Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (268)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Arniemu zabiju rodinu a tak sa vyda na cestu pomsty. Obohraty namet by nevadil, keby to bol klasicky akcny film v ktorom by Arnie roztrielal zloduchov na sracky v style zlatych cias Komanda. Ale nie. Toto je seriozny film a Arnie tu znova nepochopitelne hra obycajneho chlapika. Tentoraz hasica. Takze ta jeho cesta za pomstou vyzera tak, ze namiesto nahanania a zabijania zloduchov pred nimi nonstop uteka o zivot. Skoro jak keby som sledoval dalsi diel Utečenca. Tieto sceny sami o sebe nie su zle. Su celkom napinave a po technickej stranke su kvalitne prevedene. Dockame sa aj mnozstva velkolepych vybuchov. Takze s inym hercom v hlavnej ulohe to mohlo fungovat. Napriklad taky Cage alebo Travolta by jednak dokazali lepsie zahrat utrpenie hlavneho hrdinu a zaroven by boli uveritelnejsi v akcnych scenach v ktorych musia utekat o zivot. U Arnieho som stale krutil hlavou nad tym, preco konecne nepouzije svoje svaly, aby niekomu nakopal zadok a preco ani raz do ruky nezoberie nejaku zbran. Namiesto toho ho scenar nuti hrat. Ach jaj. Hlasky znova ziadne. A ked uz dôjde na bitku, tak mu znova dava zabrat utla zenska. Ani raz vo filme nie su vyuzite jeho svaly. Naco vôbec do tohto filmu obsadili Arnieho? Film vdaka 11. septembru radikalne prestrihali a pretocili, ale prilis neverim, ze by to bolo lepsie. Absolutnu nevyuzitost Arnieho prednosti by to aj tak nezmenilo. Takze vysledkom je priemerny film o teroristoch ale podpriemerna Schwarzeneggerovka, takze pre jeho fanusikov dalsi zbytocny film. Arnie v tej dobe komercne upadal nie preto, ze by uz nebol v kurze, ale preto lebo tocil slabe filmy. 4/10. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Scénáristické duo David Griffiths a Peter Griffiths mají na svědomí také o nic lepší film The Hunted a zdá se, že je zjevně stejně pitomoučký. Protiúder v prvé řadě nepřináší na poli akčního žánru vůbec nic nového a je doslova tuctově zpracován bez jakého koliv osvěžujícího nápadu. Akce hodně průměrná a nezáživná. Dialogy sunoucí děj kupředu jsou jedním slovem katastrofální. Očko ale musím mírně přimhouřit pro docela překvapivý závěr. Tedy ne, že bych z něho spadl údivem na zadek, ale mírně překvapivé to rozhodně bylo. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mě se film líbil, jednoznačně vydařený akční thriller od skvělého režiséra. Hudba velmi dobrá. Schwarzenegger hrál opravdu dobře, klasický příběh o pomstě. Akčních scén tu není úplně nejvíc, ale stojí za to. Film je napínavej, ke konci filmu nečekaný zvrat jedné postavy o které jsem si myslel, že je na kladné straně. Není co dodat. 85% = **** ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

To,že na začiatku príde Schwarzo o blízkých je ešte ok - v rámci "klišé",ale to,že sa tam povaľuje ako ozaj bambulo ,kterého skoro stále otĺkajú je ozaj nezodpovedné-a ozaj čo sa tým vlastne chcelo povedať....Schwarzenegger je ten čo rany rozdáva - to je jeho herný prejav /+ nejaká tá hláška even.jednoduché vety/ ,ale takto ste ho pán režisér s malým "r"( píšem zámerne) - no takto ste ho úplne vymazali.Slabota antischwarzeneggerovka. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Předposlední velká role Arnieho mě mile překvapila. čekal jsem stupiditu a dočkal jsem se docela dobrého akčního dobrodružství. Má to solidní příběh i scénář, ale je už vidět, že na Arnieho sahá stáří. Scény jsou takové kostrbaté a jeho pohyby svědčí o všem. pokud ho ale budu brát jako msty chtivého padesátníka, vypadá dobře. Průměr.... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Ve svém životopise Arnold Schwarzenegger uvádí, že film byl v souvislosti s 11. zářím zcela přestřihán a scény, které by evokovali atentát na dvojčata, byly vystřihány úplně. Odstraněna byla například scéna únosu letadla. (sator)
  • V pôvodnom scenári bol dej filmu situovaný do Lýbie a Gordy Brewe (Arnold Schwarzenegger) mal pátrať po arabských teroristoch, ktorí zabili jeho rodinu. Režisér Andrew Davis sa však rozhodol dej filmu zasadiť do Kolumbie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama