejným názorem/zapálením.
 
Případně, zjednodušeně řečeno - nestačí pouze myslet a nic jiného nedělat. Pak jde o stav, kdy na to "jen" myslí, ale nic navenek/aktivně neučiní.

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

derewi: "Sloužit může jako motivační 90timinutový návod, jak dát věci do pohybu...nikoliv jak docílit cíle - na to pouhé myšlení nestačí."
Stačí.
Změnit myšlení (ne si jen na tu změnu hrát) je hrozně těžké a pro někoho (toho kdo nechce) nemožné. Když se to ale povede, změní se s tvým myšlením i svět. Vždyť svět kolem tebe je produktem tvého myšlení. Dva lidi vidí stejnou situaci různě.
Např. Když přednášející uvidí spát posluchače na své přednášce, jeden si řekne: Asi jsem nudný, zase jsem to zvoral. Druhý si řekne: To je hrozné taková neúcta ke mně, jak si to vůbec může dovolit. Třetí třeba: Asi měl včera těžký den, je to chudák. Je dobře, že na tom nejsem stejně. A čtvrtý třeba: Asi je tu špatný vzduch, měl bych vyvětrat a nějak je víc zabavit, aby mi tu sakra nespali.
Jedna situace a čtyři druhy myšlení. Jeden si prohloubí své komplexy a smutek, strach, druhý posílí své ego a neproduktivní naštvanost,třetí se sám sobě omluví a čtvrtý třeba našel řešení. Tř z nich pro sebe neudělali nic, čtvrtý si zlepšil svůj kredit. Lepší kredit je lepší peníz.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Metafyzik je člověk, který zametá a využívá u toho svoje znalosti fyziky: aplikace zákonů páky při práci se smetákem, výpočet tření zametaných předmětů po povrchu a podobně

sl4necek

sl4necek (hodnocení, recenze)

Jeden z nejmanipulativnějších "dokumentů", co jsem kdy viděl. Kdo je a co dělá takový metafyzik v praxi? Odpad!

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Yop, asi takhle bych to viděl též.... Sem rád že tu nejsem jedinej (smile)

derewi

derewi (hodnocení, recenze)

Pravda je akorát v tom, že pokud budu myslet pozitivně, půjdou mi věci lépe... Připadá mi, že dokument je koncipován na omílání jedné věci dokola... Nejvíce mi vadilo, že v podstatě hlásá - starej se jen své problémy (nikoliv začni u sebe), a vynášení materiálních hodnot do nebes... Sloužit může jako motivační 90timinutový návod, jak dát věci do pohybu...nikoliv jak docílit cíle - na to pouhé myšlení nestačí. Efekty na úrovni, obsahově nuzný... Možná bylo The Secret natočeno pro širokou (americkou, nic protiú veřejnost. ¨ Snímek nedonutí z zamyšlení...je podán srozumitelnou formou a fakta v něm jsou hlásána jako "jediná pravda"... Čili - dobrý počin, avšak má své obrovské nedostatky... Ale jistě zaujme většinu, která se bude řídit dle rad, které tam padly...což je dobře. Nicméně, věřím tomu jen částečně - abych dala více než dvě hvězdičky, muselo by to být hlubší a mít hlavu a patu... Dala bych 40%, ale za prosazování materiálních hodnot=úspěch...dávám 35%...za nápad - takových počinů je opravdu poskrovnu.

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

Myslím, že film říká pravdu, jen ta forma je taková pro evropsky myslícího dost blbě stravitelná. A to, že na tom Tajemství vydělávají týpci, kteří jsou prezentováni v tom filmu, nic nemění na jeho pravdivosti. Kdo chce, bude myslet jinak, a výsledky se nepochybně dostaví. Kdo nechce, ať si dělá co chce...:) Hrát si na intoše je v tomto případě kontraproduktivní.

djuj

djuj (hodnocení, recenze)

Je velmi těžké tento dokument hodnotit - zbytečně emotivním stylem natočené, scény často působí hloupě, ale má, co říct. Něco, co si stále ještšě uvědomuje jen menší množství lidí... ale cítím, že se to zlepšuje :)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

No, s tou věrohodoností neim, neim... Docela dost dobře pochybuju, že by se našel skutečně nějakej hmatatelnej důkaz o těch jejich tvrzeních, nebo zda se ty vlny pozitivní nálady budou moct někdy změřit atd. Mě to přijde tak či tak a stejné brdo jak ta Bible, jen se někde vyměnily ty termíny...

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

V Tajemstvi se aspon snazi svoji viru nejak vedecky opodstatnit, suma sumarum to dava vetsi smysl nez slepe verit treba v Jezise nebo Allaha.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Na tohle téma báječně pojednává Scottovo kingdom of Heaven... Otázky víry, jejího zneužití a zprávnosti... No, kdo viděl a pochopil, ten ví ;-)

Reklama

Reklama