Pěna zabiják
Pena
Horor / Komedie / Sci-Fi / Mysteriózní
USA, 1985, 93 min
Larry CohenObsah
Z hlubin země začne vytékat podivná, ale velmi chutná pěna podobná jogurtu. Lidé jí začnou konzumovat a pěna je začne ovládat. Rychle se dostává do všech obchodů, kde na ni již čekají nenasytní zákazníci, ale pěna již brzy ukáže svou pravou tvář. (Chupacabre)
Douglas
Můj první horor v životě, nespal jsem pak ještě tři dny.(26.7.2004)
choze
ARE YOU EATING IT... OR IS IT EATING YOU? aneb Larry Cohen skládá poctu padesátkovým hororovým klasikám INVASION OF BODY SNATCHERS a BLOB. Střelený námět, dobré masky a efekty a pár výživných scének jako pěna ukrytá v polštáři nebo dobývající se do cisterny s uvězněným klukem.(14.3.2009)
HorrorVamp
Horko těžko jsem u toho vydržela až do konce, ale nakonec přeci jen vydržela a jen díky tomu, že jsem si u toho záměrně začala číst. Nevím, ale ona hrůzná pěna mi dost silně připomínala můj oblíbený polárkový sníh v téměř rozpuštěném stavu, tudíž jsem před ní neměla ten správný respekt:) Několik scének se povedlo, například pejsek versus pěna, ale většina filmu nuda nuda nuda... Slizoučkej "Sliz" se mi líbil mnohem víc, než slaďoučká "Pěna".(22.6.2009)
ed_wood
Je to odpad! ajk pena, ale ja inak ako 4* nemôžem:)(19.6.2010)
Ruut
Ćáry máry fuk - nechá se pouze první půlhodina s nasraným chlapečkem a posledních 20 minut, kdy Pěna teče a teče a máme tu nádherné béčko ala Sliz. Nemusím zdůroznovat nulové napětí, příšerné herce a triky spočívající v kupě pěny, že ne?(29.8.2010)
salahadin
Pěna zabiják aneb místo jogurtu by se mělo jednat o pivo. Zajděte si do hospody a spatříte tucet mrtvých štamgastů :) Tento horor, místy možná snad i slušný, ale propadá do nižších hodnocení jako olověná kulička v Jogobelle.(23.6.2009)
WANDRWALL
Taky jsem taková blbiny kdysi vymýšlel, ale dneska už to odsuzuji, když máme tolik krásných a zajímavějším uměleckých podnětů. A reálných.(29.8.2010)
jonyyy
Strašně dlouho jsem tento klenot toužil vidět. Je to osmdesátkové béčko jak vyšité. Připomíná to chvilkama sliz a chvilkama Invazi lupičů těl. Zvláštní je ten kontrast v druhé půlce, kdy se celý film s příchodem plukovníka naprosto odlehčí a ubírá se komediální cestou a najednou na konci ten supervážný závěr se závěrečnou reportáží, jak to dopadlo. No je to ptákovina jak sviňa, ale já tohle rád. 60%(12.10.2010)
Rocky62
odpad!Ten teploušskej jogurt neměl nikdy vzniknout a já jsem díky shlédnutí této zhovadilosti přišel o svou důstojnost. -15%(14.4.2011)
fcreading
Dosť srandovný horor ktorý som mal možnosť vidieť dnes. Tento horor doporučujem len v krajnom prípade, keď sa budete už velmi nudiť ako já dnes. Larry Cohen vie istotne natočiť aj lepší horor otom není pochyby, u tohoto som sa vždy bavil keď na začiatku šerif objavil tu penu a ochutnal ju, musel som si ísť po jogurt pretože velmi mi to pripomenulo. Samotné brutálne scénky tu nenájdete je tu ale asi jedna keď černochovi z úst vylezie von pena a celý praskne.(6.1.2009)
darkrobyk
Na horrory 80.let nedám většinou dopustit. Mají v sobě ono tajemné kouzlo, nápady a často jsou kvalitně řemeslně natočené. Pěna zabiják ovšem mezi ně nepatří. Příběh nepřináší nic nového, což by nevadilo. Postavy jsou nesympatické, což vadí. Všem jsem tak nějak přál úděsnou smrt, což se bohužel splnilo jen zčásti. Nejvíce mi pil krev slizoun Michael Moriarty a pak ten spratek, co si hloupě vleze do prázdné cisterny a následně z ní nemůže ven. Zřejmě k popukání měly být dialogy typu: ,, Víte, plukovníku, asi se snažíte o mé děvče." ,,S tím bych si nedělal starosti, synku, stejně padneš v boji..." Co je nejsmutnější? Triková stránka. Papundeklová mizerie z amatérské dílny! A to už svůj porod měly za sebou trikové bomby jako třeba Vetřelec (1979) či především Věc (1982). Věrohodnější ostatně byla i Invaze zlodějů těl (1978), a jak se to dělá, ukázal o tři roky později Ch.Russell ve snímku Sliz. Co by jeden dal za alespoň jeden vydatný krvavý gejzír....zlatí Kanibalové....(23.9.2011)
Freemind
Myslím, že hodně lidí nechápe, že je to vlastně parodie na horrory - až směšně nezkušení herci jsou promícháni se zkušenými vlky, je z toho cítit silná inspirace Cronenbergem a béčkem 50tých a 60tých let. Já jsem u toho dobře pobavil :) p.s. Samozřejmě, že když jsem to viděl poprvé v dětství, tak se mi vlasy ježily hrůzou :)(21.3.2009)
Karamanlis
Vďaka prostučkému scenáru, vlažným hereckým výkonom a špeciánym efektom, ktoré občas vyvolávajú úsmev na tvári upadol tento Cohenov komediálne ladený horor z polovice 80. rokov do oprávneného zabudnutia.(27.5.2010)
Terva
CITÁT - Ať je to co je to, je to vážně dobrý. Jmenuje se to Pěna a nikdy jí nemám dost. Málo kalorií, skvělá chuť a nedělá skvrny...... ale všechny vás zabije. Film o jaké si invazi zlodějů těl, v hlavní roli Stuff (Pěna). Ačkoli jsem si myslel, že se mi to bude líbit, musím napsal, že se mě to nelíbilo. Divně zpracované, dějově zmatené, dramatická část nulová a film působí trochu směšně. CITÁT - Mám docela rád pohled na krev, ale tohle je nechutný......... Asi od šedesátý minuty jsem to začal brát jako komedii, ale ani to moc nefungovalo.(23.3.2012)
TO
Krémová lahůdka, která dělá z lidí bestie (a ze psů taky). Rodiče chtějí zabít svého syna, protože odmítá pěnu jíst a ten pak chudák musí žrát pěnu na holení. To si z toho filmu pamatuji nejvíce. Nebylo to úplně špatné, celkem zábava, ale podobný Sliz je přeci jen lepší.(12.9.2006)
Danny F.
Toto je podobné stylu sliz z roku 88' avšak kvalitou se tomuto nemůže rovnat. Masky jsou zde nápadně gumové, děj je divoký i co se střihu týče a je docela naivní v napětí. 55%(29.8.2010)
Holina
Spíš ze sentimentu dávám 3***, uznávám, že Pěna zabiják není žádný trhák. Ovšem jako pubescent jsem film hltal na jednodabingové pirátské VHS. A přece jen to se počítá, ikdyž s odstupem času je jasně vidět, jak špatně jsme na tom s filmovou distribucí tehdá byli... Zajímavost: Pokoj, ve kterém teče pěna směrem ke stropu a pohlcuje jednoho z aktérů, je otočný a byl použit už v Noční můře v Elm Street, kdy Johny Depp krvácí z postele směrem ke stropu.(10.1.2011)
Anticque
Tohle byl upřímně můj druhý horror v životě, který jsem viděl. Nemohl jsem tu noc spát, ale když se na tom podívám teď, tak se musím jen a jen usmívat. Efekty a atmosféra je směšná, pro malé děti, doporučuji pro malé děti těsně před spaním!!!(15.11.2005)
Wilston
odpad!Lidi taky sní všechno...to není možný. Pan režisér to moc dobře ví, tak natočil tenhle blaf...ještě, že to utnul v tom nejlepším a nedočkali jsme se dvojky, to by teprve pak byla pěkná polízanice...(23.10.2008)
corpsy
Starý dobrý béčkar Larry Cohen ma opäť potešil a nesklamal. Potešil ma odľahčenou hororovou zábavou s dobrým gore a ´´kvalitnými ´´ trikmi. Viac som si ani neprial.(3.7.2011)