Reklama

Reklama

Nemilosrdný střelec

  • Japonsko Sukijaki Western Džango (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Snímek se odehrává v dobách válek Genpei v Japonsku konce 12. století. Mocné klany Minamoto a Taira se utkávají v městě Yuda. Obyvatelům přichází na pomoc tajemný ozbrojený muž. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

pugs 

všechny recenze uživatele

Má to štýl. Má to atmosféru. Je to masaker. Vynikajúce prestrelky s ešte lepšou kamerou dodávajú filmu neuveriteľný šmrc, ako to máme radi. Po tom, čo som si tu prečítal komentáre som to nečakal... veď to je slušná pecka! Myslel som si prv, že japončíkom kolty a gulomety do rúk nepatria. Skôr ich povestné meče, no ako to býva - mýlil som sa. Naprosto odrovnávajúce prestrelky, skvelé efekty, výborné filtre. The Bloody Benten aneb dvojité B. Slušná akčná jazda. 8/10 ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Úplně jiný druh westernu, než například tento divný. Po první divadelní scéně sice vzrostly mé obavy, že dvě hodiny tak veselé taškařice budou trochu moc, ale naštěstí v ní šlo hlavně o Tarantinův pozdrav ostatním otaku. Zbytek byl akorát tak správně přehnaně stylizovaný, aby to nezačalo smrdět a všechny ty mraky odkazů (snad na všechno včetně Pána prstenů) a použitá klišé byly využity tak, aby nesloužily jen sobě, ale příběhu. Našlo se dost „oddychových“ scén, při kterých se divák může trochu vcítit do motivace postav, frenetická brutalita akce byla vyvážená mrazivými momenty při nichž se zastavuje srdce. Stylizovaná kamera, skvělé scény (což takhle vrh hřbitovním křížem?), životné postavy, legenda, prokletí, láska, zrada... Teď trochu přemýšlím, proč jsem tomu nedal rovnou pětku. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Asi začnu tam, kde začal samotný film. Quentin Tarantino a jeho rolička. Ten chlápek je vážně magor. Samozřejmě to myslím v dobrým slova smyslu. Ať je to jakákoliv role, vždy potěší. Když pak do městečka přijel záhadný pistolník, uplně jsem v něm viděl Bruce Willise ve filmu Poslední zůstává, jak tam tak stojí a obě strany ho chtějí. A to jsem si říkal, že začátek je teda hodně dobrej. Pak jsem se ale začal docela nudit a dokonce několikrát si udělat pauzičku. Někomu se právě takový styl může líbit, mě to ale nesedlo. A jak se blížil konec, bylo to čím dál horší. Pak ale přišlo posledních asi dvacet minut a já se najednou přistihl, jak jsem se zakoukal. Především ta scéna s tím rotačákem a vůbec celý souboj v zasněžené krajině. Bohužel už ale bylo pozdě. Nicméně musím dát pouze dvě hvězdy, třeba že nemají daleko ke třem. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

další úchylárna od Miikeho, tentokráte jako ultra stylizovaný westernový remake Yojimba. Filmu by slušela trošku kratší stopáž, ale i tak mě nenudil a to hlavně díky šíleným (originálním) nápadům pana režiséra - naprosto dokonalé papírové pozadí ve scénách s Quentinem, finální duel ve sněhu, narození z růže, rudé peří... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice vylozene zklamanej, spis jsem cekal vic. Prvni pulka filmu se totiz topi v strasny hromade flashbacku, ktery furt vysvetlujou motivy postav, co se delo, legendu atd. az uz to pusobi trochu otravnym dojmem. V druhy polovine uz jich nastesti ubyde a jde tu spis o akci, ktery by ale urcite mohlo bejt daleko vic. Nicmene ta, co tu je, je natocena celkem cool. Jinak pribeh je extra jednoduchej, ze zacatku to zavani Posledni zustava, ale nastesti se to pak rozjede trochu jinym smerem, ale i tak je pribeh zbytecne jednoduchej a ta legenda nic moc. Co se tyce hercu, nektery sice vypadaj cool, ale to je tak vsechno, o nejaky charisma tu clovek nezavadi a vetsina jen tak saskuje, coz ostatne ale neni zadny velky prekvapeni. Co se tyce Quentina, ten je tu uplne zbytecnej, skoro mi pride, ze tu je spis jako takovej relamni trik. Takze celkove trochu roztahanej film, ale prestrelky povedeny, takze slusny 3*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Nemilosrdný střelec má na DVD původní stopáž 121 minut. Na náš distribuční trh se dostává verze pro americké půjčovny s anglickým (pochopitelně i českým dabingem) zněním a o půl hodiny kratší stopáží. (Rodriguez)

Související novinky

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

16.02.2010

Už jsme si zvykli, že když se Quentin rozhoduje, do čeho se pustí příště, má... hm, jak říct slušně „plnou hubu keců“? Asi takhle: „mluví o mnoha různých projektech, které by rád natočil“. V… (více)

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Reklama

Reklama